Lähiruokaa omasta kellarista

Etelä-tukholmalaisen kerrostalon kellarissa kasvatetaan asukkaiden syötäväksi kalaa ja vihanneksia. Asukkaita neuvovat projektinvetäjät uskovat, että lähiruokaviljely yleistyy suurkaupungeissa, kertoo asiasta uutisoinut Yle.

Artikkelin mukaan aquaponisessa viljelyssä yhdistyy kalankasvatus ja kasvihuoneviljely. Kala-altaiden vedessä olevat ravinteet, kuten veteen leviävät kalojen ulosteet, suodatetaan ja vesi kierrätetään kasvien kasteluun. Kasveilta vesi palaa puhdistuneena bioalustan kautta takaisin kaloille.

Aquaponisen viljelyn hankkeita on ollut jo pitkään käynnissä eri puolilla maailmaa, myös Suomessa, mutta missään se ei varsinaisesti kasvanut suureksi menestykseksi. Tukholmalaisen taloyhtiö Solbergan projektikin on pieni. Se tuottaa riittävästi kalaa vain muutamien kotitalouksien ruokapöytään.

Hankkeen puuhamies Dag-Tore Johannessen uskoo kuitenkin että kellariviljely tulee yleistymään suurkaupungeissa, Yle kirjoittaa.

Lue koko artikkeli Ylen sivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

väistöasunto

10.5.2023

Putkiremonttia voi paeta väistöasuntoon

Putkiremontin ajaksi ei kannata jäädä omaan asuntoon, vaan on järkevää hankkia väistöasunto. Väistöasunnon voi löytää monelta taholta, esimerkiksi AirBnB:stä tai vapaa-ajanasunnosta. Omia asumisen tarpeita on hyvä miettiä väistöasuntoakin hankkiessa.

kylmäkellarit

25.10.2023

Kylmäkellarit ajan tasalle

1960-70-lukujen lähiötaloyhtiöt kamppailevat vanhojen kylmäkellareiden kanssa: niiden ylläpitäminen tulee kalliiksi ja käyttöaste on pieni. Helsinkiläisessä taloyhtiössä kylmäkellarit uudistettiin, ja tilaa vapautui muuhun käyttöön.

asbesti

25.4.2023

Viisi faktaa asbestista

Asbestia käytettiin talonrakentamisessa paljon 1950-70-luvuilla. Sen kanssa voi elää rauhallisin mielin, kunhan tietää, missä sitä on ja miten sen kanssa toimitaan remontin yhteydessä. Jos rakenteita aiotaan avata, on tehtävä asbestikartoitus.

salaremontti

10.11.2023

Osakkaan salaremontti – mitä siitä seuraa?

Taloyhtiöissä paljastuu toisinaan tilanteita, joissa osakkeenomistaja on tehnyt huoneistossaan isompaa tai pienempää remonttia salaa, ilmoittamatta siitä yhtiölle kirjallisesti etukäteen. Kuinka yhtiön tulee tällaisessa tilanteessa toimia ja mitä salaremontista voi seurata?

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti