Laita paistorasvat roskikseen, niin viemärisi kiittää

Joulun aikaan moni paistaa kinkun, jonka paistamisesta jää yli rasvaa. Ja vaikkei kinkkua paistaisikaan, rasvaa voi kulua ruuanlaitossa esimerkiksi friteerauksessa. Ylimääräinen paistorasva ei kuulu viemäriin vaan roskikseen.

Joulukinkun paistorasvat ja uppopaiston öljyt aiheuttavat tukkeumia putkistossa. Putkiston seinämiin kertyvä rasva heikentää viemärin vetokykyä. Pahimmillaan rasvatukos voi pakottaa jäteveden purkautumaan viemäristä paineella kiinteistön sisätiloihin ja aiheuttaa vesivahingon. Viemäreihin kertynyt rasva on myös herkkuruokaa rotille.

Estä rasvatukos ja lopeta rottien ruokkiminen laittamalla nestemäinen rasva tiiviisti suljetussa astiassa sekajätteeseen. Hyytyneen rasvan voit laittaa biojätteeseen. Myöskään ruokajäte ei kuulu viemäriin vaan biojäteastiaan.

Katso HSY:n Siisti viemäri -kampanjan tuore video ja lue ohjeita viemärietikettiin sivulta www.hsy.fi/siistiviemari.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.12.2016

Johanna Laitala Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen toiminnanjohtajaksi

Pohjois-Suomen Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtajana aloittaa 13. helmikuuta 2017 Johanna Laitala Nivalasta. Uuteen tehtäväänsä hän siirtyy Nivalan Vuokrakotien toimitusjohtajan tehtävistä. Ylioppilasmerkonomitutkinnon jälkeen Johanna Laitala on suorittanut muun muassa johtavan ammatti-isännöitsijän, laillistetun kiinteistövälittäjän sekä kiinteistö- ja projektipäällikön tutkinnot.

29.4.2016

Määräluettelot pitäisi saada sähkösuunnitelmiin

Talonrakennusten sähköistyshankkeiden määräluettelot on saatavissa sähkösuunnitelmiin. Tavoitteena on, että suunnitelmiin saadaan mukaan yksittäisen piirustuksen määräluettelot, mikä on suunnittelijoillekin kaikkein riskittömin vaihtoehto. Ensi askeleena ehdotetaan luettelojen sijoittamista tasokuvien laitaan.

26.2.2015

Näin tukit viemärisi – yleisimmät syyt vesivahinkoon

Viemäritukos on suloinen yllätys, joka varmasti herättää tunteita ja joka huomataan. Esimerkiksi kylpyhuoneen lavuaarin saa helposti tukkoon ja tulvimaan. Askel viemäritukoksesta vesivahinkoon ei ole myöskään kovin suuri.

26.6.2017

Yhteistyössä on voimaa – urakoitsija mukaan jo suunnitteluvaiheessa

Kun urakoitsija otetaan jo suunnitteluvaiheessa mukaan putkiremonttihankkeeseen, saa taloyhtiö tutuksi tulleen tekijän ja voi jopa säästää remontin hinnassa. Karves Yhtiöiden yhteistoimintamallin mukaan toteutetussa korjaushankkeessa eri osapuolet tekevät yhteistyötä jo suunnitteluvaiheesta alkaen. Malli edellyttää avoimuutta kaikilta osapuolilta ja sopii rivitaloyhtiöille sekä pienille kerrostaloyhtiöille, joiden voi olla hankala saada tarjouksia korjaushankkeisiinsa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti