Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Oletko pohtinut, minkälainen on vastuullinen taloyhtiö tai miten taloyhtiön vastuullisuutta voisi johtaa? Hyvin hoidetusta taloyhtiöstä puhutaan usein, ja maininta on monesti asuntojen myynti-ilmoituksissa.

Vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyvä keskustelu ei ole vielä yleistynyt asunto-osakeyhtiöiden piirissä vastaavalla tavalla kuin ammattimaisessa kiinteistöliiketoiminnassa tai muussa yritystoiminnassa.

Vastuullisuuteen liittyvä yhteiskunnallinen keskustelu oli yksi innostaja, joka sai minut perehtymään aiheeseen. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tutkielmani Vastuullisuus taloyhtiössä – taloyhtiöiden vertailutieto johtamisen välineenä luovutettiin Suomen Kiinteistöliitolle lokakuussa Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen ja Turun AMK:n tutkimushankkeen loppuraporttina.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Juuso Kallio

Kirjoittaja on Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

hissiremontti

23.5.2022

Veräjähissi kuntoon vanhaa taloa arvostaen

Helsingissä Uudenmaankatu 13:ssa tehtiin vaativa hissiremontti historiallisessa taloyhtiössä. Hissit peruskorjattiin alkuperäinen ulkonäkö säilyttäen. Projekti onnistui hallituksen, isännöitsijän ja eri alojen asiantuntijoiden yhteistyönä.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

hankesuunnittelu korjaushanke

27.5.2022

Hankesuunnittelu säästää kuluja

Kun taloyhtiö valmistautuu korjausurakkaan, kannattaa ennen urakan aloittamista tehdä hankesuunnitelma. Kiinteistöliitto Pirkanmaan neuvontainsinööri Kaisa Kettunen kertoo, mitä hankesuunnittelussa kannattaa muistaa.

vanhojen asuntojen kauppa

15.8.2022

Mitä erityistä pienessä taloyhtiössä asumiseen liittyy?

Pienessä taloyhtiössä asuminen on erilaista kuin isossa taloyhtiössä asuminen. Pienet taloyhtiöt hoitavat omatoimisesti esimerkiksi monia isännöintiin liittyviä tehtäviä. Siksi osakkaiden täytyy olla niissä aktiivisia.

Tilaajille