Missä sähkömopoa voi säilyttää?

liikunnallisten apuvälineiden

Taloyhtiöiden tulisi tarjota mahdollisuus liikunnallisten apuvälineiden säilytykseen ja lataukseen yhtiön varastotiloissa.

Yhdenvertaisuuslain mukaan taloyhtiön on tarjottava kaikille yhdenvertaiset asumisolosuhteet. Näin ollen yhtiöllä voi olla velvollisuus esimerkiksi tehdä vammaiselle asukkaalle kohtuullisia mukautuksia asumiseen, liikkumiseen ja apuvälineiden säilyttämiseen.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun liikunnallisten apuvälineiden säilyttämistä ja lataamista koskevassa suosituksessa todetaan, että taloyhtiöiden tulisi sallia liikunnallisten apuvälineiden säilyttäminen ja lataaminen taloyhtiön yhteisissä varastotiloissa, kuten pyörävarastossa, mikäli asukkaalla ei ole mahdollisuutta säilyttää niitä muualla taloyhtiön tiloissa tai omassa asunnossaan. Liikunnallisia apuvälineitä ovat esimerkiksi sähkömopo ja sähköpyörätuoli.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Elli Kummala

Kirjoittaja on Kiinteistölehden verkkotuottaja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

toimiva polkupyörävarasto

2.6.2023

Millainen on toimiva polkupyörävarasto?

Taloyhtiön koon mukaan mitoitettu, käytännöllisesti toteutettu ja asukkaiden kannalta hyvin toimiva polkupyörävarasto on harvinaisuus. Oululaisesta As Oy Oulun Lyhdystä sellainen löytyy. Pyörävarastoon voi saada lisää tilaa hävittämällä hylätyt pyörät.

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

19.12.2022

Mitä rappukäytävässä saa säilyttää?

Pelastuslaki (379/2011) määrittelee sen, mitä irtaimia tavaroita saa säilyttää taloyhtiön rappukäytävissä. Lähtökohtaisesti ainoastaan ovikoristeet, ilmoitustaulut ja yhtiön kynnysmatot ovat esineitä, joiden säilyttäminen on sallittua. Muunlaisten irtaimien esineiden säilyttäminen rappukäytävässä on kiellettyä paloturvallisuuden nojalla.

Tilaajille

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.