LKV-pätevyysvaatimuksella vaikutusta kiinteistönvälitysalaan

Vuoden 2016 alussa voimaan tullut lainmuutos, joka edellyttää vähintään puolelta kiinteistönvälitysyrityksen välittäjistä LKV-pätevyyttä, on vaikuttanut alan yrityksiin jossain määrin, kertoo Talouselämä.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Malilan mukaan alan yritykset ovat sopeuttaneet toimintaansa ja pätevyysvaatimus on vähentänyt hieman alan yritysten ja niiden toimipisteiden määrää. Toimipisteiden määrä oli marraskuussa 2016 n. 2190, kun vuonna 2015 toimipisteitä oli 87 kappaletta enemmän. Kiinteistönvälitysalan yritysten toimipisteiden määrä laski tänä vuonna ensimmäistä kertaa koko vuosikymmenellä. Toisaalta alalla työskentelevät ovat kouluttautuneet ahkerasti LKV-pätevyyden saavuttaakseen.

Aluehallintovirasto, joka valvoo kiinteistönvälitysalaa, ei ole havainnut sellaisia yrityksen lopettamisia, jotka olisivat johtuneet puhtaasti pätevyysvaatimuksien kiristymisestä. Malilan mukaan pätevyysvaatimukset ovat kuitenkin osa kokonaisuutta, jonka perusteella harkitaan alan yritysten toimipaikkojen sijoittelua.

Laki kiinteistönvälitysliikkeistä ja vuokrahuoneiston välitysliikkeistä on vuoden 2016 alusta edellyttänyt, että välitysyrityksen palveluksessa ja jokaisessa toimipaikassa kiinteistönvälitystehtäviä suorittavista vähintään puolella on laillistetun kiinteistönvälittäjän (LKV) pätevyys.

Lue lisää Talouselämän artikkelista ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton tiedotteesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.10.2022

Säilytä polttopuut oikein

Polttopuille kannattaa etsiä hyvä, lukollinen säilytyspaikka, sillä niitä varastetaan joka vuosi. Puut kannattaa säilyttää paikassa, jossa ei ole palavaa materiaalia ympärillä. Polttopuut voi myös vakuuttaa.

riski

28.4.2023

Osakasrakenne voi olla taloyhtiölle riski

Taloyhtiöiden mahdollisuudet saada lainaa ovat heikentyneet, kun pankit kiristävät kriteerejään. Erityisen synkältä tilanne näyttää yhtiöissä, joiden asukkaista valtaosa on eläkeläisiä. Myös tyhjillään olevat asunnot muodostavat yhtiölle riskin.

2.5.2023

Taloyhtiöiden korjausrakentamisessa ei näy kasvua

Taloustilanne varjostaa edelleen raskaasti korjausrakentamisen näkymiä, käy ilmi Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometristä. Pääkaupunkiseudulla näkymät ovat heikentyneet vähiten.

esteellisyys

29.5.2023

Mitä tarkoittaa hallituksen jäsenen ja osakkaan esteellisyys?

Asunto-osakeyhtiölaki sisältää säännökset hallituksen jäsenen ja osakkeenomistajan esteellisyydestä. Säännös hallituksen jäsenen esteellisyydestä koskee esteellisyyttä hallituksen päätöksenteossa ja osakkeenomistajan esteellisyys esteellisyyttä yhtiökokouksessa.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti