Korona teki sähköisestä kiinteistökaupasta uuden normaalin

Ihmiset eivät halua tai uskalla tavata, mutta tarve ostaa ja myydä asuntoja pysyy. Sähköinen kiinteistökauppa helpottaa monin tavoin, kertoo Suomen Asiakastieto Oy.

2020 on muuttanut monet sosiaalisiin kontakteihin perustuvat tavat toimia ja tehdä kauppaa. Esimerkiksi kiinteistökauppa on käynyt läpi suuren muutoksen. Enää ei kokoonnuta suurella joukolla pankin palaverihuoneeseen, vaan mökit, metsätilat ja omakotitalot vaihtavat omistajaa sähköisesti.

Kaikinpuolinen turvallisuus on ollut sähköisen kiinteistökaupan yleistymisen ytimessä, mutta suurin draiveri muutokseen on tyytyväinen ja tarpeisiinsa sopivan palvelun saava asiakas.

-Asiakkailta on tullut tosi hyvää palautetta. Erityisesti he ovat olleet todella tyytyväisiä, kun kaupat on voitu hoitaa etänä. Ihmiset eivät nyt joko halua tavata fyysisesti tai toinen osapuoli on vaikkapa etänä toisella paikkakunnalla. Pankeistakin on joskus aika vaikea löytää kaupoille aikoja. Nyt niitä on tehty kotoa ja jopa ulkomailta käsin, kertoo kiinteistönvälitysliike Urbaanit Kodit Oy:n toimitusjohtaja Anna-Maija Kuosmanen.

Urbaanit Kodit Oy kuuluu SP-Koti-ketjuun ja käyttää Asiakastiedon sähköisiä kiinteistökaupan palveluita. Kuosmanen kertoo, että aluksi sähköinen kauppaprosessi jännitti, mutta uusi toimintatapa opittiin nopeasti.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

paloturvallisuusriskit

7.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Nyt on aika tarkastaa taloyhtiön paloturvallisuusriskit

Hyvin varautunut taloyhtiö arvioi riskejä säännöllisesti, suorittaa toimenpiteitä riskien pienentämiseksi sekä viestii asukkaille pelastus- ja turvallisuusohjeista. Erityisen tärkeää on pitää pelastussuunnitelma ajan tasalla.

Safetum

paloturvallisuuden

21.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Vauhtia taloyhtiöiden paloturvallisuuden hoitamiseen

Suomalaisten kiinteistöjen turvallisuuden edistäminen vaatii yhä nopeampia ja tehokkaampia toimenpiteitä. Yksi toimenpide on Safetumin paloturvallisuuden riskitarkastus ja pelastussuunnitelman päivitys.

Safetum

graffiti

29.9.2023

Graffiti seinässä? Toimi näin

Talojen seinien ilkivaltainen töhriminen lisääntyy Suomessa. Graffitit ovat monelle taloyhtiölle toistuva riesa. Graffitin ilmestyessä seinään taloyhtiön täytyy tehdä rikosilmoitus, poistaa töhry mahdollisimman nopeasti ja suojata seinän pinta.

paloturvallinen taloyhtiö

10.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Tehtävänä paloturvallinen taloyhtiö ja koti

Suomessa pelastusviranomaisten tietoon tulee vuosittain noin 12 000 tulipaloa, joista merkittävä osa on ihmisen toiminnan aiheuttamia. Safetum on käynnistänyt tänä syksynä kampanjan suomalaisten taloyhtiöiden paloturvallisuuden edistämiseksi.

Safetum

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti