Yhteistyökumppanimme ovat arjen sankareita

Mitä on sankaruus? Ehkä sen helposti liittää urotekoihin ja historian suuriin nimiin. Kiedomme helposti sankarinviitan ihmisten ympärille, jotka ovat seilanneet myrskyävillä merillä ja taistelleet pataljoonia vastaan. 90 maalia kalenterivuodessa upottavan futistähden on pakko olla sankari, ihmiset pökerryksiin puhuva huippupoliitikko saa varauksettoman tukemme.

Ehkä todellinen sankaruus on kuitenkin jossakin muualla. Jossakin siellä, minne valonheittimet ja toimittajat harvemmin osuvat. Seuratessamme täällä 24 Centerissä yhteistyökumppaneidemme toimintaa, luulemme, että olemme löytäneet heitä. Todellisia sankareita.

Lukkosepät, putkimiehet, sähköasentajat ja muut duunarit eivät paistattele uutisotsikoissa tai kättele kuninkaallisia. He ajavat pakettiautoillaan aamuruuhkissa ja ryömivät paikkoihin, joissa ihmiset harvemmin käyvät. He eivät saa ruutuaikaa A-studiossa tai kasvojaan Forumin seinälle, mutta silti heidän olemassaolonsa on meille täysin välttämätöntä.

He ovat arjen sankareita. Heillä on hallussaan arkisen elämän täydellinen suvereniteetti ja ilmatila. He tietävät, mikä on painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä tai mitä haittaa on kapillaarivedestä. He avaavat ovia, jotka ovat lukossa, tukkivat vesisyöksyjä, jotka ovat tuhoamassa asuntoja. He kiristävät ruuveja, joihin minä en ylettynyt, he vääntävät vipuja, joiden olemassaolosta en edes tiennyt. Kun he poistuvat paikalta, valot taas syttyvät, ilmastointikone hurisee ja ikkunaruutuun on ilmestynyt uusi, virheetön lasi.

Kun minulla on kaikki hyvin, en näe heitä. Silti he ovat olleet täällä, jo ennen minua. Kun minä ajoin töihin, en tiennyt, että he olivat käyneet joskus aamuyöllä korjaamassa liikennevalot ja hiekoittamassa jalkakäytävän. Kun minä tilasin lounaan, en tiennyt, että he olivat korjanneet ravintolan sähköt. Kun kahvitauolla valitsin jäätelöä pakastealtaasta, mielessäni ei häivähtänytkään, että he olisivat voineet käydä täällä.

Kuka oli se hahmo, joka keskiyöllä hiipi auttamaan naapuriani? Kuka siivosi törkyisen kauppatorin? Kuka korjasi Virtasen ruohonleikkurin? Kuka tukki rautatieaseman vesivahingon?

Kyllä. He sen tekivät. Arjen sankarit. Lippis vinossa, haalarit päällä ja työkalupakki peräkontissa. Ilman toimittajalaumaa, fanijoukkoa ja viidentonnin mittatilauspukua. Nöyrästi, ammattitaitoisesti ja varmasti. He ovat todellisia sankareita, joita ilman minun elämäni olisi kaaosta.

Me täällä 24 Centerissä olemme kiitollisia arjen sankareista. Yhteistyökumppaniemme työpanos on välttämätön, jotta arkemme sujuu mutkattomasti. Ilman heitä emme pärjäisi. Pitäkää silmät auki, sillä ympärillämme liikkuu heitä joka päivä. He ovat arjen sankareita.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

valokuitu

20.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Valokuitu päivittää vanhankin talon nykyaikaan

Valokuidun hankinta kerros- tai rivitaloon on helppoa. Taloyhtiöt päätyvät tyypillisesti toteutukseen, jossa valokuidun rakennus- ja asennustyöt ovat veloituksettomia ja kuidusta maksetaan kuukausimaksua nettipalveluiden ohella.

Valokuitunen

älylämmitys

10.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Älylämmitys hillitsi satavuotiaan taloyhtiön energiankulutusta

Helsinkiläiseen taloyhtiöön asennettiin Wattisen älylämmitys. Sen ansiosta talovanhus käyttää nyt 15 prosenttia vähemmän lämmitysenergiaa kuin aiemmin.

Wattinen

Isännöitsijän vaihto

22.9.2023

Isännöitsijän vaihto toi kaivatun muutoksen

As Oy Ohjaajantie 10-12:n hallitus turhautui toimimattomaan yhteistyöhön isännöitsijän kanssa. He määrittelivät taloyhtiön tarpeet ja odotukset, ja kilpailuttivat isännöintiyrityksiä. Nyt taloyhtiön arki sujuu toimivan isännöinnin ansiosta.

omakotitalo

26.9.2022

Suomalainen haaveilee yhä omakotitalosta

Suomalaisten unelmakoti on edelleen omakotitalo, selviää LähiTapiolan kyselystä. Talon halutaan olevan omistusasunto ja sijaitsevan luonnon ja palveluiden lähellä. Esteenä unelmille on kuitenkin usein raha.