Missä sähkömopoa voi säilyttää?

liikunnallisten apuvälineiden

Taloyhtiöiden tulisi tarjota mahdollisuus liikunnallisten apuvälineiden säilytykseen ja lataukseen yhtiön varastotiloissa.

Yhdenvertaisuuslain mukaan taloyhtiön on tarjottava kaikille yhdenvertaiset asumisolosuhteet. Näin ollen yhtiöllä voi olla velvollisuus esimerkiksi tehdä vammaiselle asukkaalle kohtuullisia mukautuksia asumiseen, liikkumiseen ja apuvälineiden säilyttämiseen.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun liikunnallisten apuvälineiden säilyttämistä ja lataamista koskevassa suosituksessa todetaan, että taloyhtiöiden tulisi sallia liikunnallisten apuvälineiden säilyttäminen ja lataaminen taloyhtiön yhteisissä varastotiloissa, kuten pyörävarastossa, mikäli asukkaalla ei ole mahdollisuutta säilyttää niitä muualla taloyhtiön tiloissa tai omassa asunnossaan. Liikunnallisia apuvälineitä ovat esimerkiksi sähkömopo ja sähköpyörätuoli.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Elli Kummala

Kirjoittaja on Kiinteistölehden verkkotuottaja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.12.2022

Mitä rappukäytävässä saa säilyttää?

Pelastuslaki (379/2011) määrittelee sen, mitä irtaimia tavaroita saa säilyttää taloyhtiön rappukäytävissä. Lähtökohtaisesti ainoastaan ovikoristeet, ilmoitustaulut ja yhtiön kynnysmatot ovat esineitä, joiden säilyttäminen on sallittua. Muunlaisten irtaimien esineiden säilyttäminen rappukäytävässä on kiellettyä paloturvallisuuden nojalla.

Tilaajille

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.

kyberturvallisuus

4.10.2022

Kyberturvallisuus huomioon taloyhtiössä

Erilaiset taloyhtiön toimintaan liittyvät laitteet ja järjestelmät ovat alttiita kyberhyökkäyksille. Siksi vanhan taloyhtiön kannattaa varautua kyberuhkiin kartoittamalla laitteensa, ja vaihtaa ne uusiin jos mahdollista.

litiumioniakku

29.11.2022

Mitä tehdä, jos litiumioniakku syttyy?

Palavaa litiumioniakkua ei voi sammuttaa käsisammuttimella. Sammutin kuitenkin estää paloa leviämästä ympäristöön. Akkupalotilanteessa tulee aina soittaa hätänumeroon, mutta samalla tulee varoa palavasta akusta syntyviä myrkyllisiä kaasuja.