Kiinteistöyhtiön kirjanpito ja tilinpäätös

Kiinteistöyhtiön kirjanpito ja tilinpäätös on perusteos taloyhtiöiden taloudenpitoon. Kirjasta ilmestyi uusi painos maaliskuun puolivälissä.

Kirja antaa kattavat tiedot kiinteistöyhtiön kirjanpidon järjestämiseen sekä tilinpäätöksen ja siihen liittyvien asiakirjojen laadintaan. Kirjassa tarkastellaan myös kiinteistöyhtiöiden talouden erityispiirteitä, kuten tilinpäätössuunnittelua, vastikerahoitus- ja lainaosuuslaskelmia sekä verotusta. Käsiteltyjä asioita havainnollistetaan lukuisten esimerkkien ja mallilaskelmien avulla. Kirjassa on myös mallit taloyhtiön tilinpäätösasiakirjoille.

Kirja on päivitetty kauttaaltaan. Siinä on huomioitu kaikki viimeaikaiset lakimuutokset, esimerkiksi vuoden 2016 alusta voimaan tulleet kirjanpitolain säännökset ja uusi tilintarkastuslaki. Kirjaan on sisällytetty myös aiheeseen liittyvät kirjanpitolautakunnan lausunnot ja verohallinnon ohjeet.

Kirjaa voi suositella lämpimästi isännöitsijöille sekä kirjanpitäjille, tilintarkastajille ja muille henkilöille, jotka hoitavat taloyhtiöiden taloudenpitoa. Kirja sopii myös oppikirjaksi.

Kirjan on kirjoittanut verotuksen ja kirjanpidon asiantuntija, KTM Antti Suulamo. Kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu ja tilaa kirjaa verkkokaupastamme!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tilinpäätös

8.3.2023

Näin tulkitset taloyhtiön tilinpäätöstä

Taloyhtiön tilinpäätös voi nyt hetkellisesti painua miinukselle. Sen perusteella ei kannata tehdä hätiköityjä ratkaisuja, jos vain vastikerästit pysyvät kurissa, yhtiöllä on kolmen kuukauden talouspuskurit ja kasvaneille menoille löytyy pitävä selitys.

30.6.2022

Kuukauden kasvo: ”Oto-isännöinti sitoo tekijäänsä”

Isännöinti oman toimen ohella voi joskus olla taloyhtiölle perinteistä isännöintiä parempi vaihtoehto. Oto-isännöitsijä Mika Vesterinen kertoo, miksi hänen taloyhtiössään otettiin käyttöön Oto-isännöinti.

27.7.2022

Oto- vai ammatti-isännöinti, kumpi sopisi yhtiöömme?

Oikeanlaisen isännöinnin valinta on yksi taloyhtiön hallituksen tärkeimmistä päätöksistä. Isännöitsijän on oltava osaava ja luotettava, jotta taloyhtiö voi toimia tehokkaasti, taloudellisesti ja suunnitelmallisesti.

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti