Kiinteistöliitto: isännöitsijäntodistukseen taloyhtiön taloudellinen varautuminen

Kiinteistöliitto suosittelee, että isännöitsijäntodistuksessa kerrottaisiin huoneiston euromääräinen osuus ennakkoon tehdystä remonttiin tai muuhun hankkeeseen varautumisesta. Näin voitaisiin tehdä varautumistavasta riippumatta: sekä yleisesti tai yksilöidysti nimetyn ennakkorahastoinnin osalta että myös silloin, kun on tehty ns. asuintalovaraus.

Siten asunnon ostoa harkitseva saisi tietoonsa huoneiston osuuden ennakkoon tehdystä varautumisesta.

Osakkeita myyvä saa paremmin myyntihinnassa huomioiduksi ennakkoon kerätyn ja ostajan hyödyksi tulevan osuuden taloyhtiön varautumisesta tuleviin remontteihin.

Isännöitsijäntodistuksestahan ilmenevät jo meneillään tai tiedossa olevat korjaushankkeet.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

10.11.2016

Taloyhtiön ja osakkaan kunnossapitovastuut selville helposti

Taloyhtiön osakas on siinä mielessä onnekas, ettei hänen tarvitse maksaa kaikkia asuntonsa korjauksia itse. Tietynlaiset viat ja vauriot korjaa taloyhtiö. Kunnossapito- ja korjausvastuista määrätään asunto-osakeyhtiölaissa mutta vain pääpiirteittäin.

23.5.2017

Taloyhtiön hallitus ja tehtävät

Asunto-osakeyhtiön hallituksen tehtäväksi on säädetty huolehtia yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallituksella on siten taloyhtiön asioiden yleinen hoitovelvollisuus. Hallitus toimii toimeenpanevana toimielimenä ja voi lisäksi itsenäisesti päättää tehtäviinsä kuuluvista asioista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti