Sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen?

viemärisukitus asukkaan

Ennen sukitusta yksi yleisimmistä kysymyksistä kuuluu ”voiko sukituksen aikana asua kotona.”

Kun Maiju Hannolin sai tiedon kotitalonsa tulevasta saneerauksesta, hän säikähti pahemman kerran. Vuokranantaja oli unohtanut kertoa asiasta vuokralaiselleen, ja työt olivat pian alkamassa. Väliaikaisasuntoon siirtyminen kiireiden keskellä tuntui mahdottomalta toteuttaa eikä remontin pyörteissä asuminenkaan houkutellut. Yön yli nukuttuaan Maiju tutustui tarkemmin asukkaille jaettuun ohjeistukseen ja huokaisi helpotuksesta.

− Picoten tiedotteessa kerrottiin, että kotona vai asua vallan hyvin, mutta pientä ”urheiluhenkeä” se toki vaatii. Päätin asennoitua tulevaan positiivisesti ja seurata mielenkiinnolla projektin etenemistä, Maiju kertoo.

Pohjois-Helsingissä Malmilla sijaitsevan 1960-luvulla rakennetun As Oy Markkinatie 7 kerrostalon viemäriputkien sukittaminen tehtiin alan pioneerin ja innovaattorin, Picote Oy, Picote Groupin toimesta keväällä 2022. Tänä päivänä myös kansainvälisillä markkinoilla ympäri maailman toimiva yritys aloitti ensimmäisenä suomessa kiinteistöjen kokonaisvaltaiset sukitukset vuonna 2008. As Oy Markkinatie 7:n projektissa korjattiin kaikki talon sisäpuoliset jätevesi- ja sadevesiviemärit, katolta aina pihan tarkastuskaivoihin asti.

Kuivakäymälä asuntoon

Ennen remonttia talon asukkaat saivat Picotelta ohjeeksi tyhjentää tavarat muun muassa allaskaapistoista viimeistään aloitusta edeltävänä iltana. Maanantaiaamuna Picoten miehet ilmestyivät Maijun ovelle sovitusti kello 7.30.

Sosiaalisen median parissa työskentelevä Maiju Hannolin
asui sukituksen aikana kotona ja jakoi aiheesta
kokemuksiaan Instagram-kanavallaan @pinkit_korkokengat.

− Heidän mukanaan saapunut kuivakäymälä oli pelastus ja systeemi toimi erinomaisesti. Olisi ollut ikävää rampata kellaritiloissa WC:ssä, Maiju naurahtaa.

Sertifioidulla Picote-sukitusmenetelmällä toteutettu sukitusurakka kesti 18 asuinhuoneen taloyhtiössä noin viisi viikkoa. Maijun kerroksen osalta työt valmistuivat kahdeksassa päivässä. Ensimmäisen viikon ajan Maiju oli päivät töissä muualla ja toisen viikon hän vietti sohvan pohjalla sairaslomalla.

− Kävikin niin hassusti, että sain hyvin aikaa seurata, mitä kaikkea asunnossa touhutaan, Maiju kertoo.

Picoten työmiesten tapa toimia remontin aikana saa Maijulta isot kiitokset.

− Pojat hoitivat homman uskomattoman hyvin. He ilmoittivat aina kohteliaasti, mitä ovat milloinkin tulossa tekemään. Siivoustyöt hoidettiin asiallisesti eikä asuntoon jäänyt sotkua, hän sanoo.

Maiju muistuttaa, että remontin aikana joutuu tietysti jonkin verran sietämään melua ja muuta pientä epämukavuutta. Ammattimainen toimija, kuten Picote, huolehtii kuitenkin taitavasti siitä, että työt häiritsevät asukkaita mahdollisimman vähän.

− Taloyhtiössämme käsittääkseni kaikki asukkaat pysyivät kotona koko remontin ajan. Olen kuullut työn sujuvuudesta vain positiivisia kommentteja, Maiju lisää.

Katso Maijun video oman huoneistonsa sukituksien etenemisestä ja tutustu laajemmin As Oy Markkinatie 7, Helsinki sukitusurakkaan osoitteessa: https://www.picotegroup.com/fi/referenssit/asunto-osakeyhtiot/kerrostaloyhtion-viemarisukitus-helsinki-malmi

Kuvakaappaus Maijun videosta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

tietoa sähköautoilusta

4.8.2022

Taloyhtiöille tietoa sähköautoilusta

Sähköautojen määrä kasvaa koko ajan. Niiden käyttöön ja lataukseen liittyy kuitenkin myös epäluuloja. Sähköautoista kaivataan enemmän tietoa, ja sitä on nyt saatavilla Sähköautoillen.fi-sivustolta, jossa kerrotaan sähköautoista kansantajuisesti.

29.4.2022

Näillä vinkeillä voit pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi asumisessa

Asuminen muodostaa suurimman osan suomalaisen hiilijalanjäljestä. Isännöintiliitto listasi viisi tapaa, joilla kerrostalossa asuva ihminen voi pienentää hiilijalanjälkeään.

älylämmitys

10.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Älylämmitys hillitsi satavuotiaan taloyhtiön energiankulutusta

Helsinkiläiseen taloyhtiöön asennettiin Wattisen älylämmitys. Sen ansiosta talovanhus käyttää nyt 15 prosenttia vähemmän lämmitysenergiaa kuin aiemmin.

Wattinen

1.4.2022

Asuminen vaikuttaa suomalaisten hiilijalanjälkeen enemmän kuin ruoka

EU:n tavoitteena on vähentää päästöjä vuoteen 2030 mennessä 55 prosenttia. Suomen tavoite on olla hiilineutraali jo vuonna 2035, mutta EU:n vasta vuonna 2050. Merkittävä päästöjen vähentäminen tapahtuu asumisessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti