Kiista salaojien korjauksesta tuli kalliiksi osakkaille

Kiista lahtelaisessa asunto-osakeyhtiössä johti oikeuskäsittelyyn, kun väärin rakennettujen salaojien vuoksi yhden osakkaan asuntokauppa ajautui karille home-epäilyn vuoksi, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Mikäli taloyhtiö olisi hoitanut salaojitusasian ajoissa kuntoon, olisi se säästänyt noin 50 000 euroa.

Osassa taloyhtiön paritaloista löytyi kosteusvaurioita ja hallitus velvoitettiin kilpailuttamaan sekä urakat salaojista että kosteuseristeistä syksyllä 2013. Näiden talojen salaojat oli tehty väärään korkoon ja ne oli uusittava.

Salaojitustyöt ovat edelleenkin kesken. Osakas, jonka asuntokauppa peruunttui homelöydön vuoksi, vaati taloyhtiöltä noin 60 000 euron korvauksia oikeuskuluineen. Taloyhtiön hallituksen mielestä viivästyminen johtuu isännöitsijästä. Taloyhtiö kiisti osakkaan vaatimukset ja vaati kanteen hylkäämistä Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuden antamassa ratkaisussa kuitenkin todetaan, että asunto-osakeyhtiölain ja yhtiöjärjestyksen mukaan salaojat on pidettävä kunnossa. Se muistutti, että taloyhtiö ei ole hoitanut asiaa kohtuullisessa ajassa ja vaati, että työt on tehtävä heinäkuun loppuun mennessä valmiiksi.

Viivyttely salaojien korjaamisesta tuli maksamaan taloyhtiölle 51 000 euroa. Summa koostuu 8 000 euron vahingonkorvauksesta asunnon omistajalle ja 43 000 euron asianajokuluista.

Lue alkuperäinen juttu Ilta-Sanomien nettisivuilta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.11.2018

Puhdas savuhormi on ympäristöteko

Tulisijan ja savuhormin nuohous tulee tehdä vuosittain asuinkiinteistöissä. Nuohouksen tekemättä jättäminen aiheuttaa päästöjä ympäristöön ja voi saada aikaan nokipalon, joka pahimmillaan voi levitä kiinteistön rakenteisiin, nuohoojamestari Kim Räsänen muistuttaa. Mitä taloyhtiöiden tulee ottaa huomioon savuhormien nuohouksessa?

15.8.2018

Tulityölupa on sähköistynyt

Tulitöiden tekemisestä aiheutuneet suurpalot vähenivät radikaalisti sen jälkeen, kun tulityölupa ja tulitöiden turvallisuuskoulutus otettiin käyttöön. Nyt tulityölupa on astunut sähköiseen maailmaan. Aiemmin paperisena toiminut lupakäytäntö voidaan nyt toteuttaa sähköisesti vaikkapa kännykällä itse tulityöpaikalla.

14.4.2015

Kohti graniittilinnaa

Suomen Kiinteistölehti tenttasi kantoja asumista koskettaviin kysymyksiin kahdeksan eduskuntavaaleihin osallistuvan puolueen ehdokkailta. Painotuksissa on eroja, mutta esimerkiksi asumiskustannusten nousun hillitsemisessä moni vastaajista koki tärkeäksi säätelyn vähentämisen. Myös kaavoitukseen haluttiin aktiivisempaa otetta, jotta asumiseen tarkoitettuja tontteja olisi tarjolla riittävästi.

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti