Nopea toiminta ehkäisee jälkivahinkoja ja pienentää turvallisuusriskejä

Uusi ohje vahinkosaneeraukseen:

Nopea toiminta on keskeistä, kun kiinteistö haluaa ehkäistä vahinkotapauksissa jälkivahinkojen syntymisen. Jälkivahinkojen kustannukset voivat monasti olla merkittävä osa koko vahingon määrästä. Työterveyslaitos sekä JVT- ja Kuivausliikkeiden liitto ovat julkaisseet taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitetun tilaajan ohjeen ”Turvallinen vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta.”

Ohje antaa vahinkosaneeraukseen yleisen etenemisprosessin, tietoa ihmisten suojaamisesta vahinkosaneerauskohteissa sekä yksityiskohtaiset menettelyohjeet toimintaan vesivahingoissa, home- ja mikrobivaurioissa, kalmasaneerauksessa, palovahingoissa ja öljysaneerauksissa.

Vahinkokohteissa työn tilaajan on varmistettava, että työn tekijä ottaa huomioon tilojen käyttäjien turvallisuuden ja estää heidän altistumisensa vahingosta aiheutuville epäpuhtauksille. Myös työturvallisuus vahinkokohteissa korostuu.

Jälkivahinkojen torjunnalla estetään, rajataan tai pienennetään vaurioita ja lyhennetään aikaa, jonka rakennus on pois käytöstä. Jälkivahinkoja torjutaan esimerkiksi tuulettamalla palo- ja muita kaasuja, poistamalla irtovesi, kemikaalit ja palojätteet, tukemalla ja suojaamalla rakenteita järjestämällä tilapäissähkö ja lämmitys sekä siirtämällä tai suojaamalla irtaimistot. Vahinkosaneerauksen jälkeen tila on sellaisessa kunnossa, jossa korjausrakentaminen voidaan aloittaa.

Vahinkosaneerausalalla on ollut jo yli 10 vuotta voimassa auktorisointimenettely. Auktorisoitu JVT- ja kuivausliike tuntee turvallisuusvaatimukset, joten asiointi auktorisoidun kumppanin kanssa on tilaajalle teknisesti että taloudellisesti turvallinen ratkaisu.

Kiinteistöliitto oli edustettuna ohjeen tuottamisessa vastanneessa TUVASA-tutkimushankkeessa.

Tilaajan ohjeen löydät täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Hyvä suunnittelu takaa hyvän hallintotavan

Yhtiökokoukset on pidetty ja taloyhtiön uusi hallitus valittu. Ennen toimiin ryhtymistä hallituksen kannattaa suunnitella toimintaansa. Se helpottaa päätöksentekoa ja isännöitsijän kanssa kommunikointia.

palovaroitin

26.11.2022

Pidä palovaroitin ajan tasalla

Vanha palovaroitin ei toimi yhtä hyvin kuin uusi. Siksi se tulisi uusia 5–10 vuoden välein. Myös taloyhtiö voi ottaa aktiivisen roolin palovaroittimien toiminnan ylläpitämisessä.

Lyhytaikainen vuokraustoiminta

18.5.2022

Voiko lyhytaikaiseen vuokraustoimintaan puuttua taloyhtiössä?

Lyhytaikainen vuokraustoiminta, esimerkiksi AirBnB, jakaa mielipiteitä taloyhtiöissä. Toimintaan koetaan liittyvän monia haasteita ja taloyhtiöiden hallituksen ja isännöitsijän halutaan puuttuvan asiaan. Heihin kohdistuu painetta myös toisesta suunnasta, viranomaisilta.

DNA Taloyhtiönetti

20.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kun taloyhtiössä on DNA Taloyhtiönetti – miten se toimii?

Taloyhtiöön on hankittu DNA Netti taloyhtiösopimuksella, mutta miten asukkaan pitäisi nyt toimia? Mikä taloyhtiönetti käytännössä oikein on ja kuinka se otetaan käyttöön? Taloyhtiönetti on nopea kiinteä nettiyhteys Kun taloyhtiö on tehnyt huippudiilin DNA:n kanssa, koteihin on saatavilla nopea ja edullinen DNA Taloyhtiönetti, joka on selvästi edullisempi kuin yksittäiseen talouteen tilattu laajakaista.

DNA

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti