Miljonääri haluaa avustaa ekokylän rakentamista Kirkkonummelle

Kirkkonummelainen Kari Savolainen haluaa rakennuttaa tuhannen ihmisen ekokylän Kirkkonummen Masalaan, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Savolainen haaveilee hiilineutraalista ekokylästä, jossa robottisähköbussi kuljettaa ihmisiä läheiselle Masalan rautatieasemalle. Omakotitalon voisi kylästä saada samalla hinnalla kuin Helsingistä yksiön.

Asemakaavoituksen valmistelu Savolaisen 40 hehtaarin maa-alueelle voi alkaa mahdollisesti jo tänä vuonna. Kirkkonummen kunta selvitetään maiden luontoarvoja keväällä. Kylästä Savolainen toivoo mahdollisimman yhteisöllistä, jossa asuisi kaikenikäisiä ihmisiä ja erilaisia erityisryhmiä.

Ekokylää Savolainen on suunnitellut muutaman vuoden ajan. Kylään kaavaillaan ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja, esimerkiksi geolämpölaitosta, tai vaihtoehtoisesti maalämpöä ja aurinkoenergiaa. Älyteknologia olisi vahvasti läsnä.

Savolaisen tavoitteena on tarjota pääkaupunkiseudun asukkaille mahdollisuuden asua vähän halvemmalla. Savolaisen mukaan asuminen on niin kallista siksi, että jokainen rakentamisen ketjussa mukana oleva pyrkii maksimoimaan voittonsa.

Lue alkuperäinen artikkeli Helsingin Sanomista.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.3.2022

Maankäyttö- ja rakennuslain uudistus mahdollistaisi alle 30-neliöisen pihasaunan tai varaston rakentamisen ilman lupaa

Hallitus on sopinut maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksesta. Eduskuntaan viedään syksyllä esitys, jolla nykyiset rakentamisen pykälät kumotaan ja lakiin lisätään säännökset alueidenkäytön digitaalisuudesta. Uusi laki määrittää seuraavat vuosikymmenet, miten Suomessa rakennetaan ja miten alueidemme käyttöä suunnitellaan.

22.3.2022

Kustannusten nousu ja materiaalipula jarruttavat rakentamista

Kauppalehti kirjoittaa Venäjän sotatoimien osuvan myös rakennusalaan. Teräksen, alumiinin, lasin ja puutavaran saatavuus on heikentynyt ja hinnat nousseet. Myös energian kallistuminen, sirupula ja työvoimapula koettelevat rakennusalaa.

rakennuskustannukset

16.9.2022

Kustannukset rajoittavat vuokra-asuntojen rakentamista

Rakennuskustannusten arvioidaan vaikeuttavan uusien vuokra-asuntojen rakentamista, selviää Raklin vuokra-asuntobarometrista. Ammattimaiset toimijat kuitenkin jatkavat sijoitustensa kasvattamista epävarmoista ajoista huolimatta.

6.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Lisärakentaminen voi rahoittaa taloyhtiön peruskorjauksen – 4 vinkkiä

Lisärakentamisen avulla taloyhtiö voi rahoittaa kalliin peruskorjauksen jopa kokonaan tai osittain. Tekniset selvitykset ja perusteelliset laskelmat paljastavat hankkeen kannattavuuden, kertoo A-Insinöörien suunnittelujohtaja Tuomas Koski-Lammi. Onko taloyhtiöösi tulossa suuria peruskorjauksia kuten putki- tai hissiremontteja?

A-Insinöörit

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti