Osakkaat eivät nuohoa takkahormejaan

Lähtötilanne

Yhtiö on luopunut alkuperäisten takkojen kunnossapidosta yhtiökokouksen tekemällä päätöksellä. Muutamien huoneistojen osakkaat ovat kuitenkin halunneet säilyttää takan tunnelmanluojana. On hormien vuosittaisen nuohouksen aika, mutta osakkaat eivät suostu tilaamaan ja maksamaan nuohousta, sillä heidän mukaansa yhtiö on vastuussa hormien kunnossapidosta.

Ratkaisu

Yhtiö on luopunut takkojen käytöstä eikä näin ollen enää vastaa kyseisen järjestelmän kunnossapidosta. Luopuminen tarkoittaa sitä, ettei hormien nuohous enää kuuluu yhtiön vastuulle. Osakkaan tulee näin ollen huolehtia nuohouksesta omalla kustannuksellaan.

Paloturvallisuuden vuoksi on kuitenkin suositeltavaa, että yhtiö järjestää nuohouksen vuosittain ja perii nuohouksesta aiheutuneet kustannukset niiltä osakkailta, joilla takat ovat edelleen käytössä.

Lue koko esimerkkitapaus Taloyhtiön vastuunjako -verkkopalvelusta.

VASTUUNJAKO.FI

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.4.2015

Taloyhtiöissä kaivataan selkokielistä tietoa putkiremontista

Kun omaan taloyhtiöön on tulossa putkiremontti, osakkaan päässä alkaa surista kysymyksiä: Mitä remontti tulee maksamaan? Joudunko muuttamaan pois? Mitä jos kaikki menee pieleen?

9.3.2016

Avoin viestintä houkuttelee taloyhtiön osakkaat yhtiökokoukseen

Kevät on kiireisintä taloyhtiöiden yhtiökokousaikaa. Yhtiökokouksessa tehdään yhtiön merkittävimmät päätökset. Osakkaat eivät silti aina ymmärrä, miksi heidän pitäisi saapua paikalle kokoukseen.

10.3.2016

Rohkeasti hallitukseen

Pian on taas yhtiökokousaika ja monessa taloyhtiössä aika valita kuluvalle vuodelle hallitus. Taloyhtiössä osakkaat saattavat tässä vaiheessa alkaa miettiä uskaltautuako hakemaan hallituksen jäseneksi. Hallitusjäsenyyttä saatetaan vierastaa ja hallitus saattaa joistakin osakkaista tuntua kaukaiselta toimijalta.

21.7.2016

Näin viestit osakkaille yhtiökokouksesta

Kevät on kiireisintä taloyhtiöiden yhtiökokousaikaa. Yhtiökokous tekee yhtiön merkittävimmät päätökset, kuten päätökset vastikkeiden suuruudesta ja korjaushankkeen aloittamisesta. Osakkaat eivät silti aina ymmärrä, miksi heidän pitäisi saapua paikalle kokoukseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti