Kiinteistöyhtiön kirjanpito ja tilinpäätös

Kiinteistöyhtiön kirjanpito ja tilinpäätös on perusteos taloyhtiöiden taloudenpitoon. Kirjasta ilmestyi uusi painos maaliskuun puolivälissä.

Kirja antaa kattavat tiedot kiinteistöyhtiön kirjanpidon järjestämiseen sekä tilinpäätöksen ja siihen liittyvien asiakirjojen laadintaan. Kirjassa tarkastellaan myös kiinteistöyhtiöiden talouden erityispiirteitä, kuten tilinpäätössuunnittelua, vastikerahoitus- ja lainaosuuslaskelmia sekä verotusta. Käsiteltyjä asioita havainnollistetaan lukuisten esimerkkien ja mallilaskelmien avulla. Kirjassa on myös mallit taloyhtiön tilinpäätösasiakirjoille.

Kirja on päivitetty kauttaaltaan. Siinä on huomioitu kaikki viimeaikaiset lakimuutokset, esimerkiksi vuoden 2016 alusta voimaan tulleet kirjanpitolain säännökset ja uusi tilintarkastuslaki. Kirjaan on sisällytetty myös aiheeseen liittyvät kirjanpitolautakunnan lausunnot ja verohallinnon ohjeet.

Kirjaa voi suositella lämpimästi isännöitsijöille sekä kirjanpitäjille, tilintarkastajille ja muille henkilöille, jotka hoitavat taloyhtiöiden taloudenpitoa. Kirja sopii myös oppikirjaksi.

Kirjan on kirjoittanut verotuksen ja kirjanpidon asiantuntija, KTM Antti Suulamo. Kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu ja tilaa kirjaa verkkokaupastamme!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

28.1.2022

Mitä isännöitsijän tehtäviin kuuluu?

Suurimmalla osalla taloyhtiöistä on isännöitsijä, joka hoitaa taloyhtiön päivittäistä hallintoa ja taloudenpitoa. Vaikka isännöitsijä toimijana on tuttu niin yhtiön hallitukselle kuin asukkaillekin, monille voi olla epäselvää, mitä isännöitsijä käytännössä tekee. – Isännöitsijän työ on tyypillisesti yhdistelmä taloyhtiössä vireillä olevien asioiden edistämistä kulloisenkin tilanteen mukaan ja erilaisia vastaan tulevia asiakaspalvelutilanteita.

2.2.2022

Vuoden putkiremontti- ja linjasaneerauskilpailu käynnistyi

Putkiremontti/linjasaneerauskilpailun tavoitteena on kertoa ja jakaa tietoa mahdollisimman laajasti hyvistä toimintatavoista ja -menetelmistä tulevien urakoiden tilaajille, osakkaille, asukkaille, suunnittelijoille ja urakoitsijoille. Vuoden 2022 kilpailun pääteema on tulevaisuussuuntautuneisuus, jotka liittyvät parannuksiin kiinteistön energiatehokkuudessa tai varauksiin tuleville energian säästöpotentiaaleille sekä kyberturvallisuustoimenpiteiden huomioimiseen. Valintakriteereissä otetaan erityisesti huomioon tavoitteellinen strategialähtöisyys ja miten se näkyy prosessissa: tarveselvitys, hankesuunnittelu, rahoitusvaihtoehtojen selvitys, […]

24.2.2022

IS: Petollinen isännöitsijä hankki lisätuloja kavaltamalla taloyhtiöiden rahoja

Ilta-Sanomat uutisoi Etelä-Savon käräjäoikeuden päätöksestä epärehellisen isännöitsijän tapauksessa. Isännöitsijä oli siirrellyt taloyhtiöiden varoja omalle pankkitililleen yhteensä yli 70 000 euroa. Kavallukset salatakseen hän oli liittänyt taloyhtiöiden kirjanpitoihin tekaistuja tositteita ja vääriä maksatustietoja.

30.6.2022

Kuukauden kasvo: ”Oto-isännöinti sitoo tekijäänsä”

Isännöinti oman toimen ohella voi joskus olla taloyhtiölle perinteistä isännöintiä parempi vaihtoehto. Oto-isännöitsijä Mika Vesterinen kertoo, miksi hänen taloyhtiössään otettiin käyttöön Oto-isännöinti.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti