Kiinteistömessut järjestetään tammikuussa Messukeskuksessa

Erityisesti isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille suunnattu Kiinteistömessut tarjoaa kävijöilleen kiinnostavia seminaareja ja asiantuntevia puheenvuoroja. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana voi myös tutustua alan palvelutarjontaan sekä hankkia hyviä kontakteja tulevia remontti- ja palvelutarpeita silmällä pitäen.

Kiinteistömessujen ohjelma nostaa keskiöön aina ajankohtaiset energia-asiat. Kiinteistöliiton johtava asiantuntija Petri Pylsy kertoo, mitkä ovat viisi tärkeintä askelta onnistuneeseen lämmitysratkaisun hankinnassa.

Matts Almgrén taas valottaa, millaisia energia-avustuksia taloyhtiöille on haettavissa. Isännöintiliiton tutkimus- ja vaikuttamisjohtaja Tuomas Viljamaa puolestaan kertoo, millaisia energiatehokkuushankkeita taloyhtiöt voivat käynnistää. Isännöintiliiton kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa kertoo vinkkinsä onnistuneen putkiremontin läpivientiin.

Miten rahoittaa taloyhtiön remontit ja latauspisteiden rakentamiset?

Sähkö- ja hybridiautoilu yleistyy kovaa vauhtia, ja se aiheuttaa taloyhtiöille paineita latauspisteiden rakentamiseen. Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia kertoo puheenvuorossaan, miten toimia, kun latauspisteiden hankkimisesta päätetään ja kun niitä ryhdytään toteuttamaan. Miten jakaa kustannukset oikeudenmukaisesti ja osakkaiden yhdenvertaisuutta kunnioittaen?

Miten nämä tai muut taloyhtiöiden remonttihankkeet kannattaa rahoittaa? Mikä ero on asunto-osakeyhtiölainalla ja asuntolainalla? Asiasta kertoo Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Ari Pauna.

Digitaalisuus hiipii taloyhtiöihin

Erilaiset digitaaliset ratkaisut ovat ottamassa sijaa myös taloyhtiöissä, erityisesti isännöinnissä. Kiinteistömedian Ville Feirikki esittelee erilaisia verkkopalveluja, joiden avulla sekä isännöitsijät että taloyhtiön hallitusten jäsenet pystyvät tutustumaan tarpeellisiin tietoihin muun muassa taloyhtiöiden vastuunjakoa koskevissa kysymyksissä. Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Markus Tast esittelee puheenvuorossaan huoneistotietojärjestelmää ja sitä, mitä se tarkoittaa taloyhtiöille.

Korona-aika on tuonut haasteita erityisesti taloyhtiöiden lakisääteisten kokousten järjestämiseen. Etäkokousten myötä kokousmenettelyihin on tullut aivan uudenlaisia haasteita. Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen avaa, mitä asioita on otettava huomioon. Hän kertoo samalla vireillä olevasta lakimuutoksesta.

Kiinteistömessut järjestetään samaan aikaan AudioVisual Expon, FinnSecin ja Turvallisuusmessujen kanssa 12.-13.1.2021.

Kiinteistömessujen ohjelmaan voi tutustua osoitteessa https://kiinteisto.messukeskus.com/ohjelma/

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.4.2023

Kiinteistömessut järjestetään jälleen ensi syksynä

Korjausrakentamiseen keskittyvät Kiinteistömessut järjestetään neljän vuoden tauon jälkeen ensi syksynä. Rakennusten energiatehokkuus ja digitaaliset talotekniikan ratkaisut ovat messuilla esillä.

17.6.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiön korjaushankkeen urakkavaihe valmistelusta käytäntöön

Taloyhtiön korjaushankkeen suunnitelmien valmistuttua siirrytään usein eniten jännitystä aiheuttavaan urakkavaiheeseen. Raksystems kertoo, mitä vaiheessa ja sen valmistelussa pitää ottaa huomioon.

Raksystems

ilmastonmuutos vaikuttaa

11.4.2023

Kuukauden kasvo: Pienillä teoilla on iso vaikutus

Ilmastonmuutos vaikuttaa tulevaisuudessa myös suomalaisten asumiseen. Meteorologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi kannustaa taloyhtiöitä varautumaan olosuhteiden muutoksiin ajoissa. Ilmastonmuutosta on mahdollista hillitä pienilläkin keinoilla.

korjaushankkeen takuuaika

12.8.2022

Kaupallinen yhteistyö

Ota nämä asiat huomioon taloyhtiön remontin takuuaikana

Taloyhtiön korjaushankkeen takuuaika alkaa, kun remontin valmistumisen jälkeen kiinteistö on hyväksytty vastaanotetuksi. Taloyhtiön kannattaa olla tarkkana siitä, että takuuaikana ilmenneiden vikojen ja puutteiden korjaus sisältyy takuuseen.

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti