Kiista salaojien korjauksesta tuli kalliiksi osakkaille

Kiista lahtelaisessa asunto-osakeyhtiössä johti oikeuskäsittelyyn, kun väärin rakennettujen salaojien vuoksi yhden osakkaan asuntokauppa ajautui karille home-epäilyn vuoksi, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Mikäli taloyhtiö olisi hoitanut salaojitusasian ajoissa kuntoon, olisi se säästänyt noin 50 000 euroa.

Osassa taloyhtiön paritaloista löytyi kosteusvaurioita ja hallitus velvoitettiin kilpailuttamaan sekä urakat salaojista että kosteuseristeistä syksyllä 2013. Näiden talojen salaojat oli tehty väärään korkoon ja ne oli uusittava.

Salaojitustyöt ovat edelleenkin kesken. Osakas, jonka asuntokauppa peruunttui homelöydön vuoksi, vaati taloyhtiöltä noin 60 000 euron korvauksia oikeuskuluineen. Taloyhtiön hallituksen mielestä viivästyminen johtuu isännöitsijästä. Taloyhtiö kiisti osakkaan vaatimukset ja vaati kanteen hylkäämistä Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuden antamassa ratkaisussa kuitenkin todetaan, että asunto-osakeyhtiölain ja yhtiöjärjestyksen mukaan salaojat on pidettävä kunnossa. Se muistutti, että taloyhtiö ei ole hoitanut asiaa kohtuullisessa ajassa ja vaati, että työt on tehtävä heinäkuun loppuun mennessä valmiiksi.

Viivyttely salaojien korjaamisesta tuli maksamaan taloyhtiölle 51 000 euroa. Summa koostuu 8 000 euron vahingonkorvauksesta asunnon omistajalle ja 43 000 euron asianajokuluista.

Lue alkuperäinen juttu Ilta-Sanomien nettisivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tulisijan oikeaoppinen käyttö

31.8.2022

Tulisijan oikeaoppinen käyttö tuo säästöä

Sähkön hinnan kohoaminen lisää kiinnostusta puilla lämmittämiseen. Tulisija on oikein käytettynä edullinen lämmönlähde sähköön verrattuna. Vinkkejä vähäpäästöiseen lämmittämiseen saa nuohoojalta.

5.10.2022

Turvallisuus huomioon energiansäästössä

Energiaa säästäessä on tärkeää muistaa turvallisuus. Huolimattomuus ja luovat ratkaisut voivat johtaa onnettomuuksiin. Kotona kannattaa tarkistaa palovaroittimen toimivuus ja tehdä turvallisuuskävely perheen tai asuinkumppanien kanssa.

salaman sytyttämä tulipalo

15.7.2022

Salaman sytyttämä tulipalo on harvinainen mutta tuhoisa

Suomessa salamoi lähinnä kesäisin ja silloinkin harvoin, mutta Suomessakin syttyy silti joka vuosi salaman aiheuttamia rakennuspaloja. Ne ovat yleensä todella tuhoisia. Viime kesänä salama sytytti savonlinnalaisen kerrostalon palamaan.

tulipalo

30.11.2022

Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

Tulipalo- tai onnettomuustilanteessa taloyhtiön asukkaiden toiminnalla on suuri merkitys. Pelastussuunnitelman tulee olla asukkaiden saatavilla ja asukkaita voi opastaa toimimaan oikein vaaratilanteessa. Palomies-ensihoitaja Kasperi Ahtojää kertoo, mitä onnettomuustilanteessa tulee tehdä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti