Kuukauden kasvo: Kaikki säästökeinot käyttöön

Asuntokohtaiset vesimittarit ovat hyvä työkalu, kun taloyhtiöt pyrkivät vähentämään energiakulujaan. Myös asteen pudotus sisälämpötilassa säästää talven mittaan lämmityskuluissa monta euroa.

KUKA?

Virpi Rannikko

Työura: Kolmannen polven LVI-alan yrittäjä Pirkanmaalla toimivassa Kangasalan Putkilämpö Oy:ssä. Työskennellyt perheyrityksessä vuodesta 1987, toimitusjohtajana vuodesta 2008 lähtien. Opiskellut työn ohessa liiketoimintaa ja markkinointia. Valittiin syksyn Finnbuild-messuilla vuoden 2022 LVI-naiseksi.

Harrastukset: Aktiivinen koiraharrastaja, erilaisia tottelevaisuuslajeja kuten rally toko. Laji yhdistää tottelevaisuuteen agilityä ja koiratanssia. Kolme koiraa, kaksi lapinporokoiraa ja schipperke. Valokuvaus myös lähellä sydäntä.

MIKÄ?

LVI-alan huoltoja ja urakoita sekä lämmitysratkaisuja tekevä Kangasalan Putkilämpö on perustettu vuonna 1952. Yritys työllistää 16 henkilöä sekä harjoittelijoita. Perheyrityksessä työskentelevät myös Virpi Rannikon sisar Kirsi Veikkolainen, joka on mukana urakointiprojekteissa, ja tämän tytär työntekijänä. Putkilämpö kuuluu valtakunnalliseen Hanakat-ketjuun ja on yksi sen perustajajäsenistä.

Miten energiakriisi näkyy LVI-yritysten toiminnassa?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

nestekaasulämmitin

15.9.2022

Huolellisuutta nestekaasulämmittimien käyttöön

Suomalaiset ovat alkaneet hankkia talven varalle lisälämmittimiksi nestekaasulämmittimiä. Tukes ja SPEK muistuttavat, että kaasulaitteet täytyy huoltaa ja niitä täytyy käyttää oikein, jotta palo- ja häkävaaralta vältytään.

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.

16.2.2022

Tyhjiä asuntoja on yhä enemmän

OP Ryhmän tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan Suomen asuntokannasta 11,4 prosenttia on vailla vakituista asukasta. Tilastokeskuksen mukaan vailla vakituista asukasta oli yli 357 000 asuntoa vuonna 2020. Asuntomarkkinatutkimusten mukaan tyhjien asuntojen luonnollinen osuus asuntokannasta olisi noin viisi prosenttia.

DNA Taloyhtiönetti

20.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kun taloyhtiössä on DNA Taloyhtiönetti – miten se toimii?

Taloyhtiöön on hankittu DNA Netti taloyhtiösopimuksella, mutta miten asukkaan pitäisi nyt toimia? Mikä taloyhtiönetti käytännössä oikein on ja kuinka se otetaan käyttöön? Taloyhtiönetti on nopea kiinteä nettiyhteys Kun taloyhtiö on tehnyt huippudiilin DNA:n kanssa, koteihin on saatavilla nopea ja edullinen DNA Taloyhtiönetti, joka on selvästi edullisempi kuin yksittäiseen talouteen tilattu laajakaista.

DNA