Kilpailussa etsitään onnistuneita julkisivuremontteja

julkisivuremontti-kilpailu

Julkisivuyhdistys on käynnistänyt Julkisivuremontti 2023 -kilpailun. Kilpailussa haetaan taloyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti ja joka kelpaisi esimerkiksi ja innostukseksi muille korjaamista harkitseville taloyhtiöille.

Kilpailu on suunnattu asunto-osakeyhtiöille sekä pääosin asuinkäytössä oleville kiinteistöosakeyhtiöille. Julkisivuremontti on voinut valmistua vuosina 2021 tai 2022 tai otetaan vastaan vuoden 2023 elokuun loppuun mennessä. Kilpailuun ei voi ehdottaa sellaista kohdetta, jolla on osallistuttu aikaisemmin Julkisivuremontti-kilpailuun.

Remontteja arvioidessaan tuomaristo kiinnittää huomiota erityisesti korjauksen onnistuneisuuteen ja kestävän kehityksen periaatteiden huomioimiseen.

Miten ehdokkaaksi?

Ehdotuksia voivat tehdä taloyhtiöt ja muut kiinteistönomistajat, isännöitsijät, suunnittelijat, urakoitsijat, materiaalitoimittajat. Ehdotukset pyydetään 21.8.2023 mennessä.

Kilpailun säännöt ja ohjeet sekä aineiston toimitustavat ovat luettavissa Julkisivuyhdistyksen kotisivulta osoitteesta https://julkisivuyhdistys.fi/kilpailut/julkisivuremontit/

Palkintona on rahaa, kunniakirja ja laatta muistona palkitsemisesta. Voittajat julkistetaan Kiinteistö 2023 -tapahtumassa 11.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Julkisivuyhdistys JSY ry:n ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry:n sekä Suomen Messusäätiön kanssa, joka on myöntänyt 3 000 euron palkintorahan.

Onnistuneita hankkeita palkitaan

Julkisivuremonttikilpailussa on palkittu historian aikana hyvin erityyppisiä ja eri aikakauden rakennusten julkisivukorjauksia. Arkkitehtuurin ja teknisen toteuttamisen lisäksi huomiota on kiinnitetty koko hankkeeseen valmistelusta lopputulokseen asti.

Edellisen kilpailun vuonna 2021 voitti Espoon Matinkylässä sijaitseva Asunto-osakeyhtiö Säästökontu. Taloyhtiön remontissa kunnioitettiin tuomariston mukaan erinomaisella tavalla Tapiolan keskeisiin maamerkkeihin kuuluvan kerrostalon arkkitehtuuria.

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

maalämpö

12.10.2022

Espoon Aurinkokaari vaihtoi maalämpöön

Suomessa arvioidaan olevan jo yli tuhat maalämmöllä lämpiävää asuinkerrostaloa. Yksi näistä on Asunto Oy Espoon Aurinkokaari, jossa vuosittaiset lämmityskulut puolittuivat lämmitysmuodon vaihtamisen jälkeen.

valesokkeli

24.8.2023

Valesokkelirakenteet voi korjata kengittämällä

Valesokkelirakenteet voivat kastuessaan aiheuttaa ongelmia, mutta ne voi korjata kengittämällä. Kengittäessä puuseinärungon alaosaa nostetaan ylöspäin sokkelirakenteesta, ja runko- ja sokkelirakenne eristetään toisistaan lämpö- ja kosteusteknisesti.

viemärinkuvaus

3.11.2022

Milloin viemärikuvaus on tarpeen?

Taloyhtiön viemäreitä kannattaa tutkia säännöllisesti. Viemärikuvaus paljastaa piilevät viat, ja niihin ehditään reagoida ajoissa. Uuden talon viemärit kannattaa kuvata jo ensimmäisen kymmenvuotistarkastuksen lähestyessä.

joustamalla sopimuksessa

8.2.2023

Näin houkuttelet vuokralaisia joustamalla sopimuksessa

Vuokra-asunnon houkuttelevuutta voi lisätä tekemällä joustoja vuokrasopimukseen, sanoo Suomen Vuokranantajat ry. Jos etsii vuokralaista sesongin ulkopuolella, kannattaa kuunnella vuokralaisehdokkaita tarkasti ja selvittää, mitä toiveita heillä on vuokrasopimuksen suhteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti