Kun kodista löytyy hometta

Suomen parhaat asiantuntijat vastaavat Homeloukku – Mistä saa apua –kirjassa, mitä on tehtä ja tehtävissä, kun rakennuksessa paljastuu sisäilmaongelmia. Tai talo on suorastaan hometalo. Päivittäin näistä ongelmista kärsii yli 800 000 suomalaista.

Ovatko hometalot kansallinen katastrofi? Onko rakentamisen laatu kelvotonta? Millaista on, kun sairastuu salakavalasti ja menettää terveytensä?

Kerrostalotkaan eivät ole välttyneet kosteusvaurioilta ja homeongelmilta. Jopa 60 prosentissa kerrostaloista on kosteusvaurio tai siellä on joskus ollut sellainen, ja sen jäljet ovat vielä olemassa. Ongelmiin tulisikin tarttua ennalta huoltamalla taloyhtiöitä nykyistä paremmin ja ottamalla pitkän tähtäimen korjaussuunnitelmassa huomioon entistä tarkemmin tulevat korjaukset.

Teoksen kirjoittajina ja asiantuntijoina ovat olleet Jaana Ennari, Marina Furuhjelm, Mikko Kallinen, Jussi Korpelainen, Hannu Kääriäinen, Sari Mäki, Katri Nokela, Juhani Pirinen, Mirja Salkinoja-Salonen, Tuula Syrjänen ja Ville Valtonen.

Kirjan on toimittanut Annamaija Perkiönmäki ja sen on kustantanut Auditorium Kustannusosakeyhtiö.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuntomessut Molok

26.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Loviisan asuntomessuilla eri talotyyppien Molok-jätepisteitä

Vuoden 2023 Asuntomessut Loviisassa tarjoavat monentyyppistä nähtävää eri asumismuodoista kiinnostuneille. Asuntomessualueelta löytyy myös kattaus Molok Oy:n tarjoamia jätteenkeräysratkaisuja eri asumismuodoille.

Molok

paloturvallisuuden

21.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Vauhtia taloyhtiöiden paloturvallisuuden hoitamiseen

Suomalaisten kiinteistöjen turvallisuuden edistäminen vaatii yhä nopeampia ja tehokkaampia toimenpiteitä. Yksi toimenpide on Safetumin paloturvallisuuden riskitarkastus ja pelastussuunnitelman päivitys.

Safetum

tulipalo

30.11.2022

Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

Tulipalo- tai onnettomuustilanteessa taloyhtiön asukkaiden toiminnalla on suuri merkitys. Pelastussuunnitelman tulee olla asukkaiden saatavilla ja asukkaita voi opastaa toimimaan oikein vaaratilanteessa. Palomies-ensihoitaja Kasperi Ahtojää kertoo, mitä onnettomuustilanteessa tulee tehdä.

28.11.2022

Kaupallinen yhteistyö

Radonia poistavat korjaustyöt parantavat myös sisäilmaa

Sisäilmassa voi esiintyä hajuton, mauton ja näkymätön vaara: radioaktiivinen radon, joka aiheuttaa keuhkosyöpää. Radonia on mahdollista vähentää korjaamalla rakenteita. Samalla parantuu sisäilma.

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti