Kiinteistölehti kertoo energiatehokkaista remonteista ja opastaa pihan syystöissä

Teknisen ongelman vuoksi Suomen Kiinteistölehden 7/2015 postitus myöhästyy. Avasimme Digilehden vapaasti luettavaksi kaikille, siihen pääset tästä osoitteesta: https://www.kiinteistolehti.fi/zine/132/cover

Pian postiluukustasi putoava Suomen Kiinteistölehden syyskuun numero ohjeistaa, kun syksyllä ryhdytään muihinkin pihatöihin kuin lehtien haravointiin. Näistä askareista kertoo runsaiden kuvien kanssa Sari Toikkasen laaja artikkeli.

Energiatehokkuus on taloyhtiölle tärkeä ja hyödyllinen asia. Korjaushankkeiden yhteydessä sitä vaatii nykyisin rakennusvalvontakin. Tehokkaita keinoja esitellään kolmessa artikkelissa.

Kiinteistötaiteen suosio kasvaa hiljalleen Suomessakin. Komeita seinämaalauksia eli muraaleja löytyy kerrostalojen päädyistä jo esimerkiksi Porissa, Kotkassa ja Helsingissä. Ne ovat pääosassa Esa Tuomisen artikkelissa ja näkyvästi esillä muuallakin lehdessä.

Ranskassa on lähiöiden taloyhtiöitä joutumassa valtion haltuun – tai paremminkin pääsemässä, sillä toivottomasti velkaantuneita taloyhtiöitä uhkaa muuten konkurssi. Pelastussuunnitelmista kertoo Virpi Latvan artikkeli.

Kotkan Kirkkokadulta löytyy hyvä esimerkki toimivasta taloyhtiöstä ja sen hallinnosta. Mervi Ala-Prinkkilä kertoo, kuinka aktiivinen hallitus voi saada muitakin asukkaita osallistumaan.

Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen opastaa, kuinka taloyhtiö voi tulouttaa saamiaan maksusuorituksia ilman huolta verokarhun kahmaisusta.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

3.5.2022

Hoitamaton piha lisää kiinteistönpidon kustannuksia

Taloyhtiön pihan hoitamattomuudella on euromääräinen hinta. Se herättelee huomaamaan, että istutuksia kannattaa hoitaa säännöllisesti. Pihan hoitaminen maksaa, mutta hoitamatta jättäminen se vasta maksaakin.

20.10.2021

Kaupallinen yhteistyö

Rivitalon energiakulut aisoihin

Pian alkava Hattelmalantie 8–10:n energiaremontti rahoitetaan Nordean historian ensimmäisellä vihreän taloyhtiön lainalla. – Vihreä rahoitus ohjaa tulevaisuudessa taloyhtiöiden korjauksia energiatehokkuuden parantamiseen, arvioi Kimmo Karvinen. 1970-luvun rivitalon maalämpö, aurinkosähkö ja muut energiatehokkuusparannukset rahoitetaan energian säästöllä.

HSY

28.10.2021

Kiinteistömessut järjestetään tammikuussa Messukeskuksessa

Erityisesti isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille suunnattu Kiinteistömessut tarjoaa kävijöilleen kiinnostavia seminaareja ja asiantuntevia puheenvuoroja. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana voi myös tutustua alan palvelutarjontaan sekä hankkia hyviä kontakteja tulevia remontti- ja palvelutarpeita silmällä pitäen. Kiinteistömessujen ohjelma nostaa keskiöön aina ajankohtaiset energia-asiat.

1.2.2022

Kiinteistövakuutuksissa huimia korotuksia – vakuutusyhtiöt sanovat silti seuraavansa vain yleisiä indeksejä

Helsinkiläinen paritaloyhtiö sai tammikuussa vakuutusyhtiö Pohjolalta uudet vakuutusehdot. Nousua oli 21,3 prosenttia. Taloyhtiölle kerrottiin, että laskenta oli tehty yleisindeksikorotusten perusteella, vaikka yleiskorotukset jäävät noin kymmeneen prosenttiin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti