Etelä-tukholmalaisen kerrostalon kellarissa kasvatetaan asukkaiden syötäväksi kalaa ja vihanneksia. Asukkaita neuvovat projektinvetäjät uskovat, että lähiruokaviljely yleistyy suurkaupungeissa, kertoo asiasta uutisoinut Yle.
Artikkelin mukaan aquaponisessa viljelyssä yhdistyy kalankasvatus ja kasvihuoneviljely. Kala-altaiden vedessä olevat ravinteet, kuten veteen leviävät kalojen ulosteet, suodatetaan ja vesi kierrätetään kasvien kasteluun. Kasveilta vesi palaa puhdistuneena bioalustan kautta takaisin kaloille.
Aquaponisen viljelyn hankkeita on ollut jo pitkään käynnissä eri puolilla maailmaa, myös Suomessa, mutta missään se ei varsinaisesti kasvanut suureksi menestykseksi. Tukholmalaisen taloyhtiö Solbergan projektikin on pieni. Se tuottaa riittävästi kalaa vain muutamien kotitalouksien ruokapöytään.
Hankkeen puuhamies Dag-Tore Johannessen uskoo kuitenkin että kellariviljely tulee yleistymään suurkaupungeissa, Yle kirjoittaa.
Lue koko artikkeli Ylen sivuilta.
Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.
Luo tunnus Kirjaudu sisään