Kuluttajat saavat taas energianeuvontaa puhelimitse

Motivan koordinoima valtakunnallinen kuluttajien energianeuvonta käynnisti puhelinneuvonnan torstaina 21.5.2015. Energianeuvoja vastaa asumiseen ja kestävään kulutukseen, lämmitystapavalintoihin sekä rakentamiseen ja remontointiin liittyviin kuluttajakysymyksiin tiistaisin klo 11–13 ja torstaisin klo 13–15. Energianeuvonnan puhelinnumero on 01019 3030. Palvelu on maksutonta ja soittaminen maksaa vain normaalin puhelun verran*.

Energianeuvonta auttaa suomalaisia tehostamaan omaa energiankulutustaan sekä opastaa kestäviin kulutusvalintoihin. Eniten energianeuvojalta kysytään vinkkejä lämmitysvalintoihin, aurinkoenergian mahdollisuuksiin sekä sähkönsäästöön liittyvistä asioista.

Tietoa energiankäytön kulmakivistä saa verkossa osoitteessa www.eneuvonta.fi. Siellä kuluttajat voivat myös jättää kysymyksiä asiantuntijalle Kysy ja keskustele -palstalla. Nyt neuvoa voi kysyä myös puhelimitse kahdesti viikossa. Energianeuvonta on luonteeltaan opastavaa ja eteenpäin ohjaavaa.

Puhelin- ja verkkoneuvonnasta vastaavat eri puolilla Suomea toimivien energiatoimistojen neuvojat Ekokumppanit Oy:n johdolla. Toiminnan rahoittaa Energiavirasto.

Puhelin- ja verkkopalvelu tuo neuvonnan niidenkin ulottuville, joiden kotiseudulla ei ole alueellista energianeuvontaa. Muun muassa energiatoimistot tai kunnat tarjoavat omalla alueellaan kuluttajaneuvontaa. Palveluista saa lisätietoa energianeuvonnan eneuvonta.fi-portaalista.

Energianeuvontaa on järjestetty vuodesta 2010 alkaen alueellisina kokeiluina sekä koordinoitua toimintana vuodesta 2012 alkaen. Työ- ja elinkeinoministeriö nimesi Motivan energianeuvonnan valtakunnalliseksi koordinaatiokeskukseksi vuonna 2010. Valtakunnallisesti toimintaa rahoittaa Energiavirasto, alueelliset neuvojat saavat rahoituksen muun muassa kunnista ja maakuntaliitoilta.

Energianeuvontaa verkossa ja puhelimitse

Jätä kysymys energianeuvojalle verkkopalveluun: www.eneuvonta.fi/kysy-ja-keskustele

Soita energianeuvojalle, puh. 01019 3030 ti klo 11–13 ja to klo 13–15 paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun hinnalla.

*) Lisätietoa valtakunnalliseen 01019-yritysnumeroon soiton kustannuksista Viestintäviraston verkkosivuilta.

Lisätietoa kuluttajien energianeuvonnasta:

www.eneuvonta.fi, www.motiva.fi

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

siirtyminen huoneistotietojärjestelmään

22.9.2022

MML hoputtaa taloyhtiöitä sähköiseen rekisteriin

Maanmittauslaitos muistuttaa, että lain mukaan kaikkien asunto-osakeyhtiöiden pitää siirtyä uuteen huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Tähän mennessä taloyhtiöistä on siirtynyt vasta vajaa seitsemän prosenttia.

julkisivun kunnossapito

22.7.2022

Tarkista julkisivusi

Kiinteistön julkisivuihin kertyy jatkuvasti likaa, levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Ne kannattaa siivota säännöllisesti pois, jotta pinta pysyy pidempään kunnossa. Näin taloyhtiö säästää myös rahaa, kun julkisivua ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa.

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

tarjouspyyntöön panostus

9.9.2022

Tarjouspyyntöön syytä panostaa

Taloyhtiön kannattaa tehdä tarjouspyyntö laajaan korjaushankkeeseen vasta sitten, kun on tehty purku- ja korjaustyöselvitys kaikkine piirustuksineen ja liitteineen. Jos tarjouspyynnön tekeminen tuottaa hankaluuksia, kannattaa kysyä apua Kiinteistöliiton neuvonnasta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti