Kuukauden kasvo: Rakentamisen laadun edistäjä

Rakentamisen laatu

RALA painottaa rooliaan kestävän ja laadukkaan rakentamisen edistäjänä. Puolueettomana toimijana se katsoo sopivansa luontevasti muutoksen ajuriksi.

KUKA?

Kirsi Hautala

Tehtävä: Rakentamisen Laatu RALA ry:n toimitusjohtaja 1.4.2022 lähtien.

Koulutus: Tekniikan tohtori, Essen 1998, rakentamis- ja yhdyskuntatekniikka. DI, Oulun yliopisto 1993.

Työura: 25 vuotta päätoimisesti kiinteistö- ja rakennusalan tehtävissä konsulttina, kouluttajana, tuotekehittäjänä, laatupäällikkönä sekä kehitys-, teknologia-, liiketoiminta- ja toimitusjohtajana. Sivutoimisesti taustavaikuttajana lukuisissa alan järjestöissä, hallituksissa ja työryhmissä.

Harrastukset: Liikunta, pihatyöt, mökkeily, kulttuuri, lukeminen, kirjoittaminen.

Perhe: Aviomies ja kissat Aida, Carmen ja Isolde.

MIKÄ?

RALA ry on puolueeton suomalaisen rakennetun ympäristön laatua ja vastuullisuutta sekä rakennusalan läpinäkyvyyttä edistävä asiantuntijaorganisaatio. Sen palvelut (RALA-pätevyys, -laatusertifikaatti, -ympäristösertifikaatti, -turvallisuussertifikaatti, -palaute ja Kuivaketju10) parantavat rakentamisen laadun ja terveen kilpailun edellytyksiä. Lisäksi RALA kerää, tulkitsee ja julkaisee luotettavaa ja läpinäkyvää tietoa alan yritysten laadukkaasta ja vastuullisesta toiminnasta.

Muuttuuko RALA johdossasi ja jos, mihin suuntaan?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.3.2022

Maankäyttö- ja rakennuslain uudistus mahdollistaisi alle 30-neliöisen pihasaunan tai varaston rakentamisen ilman lupaa

Hallitus on sopinut maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksesta. Eduskuntaan viedään syksyllä esitys, jolla nykyiset rakentamisen pykälät kumotaan ja lakiin lisätään säännökset alueidenkäytön digitaalisuudesta. Uusi laki määrittää seuraavat vuosikymmenet, miten Suomessa rakennetaan ja miten alueidemme käyttöä suunnitellaan.

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.

16.2.2022

Tyhjiä asuntoja on yhä enemmän

OP Ryhmän tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan Suomen asuntokannasta 11,4 prosenttia on vailla vakituista asukasta. Tilastokeskuksen mukaan vailla vakituista asukasta oli yli 357 000 asuntoa vuonna 2020. Asuntomarkkinatutkimusten mukaan tyhjien asuntojen luonnollinen osuus asuntokannasta olisi noin viisi prosenttia.

Rakentamisen kasvu hidastuu

7.6.2022

Rakli: Rakennushankkeiden käynnistäminen vaikeaa pääkaupunkiseudulla

Rakennushankkeiden määrän kasvu hidastuu pääkaupunkiseudulla, mutta rakentamisen määrän ennustetaan silti kasvavan tänä vuonna erittäin hyvän alkuvuoden takia, kertoo Rakli ry:n suhdannetiedote.