Kiinteistöyhtiön kirjanpito ja tilinpäätös

Kiinteistöyhtiön kirjanpito ja tilinpäätös on perusteos taloyhtiöiden taloudenpitoon. Kirjasta ilmestyi uusi painos maaliskuun puolivälissä.

Kirja antaa kattavat tiedot kiinteistöyhtiön kirjanpidon järjestämiseen sekä tilinpäätöksen ja siihen liittyvien asiakirjojen laadintaan. Kirjassa tarkastellaan myös kiinteistöyhtiöiden talouden erityispiirteitä, kuten tilinpäätössuunnittelua, vastikerahoitus- ja lainaosuuslaskelmia sekä verotusta. Käsiteltyjä asioita havainnollistetaan lukuisten esimerkkien ja mallilaskelmien avulla. Kirjassa on myös mallit taloyhtiön tilinpäätösasiakirjoille.

Kirja on päivitetty kauttaaltaan. Siinä on huomioitu kaikki viimeaikaiset lakimuutokset, esimerkiksi vuoden 2016 alusta voimaan tulleet kirjanpitolain säännökset ja uusi tilintarkastuslaki. Kirjaan on sisällytetty myös aiheeseen liittyvät kirjanpitolautakunnan lausunnot ja verohallinnon ohjeet.

Kirjaa voi suositella lämpimästi isännöitsijöille sekä kirjanpitäjille, tilintarkastajille ja muille henkilöille, jotka hoitavat taloyhtiöiden taloudenpitoa. Kirja sopii myös oppikirjaksi.

Kirjan on kirjoittanut verotuksen ja kirjanpidon asiantuntija, KTM Antti Suulamo. Kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu ja tilaa kirjaa verkkokaupastamme!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

24.4.2017

Kirjanpito

Kirjanpidon avulla seurataan taloyhtiön tulojen, menojen, varojen ja velkojen kehitystä. Kirjanpidon keskeisin tehtävä, informaation antaminen taloyhtiön taloudellisesta tuloksesta ja asemasta, perustuu pääosin tilinpäätökseen. Taloyhtiön kirjanpito tulee pitää hyvää kirjanpitotapaa noudattaen ja siten, että kirjanpito on ajan tasalla.

9.6.2015

Taloyhtiön hallitus, tarkistitko tilinpäätöksen?

Taloyhtiöiden tilinpäätökset laaditaan yleensä keväisin. Vaikka tilinpäätöksen laatisi isännöintiyritys tai tilitoimisto, taloyhtiön hallitus on viime kädessä vastuussa sen paikkansapitävyydestä. Hallituksen tulee siksi tarkistaa tilinpäätös ennen sen allekirjoittamista.

17.7.2016

Näistä asioista tunnistat, onko taloyhtiön tilinpäätös laadittu oikein

Taloyhtiön tilinpäätöstä voi olla vaikeaa lukea. Jokaisen osakkaan tulisi kuitenkin oman etunsa nimissä opetella tarkistamaan perusasiat oman taloyhtiön tilinpäätöksestä. Tiedätkö itse, milloin taloyhtiön tilinpäätös on laadittu oikein?

23.1.2019

Mitä tekee toiminnantarkastaja?

Toiminnantarkastaja varmistaa, että taloyhtiön hallinto on asianmukaisesti järjestetty ja yhtiön johto toiminut yhtiöjärjestyksen, asunto-osakeyhtiölain ja yhtiökokouksen päätösten mukaisesti. Toiminnantarkastaja keskittyy yhtiökokouksen ja hallituksen päätösten laillisuuteen. Hän ei voi ottaa kantaa päätösten tarkoituksenmukaisuuteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti