Maaliskuun Kiinteistölehti kertoo turvallisista pihoista ja pelastuksesta

Pihalla on usein ihan kivaa. Viihtyisäkin piha voi kuitenkin rapistua, ellei sen hoidon ja kunnossapidon tarpeita muisteta jo pihaa suunniteltaessa. Hyvä piha on toimiva myös pelastusajoneuvojen kannalta.

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden maaliskuun numero. Siinä kerrotaan monen artikkelin voimin pihasuunnittelusta, myös turvallisuuteen liittyvistä vaatimuksista. Piharemontissa kannattaa muistaa hulevesien ohjailu, muistuttaa Jukka Nortion artikkeli. Tulvimista vähentävät myös Suomessakin vähitellen yleistyvät viherkatot, kuten Matti Valli kertoo.

Pelastusturvallisuudessa on taloyhtiön pelastussuunnitelma hyvä alku, mutta ei yksin riitä. Se on myös tiedotettava asukkaille, ja pidettävä huoli arjen paloturvallisuudesta, kertoo Mervi Ala-Prinkkilän kahden artikkelin paketti. Lisää luettavaa aiheesta löytyy myös jäsenille maksuttomasta digilehdestä ja YouTube-kanavaltamme.

Kännykkä ei aina kuulu energiatehokkaasta talosta. Asiaa voi auttaa tekniikan avulla, mutta paras apu on ongelman ennakointi, kuuluvuusongelmien asiantuntijat kertovat Jukka Sirenin artikkelissa.

Sisäpuoliset saneerausmenetelmät eli putkistojen sukitukset ja sujutukset ovat tulleet näkyvästi markkinoille Suomessakin. Putkiremonteista kertovan juttusarjan toinen osa kertoo, mitä niitä käytettäessä huomioitava.

Kuntavaalit lähestyvät ja Kiinteistöliitto tutki, mikä taloyhtiöitä huolettaa. Asumiskustannusten kalleus, seniorien pärjääminen kotona ja katujen kunnossapito olivat huolenaiheiden kärjessä. Yhtenä ratkaisuna kuntatalouden tasapainottamiseksi kiinteistöväki ehdotti kaavoituksen tehostamista.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kaunis kerrostalo

31.10.2023

Kaunis kerrostalo maalla paljastui painajaiseksi

Kaunis kerrostalo maaseudun rauhassa kaukana kaupungin hälinästä voi kuulostaa unelmalta, mutta osoittautua painajaiseksi, jos talonpito on ollut retuperällä. Ostajan kannattaakin tutustua talon papereihin etukäteen eikä antaa halvan hinnan sokaista itseään.

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti