Kiinteistöjen älykkyys Kiinteistömessujen keskiössä keskiviikkona

Kiinteistöalan messukokonaisuus, Kiinteistömessut, Väri ja Pinta sekä ViherTek järjestetään 18.–20.11.2015 Messukeskuksessa, Helsingissä. Tapahtuman avaa Rakennus- ja kiinteistöalan foorumi – Raffi, johon tuo tervehdyksensä elinkeinoministeri Olli Rehn. Avajaispäivän teema ”älykäs kiinteistö” tuo ohjelmasisältöön muun muassa taloyhtiön älykkään elinkaariajattelun, sähköisen asunto-osakerekisterin sekä älykkään kiinteistönvalvonnan.

Kiinteistöjen peruskorjaamiseen ja ylläpitoon, maalaukseen ja pintakäsittelyyn, julkisivujen kunnossapitoon sekä viherrakentamiseen keskittyvä messukokonaisuus kokoaa yhteen kiinteistönhoidon, -huollon, kunnostuksen ja suunnittelun eri osa-alueet. Tapahtumien ohjelma on ensimmäistä kertaa teemoitettu päiväkohtaisesti. Aloituspäivän, keskiviikon 18.11., teemana on ”älykäs kiinteistö”, torstain teema on ”turvallinen kiinteistö” ja perjantain ”viihtyisä kiinteistö”.

Avajaisseminaarissa puhuu elinkeinoministeri Olli Rehn

Messujen avajaisten ohjelmasta vastaa Rakennuslehden tuottama rakennus- ja kiinteistöalan ajankohtaisfoorumi Raffi. Asiantuntijaseminaari pureutuu erityisesti uusiutuvan energian hyödyntämiseen, energiatehokkuuteen sekä lämmityksen hiilineutraaliuteen. Aiheesta ovat puhumassa muun muassa Motivan, Energiateollisuus ry:n ja Geologian tutkimuskeskuksen asiantuntijat. Tilaisuuteen tuo valtionjohdon tervehdyksen elinkeinoministeri Olli Rehn.

Älyratkaisut auttavat kiinteistön ja piha-alueen hoidossa

Messujen ohjelmassa kuullaan tietoa siitä, miten uudet, tekniset älyratkaisut helpottavat muun muassa kiinteistön ja pihan hoitoa, -huoltoa ja -valvontaa. Isännöintiliiton asiantuntijat valottavat, mitä muutoksia uuden, sähköisen asunto-osakerekisterin käyttöönotto tuo isännöintityöhön ja mitä isännöintipalveluiden vienti verkkoon tuo tullessaan.

Piazza-paneelissa keskustellaan älykkäästä elinkaariajattelusta. Taloyhtiön järkevä päätöksenteko ei juutu pelkkiin investointimenoihin, vaan ottaa huomioon kyseisen investoinnin hyödyt pitkällä aikavälillä. Kirpaiseva kertainvestointi voi olla hyvä kulusäästö 10–20 vuoden kuluessa. Mukana keskustelussa ovat yksikönpäällikkö Inari Jansson (VRJ Ympäristö), toimitusjohtaja Kimmo Karvinen (Good House Oy), kunnossapitopäällikkö Jari Halonen (Talokeskus Yhtiö) ja taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajia edustava insinööri Kari Kiravuo. Keskustelua vetää toimitusjohtaja Juha Salmi Asuntotietokeskuksesta.

Myöhäisiltapäivän teemoissa liikutaan pihalla ja putkiremonttien parissa.

Putkiremonttibuumin ollessa käynnissä on hyvä kuulla kertaus putkiremonttiprosessista, ja jos piha revitään putkiremontin myötä auki, kannattaa miettiä, tarvitseeko ikääntynyt piha samalla kunnostamista. Onnistuneen piharemontin avulla voi saada säästöjä, jopa tuottoa.

Messujen ohjelmista vastaavat alan tärkeimmät toimijat, muun muassa Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Viher- ja ympäristörakentajat ry, Pintaurakoitsijat ry, Helsingin Maalarimestariyhdistys ry sekä Julkisivuyhdistys ry. Koko kiinteistömessujen ohjelmaan voi tutustua verkkosivuilla www.kiinteistoklusteri.fi.

Joka toinen vuosi järjestettävään kiinteistöalan tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Kiinteistö, Väri ja Pinta, ViherTek sekä turvallisuusalan FinnSec ja ammattimaisen AV-tekniikan AudioVisual. Tapahtumat järjestetään 18.-20.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Vuonna 2013 tapahtumissa oli noin 22 000 kävijää.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin, lisää asumismukavuutta ja pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on yrityksille hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

Vantaan Energia

21.6.2022

Mitä tehdä, kun halutaan aita kiinteistöjen rajalle?

Jos taloyhtiö haluaa aidata tonttinsa, sen täytyy tarkastaa oman kunnan rakennusjärjestys, asemakaava ja alueen rakentamistapaohje. Myös naapurikiinteistön omistajaa täytyy kuulla. Riitoja naapureiden välille voivat aiheuttaa raja-aidan kunnossapitokysymykset.

19.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Unelmatyö viemärialan yrityksessä

Kun suomalainen Katja Lindy ylioppilaaksi päästyään hakeutui au-pairiksi Ranskaan, ei hänen mieleensä juolahtanutkaan, että hän tulevaisuudessa markkinoisi suomalaista viemäriosaamista maailmalla ylpeänä ja innoissaan. Työ Picote-yhtiöissä on kuljettanut häntä eri mantereille ja hän on ollut perustamassa yrityksiä Yhdysvaltoihin ja Englantiin, ja syksyllä 2021 oli vuorossa yrityksen perustaminen Itävaltaan. Opiskeluvuosien jälkeen Katja muutti Yhdysvaltoihin ja suoritti ensin […]

Picote

älykäs valaistus

30.9.2022

Älyä valaistukseen

Älyvalaistus on yksi hyvä ratkaisu energiansäästöön ja ylläpitokulujen pienentämiseen. Se paitsi säästää energiaa, myös parantaa turvallisuutta ja luo viihtyisyyttä. Älyvalaistuksen suunnittelu ja toteutus on vaivatonta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti