Kiinteistölehti kertoo energiatehokkaista remonteista ja opastaa pihan syystöissä

Teknisen ongelman vuoksi Suomen Kiinteistölehden 7/2015 postitus myöhästyy. Avasimme Digilehden vapaasti luettavaksi kaikille, siihen pääset tästä osoitteesta: https://www.kiinteistolehti.fi/zine/132/cover

Pian postiluukustasi putoava Suomen Kiinteistölehden syyskuun numero ohjeistaa, kun syksyllä ryhdytään muihinkin pihatöihin kuin lehtien haravointiin. Näistä askareista kertoo runsaiden kuvien kanssa Sari Toikkasen laaja artikkeli.

Energiatehokkuus on taloyhtiölle tärkeä ja hyödyllinen asia. Korjaushankkeiden yhteydessä sitä vaatii nykyisin rakennusvalvontakin. Tehokkaita keinoja esitellään kolmessa artikkelissa.

Kiinteistötaiteen suosio kasvaa hiljalleen Suomessakin. Komeita seinämaalauksia eli muraaleja löytyy kerrostalojen päädyistä jo esimerkiksi Porissa, Kotkassa ja Helsingissä. Ne ovat pääosassa Esa Tuomisen artikkelissa ja näkyvästi esillä muuallakin lehdessä.

Ranskassa on lähiöiden taloyhtiöitä joutumassa valtion haltuun – tai paremminkin pääsemässä, sillä toivottomasti velkaantuneita taloyhtiöitä uhkaa muuten konkurssi. Pelastussuunnitelmista kertoo Virpi Latvan artikkeli.

Kotkan Kirkkokadulta löytyy hyvä esimerkki toimivasta taloyhtiöstä ja sen hallinnosta. Mervi Ala-Prinkkilä kertoo, kuinka aktiivinen hallitus voi saada muitakin asukkaita osallistumaan.

Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen opastaa, kuinka taloyhtiö voi tulouttaa saamiaan maksusuorituksia ilman huolta verokarhun kahmaisusta.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

3.5.2022

Hoitamaton piha lisää kiinteistönpidon kustannuksia

Taloyhtiön pihan hoitamattomuudella on euromääräinen hinta. Se herättelee huomaamaan, että istutuksia kannattaa hoitaa säännöllisesti. Pihan hoitaminen maksaa, mutta hoitamatta jättäminen se vasta maksaakin.

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

vanha hevostalli

18.11.2022

Vanha hevostalli muuttui asunnoiksi

Helsinkiläisen taloyhtiön sisäpihalla on vanha hevostalli, joka on muutettu asuinkäyttöön. Talli oli jo purku-uhan alla, mutta Helsingin kaupungin suojelu pelasti sen. Uudistetussa tallissa on säilytetty yli sadan vuoden takainen henki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti