Kohti hiilettömyyttä omilla valinnoilla

Lauantaina 23.1. on pohjoismainen Sähkön päivä, jonka järjestävät sähköistys- ja energia-alan järjestöt ja yritykset.

Tänä vuonna Sähkön päivänä tapahtuu somessa. Kerro kuva- tai videopostauksella, miten sähkö näkyy sinun arjessasi, ja jaa se viikonloppuna 23.-24.1. tägeillä #sähkönpäivä ja #sähköllä Twitterissa, Facebookissa tai Instagramissa.

Jokaisesta ohjeiden mukaan tägätystä postauksesta sähköalan järjestöt tilittävät 3 euroa vähävaraisten perheiden tukemiseen HOPE ry:n kautta. Kampanja kestää kaksi päivää, lauantaista sunnuntaihin 23.1. – 24.1.2021.

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi on päästävä eroon fossiilisista polttoaineista ja tuotettava energiaa uusiutuvista lähteistä puhtailla teknologioilla. Sen lisäksi energiaa tulee käyttää älykkäästi.

Olemme ylittämässä kynnystä, jossa päästöttömästi tuotettu sähkö on jo edullisempaa kuin perinteisin menetelmin tuotettu. Tämä yhdessä älykkäiden sähköistysratkaisujen kanssa vie kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa, mistä luonto kiittää.

– Jokapäiväisessä elämässä sähkö tarjoaa meille toimivuutta, turvallisuutta ja mukavuutta, jota ei voisi muilla keinoin saavuttaa. Sähkön avulla muun muassa pidämme toisiimme yhteyttä ja liikumme paikasta toiseen, sanoo Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n toimitusjohtaja Kai Puustinen.

Hän muistuttaa energiatehokkuuden tavoittelussa yksittäisten tekojen tärkeydestä.
– Sähkö tuo ja luo hyvinvointia. Itse kukin voi vaikuttaa esimerkiksi huolehtimalla sähköistyksen kunnosta, asennuttamalla kotiin toimintoja ohjaavaa älykästä automaatiota tai vaikkapa vaihtamalla sähköautoon.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

piha turvalliseksi

29.3.2023

Taloyhtiön piha turvalliseksi kaikille

Miten taloyhtiö voi parantaa pihan turvallisuutta? Parasta olisi, että autoilijoille ja kevyelle liikenteelle olisi omat väylät ja lasten reitti pihan läpi olisi turvattu. Autoilija voi lisätä turvallisuutta lähtemällä liikkeelle keula edellä.

ilmastonmuutos vaikuttaa

11.4.2023

Kuukauden kasvo: Pienillä teoilla on iso vaikutus

Ilmastonmuutos vaikuttaa tulevaisuudessa myös suomalaisten asumiseen. Meteorologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi kannustaa taloyhtiöitä varautumaan olosuhteiden muutoksiin ajoissa. Ilmastonmuutosta on mahdollista hillitä pienilläkin keinoilla.

6.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Tiesitkö, että ikkunoilla ja ovilla voidaan varmistaa toimiva koti?

Ikkunoilla ja ovilla voidaan vaikuttaa merkittävästi kodin viihtyvyyteen ja nostaa asumismukavuus uudelle tasolle. Kotimaisten Pihla-ikkunoiden ja -ovien ominaisuuksien ja monipuolisten lisävarusteiden avulla voi toimivan kodin varmistaa vuosikymmeniksi.

Pihla-Tiivi

taloyhtiön ikkunaremontti

5.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Lue vinkit onnistuneeseen taloyhtiön ikkunaremontin toteutukseen

Taloyhtiön ikkunaremontti on monivaiheinen kokonaisuus, jonka vuoksi jo kilpailutusvaiheessa on hyvä olla huolellinen. Pihlan asiantuntija listaa viisi vinkkiä, joilla kilpailutus onnistuu ja jotka varmistavat ikkunaremontin onnistuneen toteutuksen.

Pihla-Tiivi

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti