Kiinteistömessut järjestetään tammikuussa Messukeskuksessa

Erityisesti isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille suunnattu Kiinteistömessut tarjoaa kävijöilleen kiinnostavia seminaareja ja asiantuntevia puheenvuoroja. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana voi myös tutustua alan palvelutarjontaan sekä hankkia hyviä kontakteja tulevia remontti- ja palvelutarpeita silmällä pitäen.

Kiinteistömessujen ohjelma nostaa keskiöön aina ajankohtaiset energia-asiat. Kiinteistöliiton johtava asiantuntija Petri Pylsy kertoo, mitkä ovat viisi tärkeintä askelta onnistuneeseen lämmitysratkaisun hankinnassa.

Matts Almgrén taas valottaa, millaisia energia-avustuksia taloyhtiöille on haettavissa. Isännöintiliiton tutkimus- ja vaikuttamisjohtaja Tuomas Viljamaa puolestaan kertoo, millaisia energiatehokkuushankkeita taloyhtiöt voivat käynnistää. Isännöintiliiton kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa kertoo vinkkinsä onnistuneen putkiremontin läpivientiin.

Miten rahoittaa taloyhtiön remontit ja latauspisteiden rakentamiset?

Sähkö- ja hybridiautoilu yleistyy kovaa vauhtia, ja se aiheuttaa taloyhtiöille paineita latauspisteiden rakentamiseen. Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia kertoo puheenvuorossaan, miten toimia, kun latauspisteiden hankkimisesta päätetään ja kun niitä ryhdytään toteuttamaan. Miten jakaa kustannukset oikeudenmukaisesti ja osakkaiden yhdenvertaisuutta kunnioittaen?

Miten nämä tai muut taloyhtiöiden remonttihankkeet kannattaa rahoittaa? Mikä ero on asunto-osakeyhtiölainalla ja asuntolainalla? Asiasta kertoo Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Ari Pauna.

Digitaalisuus hiipii taloyhtiöihin

Erilaiset digitaaliset ratkaisut ovat ottamassa sijaa myös taloyhtiöissä, erityisesti isännöinnissä. Kiinteistömedian Ville Feirikki esittelee erilaisia verkkopalveluja, joiden avulla sekä isännöitsijät että taloyhtiön hallitusten jäsenet pystyvät tutustumaan tarpeellisiin tietoihin muun muassa taloyhtiöiden vastuunjakoa koskevissa kysymyksissä. Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Markus Tast esittelee puheenvuorossaan huoneistotietojärjestelmää ja sitä, mitä se tarkoittaa taloyhtiöille.

Korona-aika on tuonut haasteita erityisesti taloyhtiöiden lakisääteisten kokousten järjestämiseen. Etäkokousten myötä kokousmenettelyihin on tullut aivan uudenlaisia haasteita. Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen avaa, mitä asioita on otettava huomioon. Hän kertoo samalla vireillä olevasta lakimuutoksesta.

Kiinteistömessut järjestetään samaan aikaan AudioVisual Expon, FinnSecin ja Turvallisuusmessujen kanssa 12.-13.1.2021.

Kiinteistömessujen ohjelmaan voi tutustua osoitteessa https://kiinteisto.messukeskus.com/ohjelma/

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.1.2022

Taloyhtiötapahtuma 2022 pidetään huhtikuussa — kunhan korona suo

Vuosi 2022 alkoi jälleen koronauutisten merkeissä. Monia KiRa-alan alkuvuoden tapahtumia on siirretty vuodella eteenpäin. Tällä hetkellä katseet ovat keväässä, jolloin toivottavasti elämme taas turvallisempia ja terveellisempiä aikoja.

1.3.2022

Ukrainan sota synkentää asuntokaupan näkymiä

Tilastokeskuksen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat tammikuussa viime vuoteen verrattuna kaikissa suurimmissa kaupungeissa Espoota lukuun ottamatta. Espoossa hinnat laskivat vajaan prosentin. Koko maassa hinnat nousivat 3,3 prosenttia edellisvuodesta.

17.6.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiön korjaushankkeen urakkavaihe valmistelusta käytäntöön

Taloyhtiön korjaushankkeen suunnitelmien valmistuttua siirrytään usein eniten jännitystä aiheuttavaan urakkavaiheeseen. Raksystems kertoo, mitä vaiheessa ja sen valmistelussa pitää ottaa huomioon.

Raksystems

14.12.2021

Julkisivuremontti 2021-kilpailun voittaja julkistetaan Kiinteistö 2022 -messuilla

Kiinteistö 2022 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-13.1.2022. Julkisivuremonttikilpailun voittaja julkistetaan tapahtuman avajaispäivänä Arena-lavalla kello 15.30–16.00. Tuomaristo on kiinnittänyt arvostelussaan huomiota arkkitehtuurin ja teknisten ratkaisujen lisäksi hankkeen päätöksenteko- ja valmisteluvaiheeseen, kustannusten hallittavuuteen ja aikataulussa pysymiseen sekä tiedottamiseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti