Museovirasto: Helsinki Garden yhä liian suuri

Garden Helsinki -monitoimihalli sai kaupunginhallituksen hyväksynnän areenan vaatimille kaavamuutoksille 3.2.2020. Museoviraston mukaan areena ei välttämättä sovi ympäristöönsä, kirjoittaa Yle.

Museoviraston johtaja Mikko Härön mukaan hanke voi yhä olla liian massiivinen Töölön Olympiapuiston ympäristöön. Areena ei välttämättä sovi puiston kokonaisuuteen tai sen läpi kulkevaan viherkäytävään, vaikka hanketta onkin muutettu pienemmäksi, Härö perustelee. Museovirasto aikoo katsoa, miten uudet suunnitelmat sopivat valtakunnallisesti merkittävään ympäristöön.

Suunniteltu jättiareena olisi kooltaan noin kaksi kertaa Helsingin musiikkitalon kokoinen ja sen alla olisi kolmen musiikkitalon verran lisää tilaa. Urheilun lisäksi kokonaisuuteen on suunniteltu asuntoja, kauppakeskus ja majoituspalveluja.

Hankkeen projektijohtaja Ilkka Kilpimaa kertoo, että suunnitelmiin on tehty jo reilusti muutoksia. Nyt kaupunginhallituksen hyväksymässä kaavassa on esimerkiksi vähennetty maan päällä olevaa rakennuspinta-alaa yli 15 prosenttia. Kilpimaa uskoo mahdollisten uusien valitusten käsittelyn vaativan aikaa noin vuoden verran.

Lue lisää täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

12.9.2022

Näin paljon kulut nousevat kotikunnassasi

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä käy ilmi, että kustannukset nousevat tänä vuonna todella rajusti. Suurinta kustannusten nousu on Kouvolassa, Helsingissä ja Espoossa, ja pienintä Porissa, Tampereella ja Vantaalla.

18.2.2022

Jos haluat ostaa mieleisesi asunnon, kannattaa toimia nopeasti

Viime vuosi oli kaikkien aikojen vilkkain asuntokauppavuosi. Taloustaito-lehti kertoo, että kiinteistönvälittäjien välittämiä kauppoja tehtiin noin 85 000. Pitkän aikavälin keskiarvo on 60 000‒65 000 kauppaa vuodessa.

21.10.2021

Vuokra-asuntotilanne ei enää pahenna työvoimapulaa

Vuokra-asuntojen saatavuuden ja työvoimapulan sovittamaton ristiriita asuntomarkkinoilla näyttää Vuokraturvan ja Myyntiturvan hallituksen puheenjohtajan Timo Metsolan mukaan helpottaneen. Muun muassa vuosien 2000 ja 2007 kovaksi äityneeseen työvoimapulaan yhdistyi keskeisesti kasvukeskusten krooninen asuntopula, johon työnantajat harmittelivat työn perässä muuttamisen kompastuvan. − Nyt kaikissa kasvukeskuksissa asuntoja ja erityisesti vuokra-asuntoja on hyvin tarjolla.

28.1.2022

Vuokranantajakysely 2022: Uuden sijoitusasunnon ostoaikeet laskussa

Vuokranantajakyselyssä kysyttiin uuden sijoitusasunnon ostoaikeista tulevan vuoden aikana. Noin puolet yli 2100 vastaajasta arvioi, etteivät he aio hankkia uutta sijoitusasuntoa, vaikka sopivakin kohde ilmaantuisi myyntiin. Vastaajien osuus, jotka eivät aio ostaa uutta asuntoa seuraavan vuoden aikana, kasvoi edellisen vuoden kyselystä noin viidellä prosenttiyksiköllä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti