Kun kodista löytyy hometta

Suomen parhaat asiantuntijat vastaavat Homeloukku – Mistä saa apua –kirjassa, mitä on tehtä ja tehtävissä, kun rakennuksessa paljastuu sisäilmaongelmia. Tai talo on suorastaan hometalo. Päivittäin näistä ongelmista kärsii yli 800 000 suomalaista.

Ovatko hometalot kansallinen katastrofi? Onko rakentamisen laatu kelvotonta? Millaista on, kun sairastuu salakavalasti ja menettää terveytensä?

Kerrostalotkaan eivät ole välttyneet kosteusvaurioilta ja homeongelmilta. Jopa 60 prosentissa kerrostaloista on kosteusvaurio tai siellä on joskus ollut sellainen, ja sen jäljet ovat vielä olemassa. Ongelmiin tulisikin tarttua ennalta huoltamalla taloyhtiöitä nykyistä paremmin ja ottamalla pitkän tähtäimen korjaussuunnitelmassa huomioon entistä tarkemmin tulevat korjaukset.

Teoksen kirjoittajina ja asiantuntijoina ovat olleet Jaana Ennari, Marina Furuhjelm, Mikko Kallinen, Jussi Korpelainen, Hannu Kääriäinen, Sari Mäki, Katri Nokela, Juhani Pirinen, Mirja Salkinoja-Salonen, Tuula Syrjänen ja Ville Valtonen.

Kirjan on toimittanut Annamaija Perkiönmäki ja sen on kustantanut Auditorium Kustannusosakeyhtiö.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

julkisivun kunnossapito

22.7.2022

Tarkista julkisivusi

Kiinteistön julkisivuihin kertyy jatkuvasti likaa, levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Ne kannattaa siivota säännöllisesti pois, jotta pinta pysyy pidempään kunnossa. Näin taloyhtiö säästää myös rahaa, kun julkisivua ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa.

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

23.2.2022

Latureissa, muuntajissa ja led-valoissa eniten sähköturvallisuuspuutteita

Tukes testautti viime vuonna yhteensä 364 sähkölaitetta, ja testausten perusteella 72 sähkölaitetta poistettiin markkinoilta. Maahantuojat velvoitettiin keräämään näistä vakavimmin vaaralliset 26 laitetta takaisin käyttäjiltä. Vuotta aiemmin testausten määrä oli 346.

6.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Olisiko nyt viemärisukituksen vuoro?

Isännöitsijät ja taloyhtiöt ovat jo jonkin verran kartalla  viemärisukituksesta, mutta parantamisen varaa löytyy edelleen. Sukitus haastaa vuosi vuodelta tehokkaammin niin sanotun perinteisen putkiremontin. Taustalla on kehitys, jossa moni taloyhtiö on pahassa pinteessä: korjausvelka kasvaa ja remonttisuma tuntuu kaatuvan päälle.

Picote

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti