Kiinteistölehden joulukalenteri 2018: Luukku 9

Kokoa piparkakkutalo jouluksi

Toisena adventtina on aika tehdä piparkakkutalo jouluksi. Hyviä vinkkejä erilaisiin taloihin saa useastakin kirjasta. Tai sitten voit suunnitella ihan oman talon tai tehdä oman kotitalosi piparkakkuversiona.

Verkkotuottajamme päätti rakentaa keskiaikaisen kaupunkitalon ohjeiden mukaan. Kaikki meni siihen asti hyvin kunnes tuli talon kokoamisen aika. Pipariksi meni eikä tullut kaunista lopputulosta kuten siinä yhdessä suomenruotsalaisessa tv-ohjelmassa. Ilmeisesti korjausvelkaa oli taloon kertynyt sen verran paljon, että halvemmaksi tuli purkaa talo.

Onneksi kaupasta saa myös valmiita talopaketteja tai valmiiksi koottuja taloja. Moni tuttu antoikin vinkiksi tehdä jouluksi lakutalo tai -lato piparkakkutalon sijaan.

Kiinteistölehti päätti tehdä oman piparkakkutalomallin.

Tulosta rakennuspiirustukset täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

vaalikysely

22.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Energiaremontteja tuettava

Kiinteistölehti kysyi eduskuntapuolueiden edustajilta, miten puolueet aikovat toimia taloyhtiöille tärkeissä asioissa tulevalla hallituskaudella. Puolueet uudistaisivat kiinteistöverotusta ja tukisivat energiaremontteja. Myös asumiskustannuksien ja ilmastonmuutoksen hillintään tarjottiin ratkaisuja.

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

asunnot lämpenevät

12.5.2023

Tutkimus: Uudet asunnot lämpenevät vanhoja lievemmin

Pitkittyneet hellejaksot nostavat rakennusten sisälämpötiloja liikaa, ja tulevaisuudessa sisätilojen kuumuus pahenee entisestään. Lämpötiloissa ei ole juuri eroa uusien ja vanhojen asuntojen välillä. Liiallinen kuumuus lisää ennenaikaisia kuolemia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti