Näin luot turvallisen kodin vauvalle

112-päivää vietetään taas ensi lauantaina 11. helmikuuta. Tänä vuonna kampanja keskittyy pienten lasten turvallisuuteen. Sairaalan vuodeosastolla hoidetaan vuosittain keskimäärin 2700 neuvolaikäistä tapaturmapotilasta. Turmista yli 70 prosenttia sattuu kotona.

Alle 1-vuotiaiden yleisimmät tapaturmien aiheuttajat ovat putoaminen, kaatuminen, kuumuuden tai kuumien aineiden aiheuttamat onnettomuudet, törmäykset, tukehtuminen, hukkuminen ja autossa matkustaminen. Lähes kolme neljäsosaa sairaalan vuodeosastolla hoidetuista alle 3-vuotiaiden tapaturmista sattuu kotona.

Kun perheeseen syntyy vauva, hänen turvallisuutensa paranee pienillä arkisilla valinnoilla, joiden avulla voi parantaa vauvan turvallisuutta eri tilanteissa. Pienten lasten vanhemmille suunnatussa turvallisuusoppaassa annetaan lukuisia käytännön vinkkejä, joilla vaarat ja tapaturmat voidaan ennaltaehkäistä vauvaperheissä.

Opas neuvoo muun muassa, että lasta ei saa jättää television ääreen, sillä suodattamaton ärsyketulva voi vaurioittaa vauvan hermoston kehitystä.

Oppaasta löytyy kätevä tarkistuslista, jonka avulla voi parantaa vauvan turvallisuutta

  • nukkuessa, rattaissa ja hoitotilanteissa
  • keittiössä
  • kylpyhuoneessa ja saunassa
  • leikkiessä
  • liikenteessä
  • pihalla
  • kotona.

Turvallinen koti vauvalle -oppaan voi ladata osoitteesta http://112paiva.info/vinkit/

Valtakunnallinen 112-päivä

112-päivä on valtakunnallinen hätänumeropäivä, jolloin puhutaan arjen turvallisuudesta ja siitä, miten jokainen voi osaltaan huolehtia turvallisuudestaan. Päivää vietetään koko Euroopan unionin alueella. Suomessa järjestäjiä ovat sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Rajavartiolaitos, Hätäkeskuslaitos, poliisi ja pelastuslaitokset. Teemapäivää on Suomessa vietetty jo vuodesta 1997. Euroopan komissio yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa on julistanut helmikuun 11. päivän Euroopan 112-päiväksi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kodin paloturvallisuutta

31.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Miten kodin paloturvallisuutta tulisi hoitaa?

Kodin paloturvallisuutta hoidetaan varautumalla ja tiedostamalla riskit. Toimivalla palovaroittimella ja alkusammutusvälineillä pääsee jo pitkälle. On hyvä myös perehtyä pelastussuunnitelmaan ja toimintaohjeisiin tulipalotilanteen varalle.

Safetum

6.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Tiesitkö, että ikkunoilla ja ovilla voidaan varmistaa toimiva koti?

Ikkunoilla ja ovilla voidaan vaikuttaa merkittävästi kodin viihtyvyyteen ja nostaa asumismukavuus uudelle tasolle. Kotimaisten Pihla-ikkunoiden ja -ovien ominaisuuksien ja monipuolisten lisävarusteiden avulla voi toimivan kodin varmistaa vuosikymmeniksi.

Pihla-Tiivi

suurmyymälä

4.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Paikallinen suurmyymäläsi

Laattapisteen myymäläverkosto on uudistunut vaiheittain eri paikkakunnilla. Uudet suurmyymälät ovat kylpyhuoneiden ja lattiapintamateriaalien erikoismyymälöitä, joista löydät tuotteet ja asiantuntijan neuvot niin suuriin, kuin pieniin projekteihin.

Laattapiste

9.3.2023

Vuokranantaja, muista nämä vähennykset veroilmoituksessa

Vuokranantajalla on oikeus vähentää vuokratuloistaan niiden hankkimisesta aiheutuneet menot. Tehdyt vähennykset pienentävät verotettavan vuokratulon määrää ja maksettavia veroja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti