Osakkaat eivät nuohoa takkahormejaan

Lähtötilanne

Yhtiö on luopunut alkuperäisten takkojen kunnossapidosta yhtiökokouksen tekemällä päätöksellä. Muutamien huoneistojen osakkaat ovat kuitenkin halunneet säilyttää takan tunnelmanluojana. On hormien vuosittaisen nuohouksen aika, mutta osakkaat eivät suostu tilaamaan ja maksamaan nuohousta, sillä heidän mukaansa yhtiö on vastuussa hormien kunnossapidosta.

Ratkaisu

Yhtiö on luopunut takkojen käytöstä eikä näin ollen enää vastaa kyseisen järjestelmän kunnossapidosta. Luopuminen tarkoittaa sitä, ettei hormien nuohous enää kuuluu yhtiön vastuulle. Osakkaan tulee näin ollen huolehtia nuohouksesta omalla kustannuksellaan.

Paloturvallisuuden vuoksi on kuitenkin suositeltavaa, että yhtiö järjestää nuohouksen vuosittain ja perii nuohouksesta aiheutuneet kustannukset niiltä osakkailta, joilla takat ovat edelleen käytössä.

Lue koko esimerkkitapaus Taloyhtiön vastuunjako -verkkopalvelusta.

VASTUUNJAKO.FI

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön maksuvaikeudet konkurssi

27.5.2022

Maksuvaikeuksista konkurssiin

Vastikerästit, korjaushankkeiden kasaantuminen tai tyhjenevät liiketilat voivat saattaa taloyhtiön maksuvaikeuksiin. Seurauksena voi olla konkurssi. Muitakin vaihtoehtoja kuitenkin löytyy.

tulisijan oikeaoppinen käyttö

31.8.2022

Tulisijan oikeaoppinen käyttö tuo säästöä

Sähkön hinnan kohoaminen lisää kiinnostusta puilla lämmittämiseen. Tulisija on oikein käytettynä edullinen lämmönlähde sähköön verrattuna. Vinkkejä vähäpäästöiseen lämmittämiseen saa nuohoojalta.

9.3.2022

Latauspisteet kuormittavat taloyhtiöitä

Helsingin Sanomat kertoo sähköautojen määrän lisääntyneen nopeasti. Esimerkiksi helmikuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista täyssähköautoja oli 12,4 prosenttia ja ladattavia hybridejä 21,6 prosenttia. Sähkökäyttöisen auton omistaja lataisi autoaan mielellään kotinsa pysäköintipaikalla.

12.4.2022

IS: Yhtiöjärjestyksen muutos toi taloyhtiölle mojovan laskun

Ilta-Sanomat kertoo hämeenlinnalaisen taloyhtiön muuttaneen kolme vuotta sitten yhtiöjärjestystä, jonka seurauksena liiketilojen omistajasta olisi tullut huoneistoremonttien ja yhtiölainan maksaja. Omistajayhtiö piti yhtiöjärjestyksen muutosta lainvastaisena ja vaati sen kumoamista, mutta hävisi asiansa käräjäoikeudessa. Kolmen liiketilan omistajayhtiöllä on talossa lähes tuhannen neliön tilat.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti