Ohjeita energiansäästöön kesällä

Kesähelteillä kannattaa harkita lämmityksen poiskytkemistä energian säästämiseksi, neuvoo LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry.

Lämmityksen poiskytkeminen edellyttää ns. kesäsulun sulkemista tai lämmitysverkoston kiertovesipumpun pysäyttämistä. Vaikka automatiikka huolehtii siitä, että säätöventtiilit ovat Kiinni-asennossa, ei se vielä riitä. Lämmityspumppu kannattaaa joka tapauksessa käynnistää hetkiseksi pari kertaa kesässä, sillä erityisesti vanhojen talojen verkoston vedessä on sakkaa, joka voi laskeutua pumpun pesään ja jumiuttaa sen. Kun lämmitys on kesällä pois päältä, kannattaa samalla tarkistuttaa järjestelmän muiden osien toiminta ja huoltaa lämmitysjärjestelmä talvea varten.

Taloyhtiöissä lämmitysjärjestelmän käyttö ja huolto ovat taloyhtiön vastuulla.

Lue lisää LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n mediatiedotteesta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.7.2018

Kesällä ihmiset kaatuilevat ja palavat auringossa – lääkäri varoittaa etenkin trampoliinionnettomuuksista

Trampoliinit ovat lasten suosiossa ja yleistyneet pihamailla. LähiTapiolan TerveysHelpin lääkäri muistuttaa tarvittavista turvavarusteista. Entä mitä muita onnettomuuksia ja haavereita suomalaisille sattuu kesäisin?

3.6.2016

Suomalainen uskoo olevansa pihi energiankäyttäjä

Arkiset energiaa säästävät teot ovat suomalaisten mielestä tärkeitä ilmastonmuutoksen estämiseksi ja omien kulutusmenojen pienentämiseksi. Vaikuttavuuden näkökulmasta he siirtävät vastuun tehostamistoimista mieluummin yritysten vastuulle. TNS Gallup Oy tutki suomalaisten energiansäästöasenteita Motivan pyynnöstä talvella 2016.

2.7.2015

Muutatko kesällä? Huomioi viisi asiaa!

Muuttosesonki on taas vilkkaimmillaan, sillä muuttaminen ajoitetaan usein loma-aikaan. Lämpötilan noustessa ja lomailun odottaessa halutaan pakata tavarat kasaan ja hoitaa muutto pois alta nopeasti. Helsingin KTK:n kotimuuttojen asiakkuuspäällikkö Ilkka Ilonummi kertoo mitä tulee huomioida ennen kesällä tehtävää muuttoa.

20.6.2017

Korjaustarve ja kunnossapitotarveselvitys

Taloyhtiössä korjaustoimenpiteet kohdistuvat joko yhteisiin tiloihin tai asuntoihin sekä näissä oleviin rakennusosiin, järjestelmiin ja laitteisiin. Yhteisten tilojen osalta taloyhtiö vastaa korjaushankkeiden toteutuksesta ja kustannuksista. Asuntojen osalta toteutus ja kustannusvastuu jakautuu sen mukaan, mitä asunnossa remontoidaan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti