Kierrätätkö oikein kun muutat?

Muuttaessa ylimääräistä tavaraa kerääntyy helposti nurkkiin. Jukka Aarnio Niemi Palveluista kertoo MyyAsuntoni.fi -sivuston blogissaan, kuinka itselle turhat tavarat kierrätetään vaivattomasti ja vastuullisesti.

Tarpeeton tavara kiertoon

Muuton yhteydessä löytyy usein tarpeettomaksi jääneitä tavaroita, vaatteita ja kalusteita, jotka kannattaa kierrättää vaivattomasti. Muuttofirma voi toteuttaa kierrätyksen kustannustehokkaasti, samalla autolla ja henkilöstöllä, jolla muutto hoidetaan, jolloin säästyy kuljetusmaksuja ja hiilidioksidipäästöt vähenevät. Kodinkoneet, kalusteet ja muut tavarat päätyvät ympäristöä kunnioittaen lajittelun ja kierrätyksen kautta energiaksi ja uusiomateriaaliksi, jolloin ei synny ympäristöä kuormittavaa kaatopaikkajätettä.

Kierrätä vastuullisesti ja helposti

Muuttofirman kierrätyspalvelun avulla saat helposti ja ekologisesti ylimääräiset tavarat kierrätykseen. Esimerkiksi Niemi Palveluilla tavoitteena on, että 0 % päätyy kaatopaikalle. Kierrätettävät tavarat lajitellaan ja kierrätetään kierrätysjärjestelmän mukaisesti, joka kattaa jätelain ja alueellisten jätehuoltomääräysten vaatimukset.

Jätelaissa velvoitetaan noudattamaan seuraavaa etusijajärjestystä: Ensisijaisesti on vähennettävä syntyvän jätteen määrää ja haitallisuutta. Jos jätettä kuitenkin syntyy, jätteen haltijan on ensisijaisesti valmisteltava jäte uudelleenkäyttöä varten tai toissijaisesti kierrätettävä se. Jos kierrätys ei ole mahdollista, jätteen haltijan on hyödynnettävä jäte muulla tavoin, mukaan lukien hyödyntäminen energiana. Jos hyödyntäminen ei ole mahdollista, jäte on loppukäsiteltävä.

Käytä ympäristöystävällisiä muuttotarvikkeita

Ympäristöä säästyy, kun muutossa käytetään kierrätettäviä pakkausmateriaaleja. Pakkaaminen kestäviin muovisiin muuttolaatikoihin on ekologisempaa kuin esimerkiksi pahvilaatikoiden käyttö, joiden hävittäminen rasittaa luontoa. Muovista laatikkoa voi myös käyttää aina uudestaan.

Lue koko blogi

MyyAsuntoni.fi on Suomen kattavin kiinteistönvälittäjäportaali, jossa on mukana yli 500 kiinteistönvälittäjää. Sivustolla olevassa blogissa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kesäkuun Suomen Kiinteistölehti

22.6.2022

Kesäkuun Suomen Kiinteistölehti tutustuu taloyhtiösaunoihin

Taloyhtiöiden yhteissaunojen uusi tuleminen, pienen taloyhtiön hallinto, pihan ja puutarhan myrkylliset kasvit. Näihin ja moniin muihin aiheisiin paneutuu kesäkuun Suomen Kiinteistölehti.

26.4.2022

Asumismenoissa hurjia eroja kuntien välillä

Kalleimman ja halvimman kunnan asumiskustannuksissa on eroa jo 3361 euroa vuodessa, kun viime vuonna eroa oli 1763 euroa, selviää Omakotiliiton kuntatutkimuksesta. Asumiskustannuksiltaan kalleimmat kunnat löytyvät Savosta: kalleimmassa kunnassa Leppävirralla asumiskustannuksiin menee vuodessa 6964 €. Vertailun halvin kunta on jälleen Oulun kupeessa sijaitseva Kempele, jossa asumismenoihin kuluu 3603 €.

omenat houkuttelee rottia

18.8.2022

Älä houkuttele rottia pihalle – kerää omenat maasta

Alkava omenakausi voi tuoda mukanaan myös ikävän ilmiön: rotat. Maahan pudonneet hedelmät ja lehtikasat houkuttelevat jyrsijöitä. Vastuu jyrsijöiden torjunnasta on taloyhtiön hallituksella ja isännöitsijällä.

5.10.2022

Kiinteistönvälittäjät: Asuntomarkkinat hiljenevät odotetusti

Asuntomarkkinat hiljenevät syksyä kohti, kertoo Suomen Kiinteistönvälittäjien SKVL:n markkinaennuste. Kiinteistönvälittäjien mukaan se on normaalia. Hiljaisen hetken jälkeen on taas odotettavissa vilkkaampi vaihe.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti