Liiteri-kokeilu testaa K-raudan työvälineiden vuokrauspalvelua

Liiteriksi nimetyssä työvälineiden vuokrauspalvelukokeilussa kaupunkilaiset voivat vuokrata valikoituja K-raudan työvälineitä verkossa ja noutaa ne Helsingin Teurastamolle pystytetystä 24h-palvelupisteestä tai tilata niille ympäristöystävällisen PiggyBaggy-kotiinkuljetuksen.

K-rauta on kumppanina urbaaneille remontoijille suunnatussa yhteiskokeilussa, jossa laadukkaat akkukäyttöiset Ryobi-työvälineet ja Kärcher-puhdistus- ja siivouslaitteet voi vuokrata Liiteri.net-verkkopalvelusta ja noutaa joukkoliikenteellä helposti saavutettavasta, ympärivuorokauden auki olevasta Liiteri-palvelupisteestä Teurastamolta ja myöhemmin Espoon Otaniemestä. Asiakkaalle tarjotaan myös mahdollisuus työvälineiden ympäristöystävälliseen kotiinkuljetukseen joukkoistetun PiggyBaggy-palvelun avulla.

Kaikkia työvälineitä ei tarvitse omistaa

Kierto- ja jakamistalous ovat suuria muutostrendejä maailmalla. Monilla kaupunkilaisilla säilytystila on vähissä eikä työvälineitä välttämättä tarvitse kovin usein. Nyt käynnistyvässä yhteiskokeilussa selvitetään vuokraamisen ja lainaamisen liiketoiminnallisia mahdollisuuksia. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden laadukkaiden laitteiden kokeilemiseen kodin rauhassa ja mahdollistaa remontin tekemisen myös ilman omia työvälineitä.

K-rauta haluaa selvittää miten se voisi paremmin tarjota kokonaisratkaisuja asiakkaidensa arkeen.

”K-raudassa olemme perinteisesti ajatelleet, että tehtävämme on myydä mahdollisimman paljon uusia koneita ja laitteita. Ehkäpä kaikki remonttia suunnittelevat asiakkaamme eivät kuitenkaan halua ostaa kaikkia työvälineitä. Näille ei kodissa ehkä ole säilytystilaa tai remontin jälkeen suurta tarvetta. Työvälineiden vuokraamisen mahdollisuus saattaa näin olla tarvittava kipinä remontin aloittamiselle, jolloin K-raudassa löydämme roolimme suunnitteluapuna ja materiaalien myyjinä. On todella mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon tällainen vuokrauspalvelu asiakkaitamme kiinnostaa”, K-rauta-ketjun ketjujohtaja Virpi Viinikainen sanoo.

Liiterin toteuttaa IT-startup CoReorient yhteistyössä VTT:n, SYKE:n ja Helsingin yliopiston Tekes-rahoitteisen AARRE-tutkimusprojektin kanssa. Uusien kuluttajapalveluiden kiinnostavuutta tutkivassa pilotissa ovat mukana myös Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Teknologiateollisuus ry, SER-kierrätys, Espoon kaupunki, sekä Purjebägit Oy, Kierrätysverkko Oy, Metrosuutarit, pyörähuoltoovelle.fi ja Kauppahalli24.

Palvelu alkaa 28.9. Tutustu siihen täällä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

3.10.2022

Isot työkalut käyttöön lainaamalla

Kymmenen helsinkiläistä taloyhtiötä kokeilee yhteistä tavaralainaamoa, josta voi noutaa tarvitsemansa laitteen lainaan sovelluksen avulla. Muun muassa höyrypuhdistimen ja tekstiilipesurin lainausmahdollisuus on kiinnostanut asukkaita.

Kotipehkussa yhteisöllisesti

21.12.2022

Kotipehkussa asutaan yhteisöllisesti

Tamperelaisessa As Oy Kotipehkussa elämä on yhteisöllistä. Taloyhtiöstä löytyy muun muassa päiväkoti, yhteistalo, kasvimaa, maakellari ja bändikämppä. Taloyhtiön juuret ovat opiskelijoiden kommuuniasumisessa 1990-luvulla.

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.

palovaroitin

26.11.2022

Pidä palovaroitin ajan tasalla

Vanha palovaroitin ei toimi yhtä hyvin kuin uusi. Siksi se tulisi uusia 5–10 vuoden välein. Myös taloyhtiö voi ottaa aktiivisen roolin palovaroittimien toiminnan ylläpitämisessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti