Naantali sai vuoden 2022 Asuntomessut

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on myöntänyt vuoden 2022 Asuntomessut Naantalin kaupungille. Suomen Asuntomessujen hallitus käsitteli asiaa torstaina 19.4. kokouksessaan. Naantalin kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksymä hakemus Asuntomessujen järjestämisestä toimitettiin maaliskuussa Osuuskunnalle käsiteltäväksi.

– Asuntomessujen myöntämisessä otettiin huomioon muun muassa hankkeen alueellinen vaikuttavuus, Naantalin korkea kunnianhimo toteutustason osalta ja erityisesti hankkeen vaikutukset yleisesti asumisen kehittämiseen Suomessa.  Vuoden 2022 Asuntomessujen tavoitteena on synnyttää asuinalue, jonka asukkaat ovat erityisen tyytyväisiä asumiseensa ja asuinalueeseensa. Uskomme, että ainutlaatuiselle Luonnonmaan saarelle rakentuu alue, jossa toteutuu hyvän asumisen edellytykset, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala toteaa.

Vuoden 2022 Asuntomessut järjestetään Naantalissa Luonnonmaan saarella, joka on keskustan välittömässä läheisyydessä. Asuntomessualueelta on noin 3 kilometriä matkaa keskustan palvelujen äärelle. Saaristoteema oli Naantalin hakemuksessa monipuolisesti ja vahvasti esillä.

– Olemme hyvin innostuneita tästä mahdollisuudesta päästä kehittämään asumista Naantalissa Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa. Luonnonmaan saari, jolla tuleva asuntomessualue sijaitsee, on osa valtakunnallisesti arvokkaaksi luokiteltua maisema-aluetta. Luonnonmaalle on jo rakentunut laajaa uutta pientaloasutusta. Uusia asuntoalueita kaavoitetaan siten, että lähitulevaisuudessa saaren väkiluku kasvaa yli tuhannella asukkaalla, Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen kertoo.

Asuntomessualuetta ja Luonnonmaan muita uusia asuntoalueita suunniteltaessa ja rakennettaessa halutaan ottaa huomioon keskeiset vetovoimatekijät, kuten alueiden viihtyisyys, palvelut ja liikkuminen. Parhaillaan valmistelussa olevassa palveluverkkoselvityksessä Luonnonmaalle esitetään rakennettavaksi 2020-luvun alussa uudentyyppinen perhetalo, johon sijoittuisi uudet alakoulun ja päiväkodin tilat. Lisäksi Luonnonmaalla toimii Kultaranta Golf & Resort ravintoloineen ja muine palveluineen. Luonnonmaalle on lisäksi kaavoitettu useita uusia työpaikka- ja yritysalueita.

– Korjaustelakkatoiminta sekä sen ympärille suunniteltu Naviren teollisuusalue luovat Luonnonmaalle työpaikkoja. Niiden läheisyyteen on kaavoitettu myös uusi venetelakka ja –satama-alue. Asukasluku kasvaa uusien asuntoalueiden seurauksena, jolloin syntyy mahdollisuuksia myös kaupallisten palveluiden kehittämiseen. Myös joukkoliikenteen parantaminen on erittäin tärkeää, kaupunginjohtaja Mutanen luettelee.

Asemakaavaluonnoksen kortteleita ja tontteja tullaan edelleen kehittämään yhteistyössä alueen rakennustapaohjeen ja ympäristösuunnitelman laatijan sekä Naantalin kaupungin ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa. Myös yhteistyö mahdollisten toteuttajien kanssa jo suunnitteluvaiheessa on tärkeää.

– Luonnonmaan vahvuudet ja ominaispiirteet ovat hyvin linjassa meidän oman tutkimuksen tulosten kanssa siitä, mitä asumisen hyvinvointi on Suomessa. Naantalissa pääsemme tekemään asuinalueen, jossa nämä asiat korostuvat erityisesti, toimitusjohtaja Tuomaala kertoo.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuntomessut Molok

26.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Loviisan asuntomessuilla eri talotyyppien Molok-jätepisteitä

Vuoden 2023 Asuntomessut Loviisassa tarjoavat monentyyppistä nähtävää eri asumismuodoista kiinnostuneille. Asuntomessualueelta löytyy myös kattaus Molok Oy:n tarjoamia jätteenkeräysratkaisuja eri asumismuodoille.

Molok

liikunnallisten apuvälineiden

11.1.2023

Missä sähkömopoa voi säilyttää?

Yhdenvertaisuuslain mukaan taloyhtiön tulisi tarjota mahdollisuus liikunnallisten apuvälineiden säilytykseen ja lataukseen yhtiön varastotiloissa. Mikäli säilytystila on määritelty paloturvallisuuden kannalta turvattomaksi, taloyhtiö ei voi sallia apuvälineiden latausta.

pyörävarasto

8.11.2023

Onko taloyhtiön pyörävarasto tarpeeksi tilava?

Polkupyörien säilytys koetaan ongelmalliseksi suuressa osassa taloyhtiöitä. Vain harvassa taloyhtiössä on riittävästi pyörien säilytykseen sopivaa tilaa. Oman haasteensa tuovat nopeasti yleistyneet sähköpyörät, -skuutit ja -skootterit.

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti