Kiinteistö- ja rakentamisalaa digitalisoiville kokeiluhankkeille runsaat 520 000 euroa

KIRA-digi-hanke on myöntänyt toisella kokeiluhakukierroksella runsaat 520 000 euroa 19 kokeiluhankkeelle, jotka vauhdittavat kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiota. Kokeiluilla halutaan muun muassa uudistaa alan toimintatapoja, luoda ja testata uusia digitaalisia ratkaisuja sekä parantaa niiden yhteentoimivuutta.

KIRA-digi-hankkeessa kiinteistö- ja rakentamisala uudistaa yhdessä toimintaansa digitalisaation avulla. KIRA-digi toteuttaa hallituksen julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta.

Toisella hakukierroksella saatiin 43 hakemusta. Hakemusten suunniteltu kokonaisrahoitus oli yhteensä noin 5,2 miljoonaa, josta alan oma rahoitus oli 3,3 miljoonaa ja haetun tuen summa oli 1,9 miljoonaa euroa.

”Innostus hankehakua kohtaan oli yhtä suuri kuin ensimmäisellä kierroksella, mutta nyt pystyimme rahoittamaan selvästi suuremman osan hyvistä hakemuksista. Kokeiluissa on mukana monipuolinen joukko pienistä startupeista suurempiin yrityksiin sekä myös kunnista valtionhallintoon ja tutkimuslaitoksiin. Nyt alkaa todellinen digikokeilujen vyöry KIRA-alan uudistumiseksi”, hanketta koordinoiva digipäällikkö Teemu Lehtinen sanoo.

Rahoitettavat hankkeet ja summat:

 1. Arkkitehdit Sankari Oy, #BIMtag Ketterästi ideasta vaikutukseen: käyttäjän luettava metadata BIM-mallissa
  (20 080 €)
 2. Blok Enterprises Oy, Blok, (21 875 €)
 3. Blom Kartta Oy, Hulevesien mallintaminen kaupunkiympäristössä, (17 000 €)
 4. Espoon kaupunki, Avoimen lähdekoodin omaisuudenhallintajärjestelmän ja sen rajapintojen
  kehittäminen (23 500 €)
 5. Espoon kaupunki, Infrasuunnittelun, infrarakentamisen ja infraylläpidon tietoportaali (25 000 €)
 6. Hyvinkään kaupunki, 3D-kaupunkikehityshankkeen arkkitehtikilpailun töiden tuomarointi ja julkaisu selainpohjaisen 3D-palvelun avulla (9 698 €)
 7. Jyväskylän kaupunki, Kiinteistön rakennusosien ja talotekniikan elinkaaren digitalisoiminen (24 500 €)
 8. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Tietomallit ylläpitoon (32 020 €)
 9.  Lahden ammattikorkeakoulu, Avoin DigiCampus (41 450 €)
 10. Metosin Oy, DigiLastu (72 000 €)
 11. Optiwise Oy, Energiamanageroinnin digitalisointi (40 000 €)
 12. Rapal Oy, Optimaze graphics service (19 775 €)
 13. Sito Oy, MAKU-digi: Maaperäsidonnaisten kustannusten digitalisaatio (70 000 €)
 14. Suomen ympäristökeskus, Energialoikka – yhteisöllinen verkkopalvelu hyvien käytäntöjen jakamiseen ja naapuriyhteisön tukemiseen rakennusten energiaremonteissa (30 000 €)
 15. Talokeskus Yhtiöt Oy, Automatisoitu projektiaikainen tiedottaminen, kahdensuuntainen viestintä sekä projektin tilan seuranta tilan käyttäjälle (26 280 €)
 16. Tampereen teknillinen yliopisto, Virtuaaliteknologioiden nopean soveltamisen mallit (VINOS) (20 000 €)
 17. Unitc Oy, Ucmore (14 160 €)
 18. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Ylläpitotiedon tuottamisen arviointi ja suunnittelu tietomalliaineistosta T3 sairaalahankkeessa (14 400 €)
 19. AGIVA Oy, Pilvipalvelu Asoypalvelut.com, (0 €. Hakija ei ole hakenut rahallista tukea vaan ainoastaan asemaa KIRA-digi -kokeiluna)

Summa yhteensä 521 738 euroa. Avustusta saavien hankkeiden kokonaisvolyymi muu rahoitus huomioiden on noin 1,35 miljoonaa euroa.

Valitut hankkeet esittäytyvät 20.3. Helsingissä. Tilaisuutta voi seurata myös suorana klo 13-16 tai tallenteena myöhemmin kiradigi.fi -verkkosivujen kautta. Kaikkia käynnissä olevia kokeiluhankkeita voi myös seurata juuri uudistuneilla kiradigi.fi -verkkosivuilla.

Hakukierroksia järjestetään vielä neljä vuosina 2017-2018. Seuraava haku avautuu huhtikuun alussa. Kokeiluhankkeisiin on varattu 4,4 miljoonaa euroa. Kokeiluhankkeita tuetaan KIRA-digi -tukiohjelman puitteissa valtionavustuksena.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

rakentamisen

16.3.2023

Rakentamisen kallistuminen nostaa monen kiinteistöveroa

Rakentamisen kustannukset ovat nousseet, mikä nostaa monen kiinteistönomistajan veroja. Kiinteistöveron muutoksen määrä ei kuitenkaan ole kaikilla veronmaksajilla sama, sillä siihen vaikuttavat monet asiat.

kiinteistöverouudistus

6.3.2023

Kiinteistöverotuspäätökset tulevat pian – tarkista tietosi

Kiinteistöverotuspäätökset ja tilisiirtolomakkeet tulevat Omaveroon ja postiin maaliskuun aikana. Helsingin kaupunki kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan kiinteistöjen tietojen oikeellisuuden, sillä rakennusten virheellisiä tietoja korjataan.

rahan hinta maaliskuussa

20.3.2023

Kiinteistölehden vertailu: Korot nousseet taloyhtiölainoissa

Uusien taloyhtiölainojen kokonaiskorot ovat nousseet, käy ilmi Suomen Kiinteistölehden lainavertailusta. Myös sijoitusasunnon omistajalle on tulossa arkisempi vuosi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti