Kierrätätkö oikein kun muutat?

Muuttaessa ylimääräistä tavaraa kerääntyy helposti nurkkiin. Jukka Aarnio Niemi Palveluista kertoo MyyAsuntoni.fi -sivuston blogissaan, kuinka itselle turhat tavarat kierrätetään vaivattomasti ja vastuullisesti.

Tarpeeton tavara kiertoon

Muuton yhteydessä löytyy usein tarpeettomaksi jääneitä tavaroita, vaatteita ja kalusteita, jotka kannattaa kierrättää vaivattomasti. Muuttofirma voi toteuttaa kierrätyksen kustannustehokkaasti, samalla autolla ja henkilöstöllä, jolla muutto hoidetaan, jolloin säästyy kuljetusmaksuja ja hiilidioksidipäästöt vähenevät. Kodinkoneet, kalusteet ja muut tavarat päätyvät ympäristöä kunnioittaen lajittelun ja kierrätyksen kautta energiaksi ja uusiomateriaaliksi, jolloin ei synny ympäristöä kuormittavaa kaatopaikkajätettä.

Kierrätä vastuullisesti ja helposti

Muuttofirman kierrätyspalvelun avulla saat helposti ja ekologisesti ylimääräiset tavarat kierrätykseen. Esimerkiksi Niemi Palveluilla tavoitteena on, että 0 % päätyy kaatopaikalle. Kierrätettävät tavarat lajitellaan ja kierrätetään kierrätysjärjestelmän mukaisesti, joka kattaa jätelain ja alueellisten jätehuoltomääräysten vaatimukset.

Jätelaissa velvoitetaan noudattamaan seuraavaa etusijajärjestystä: Ensisijaisesti on vähennettävä syntyvän jätteen määrää ja haitallisuutta. Jos jätettä kuitenkin syntyy, jätteen haltijan on ensisijaisesti valmisteltava jäte uudelleenkäyttöä varten tai toissijaisesti kierrätettävä se. Jos kierrätys ei ole mahdollista, jätteen haltijan on hyödynnettävä jäte muulla tavoin, mukaan lukien hyödyntäminen energiana. Jos hyödyntäminen ei ole mahdollista, jäte on loppukäsiteltävä.

Käytä ympäristöystävällisiä muuttotarvikkeita

Ympäristöä säästyy, kun muutossa käytetään kierrätettäviä pakkausmateriaaleja. Pakkaaminen kestäviin muovisiin muuttolaatikoihin on ekologisempaa kuin esimerkiksi pahvilaatikoiden käyttö, joiden hävittäminen rasittaa luontoa. Muovista laatikkoa voi myös käyttää aina uudestaan.

Lue koko blogi

MyyAsuntoni.fi on Suomen kattavin kiinteistönvälittäjäportaali, jossa on mukana yli 500 kiinteistönvälittäjää. Sivustolla olevassa blogissa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.11.2021

Ajatuspaja: Yksinasuvien asemaa edistettävä puolueiden yhteistyöllä

Yksinasuminen on lisääntynyt koko 2000-luvun ajan Suomessa ja muissa kehittyneissä teollisuusmaissa. Tästä huolimatta yksinasuvat ovat näkymätön ryhmä politiikassa. Siinä missä perheiden, opiskelijoiden tai eläkeläisten asemaa edistetään kohdennetuilla toimilla ja etuuksilla, yksinasuvat usein ohitetaan päätöksenteossa.

14.10.2021

Yli 75 prosenttia kaikista parvekkeista on lasitettuja – Ovatko parvekelasit tarpeellisia?

Parvekelasitukset ovat kiinteä osa parvekkeen varustusta ja niiden tarpeellisuuden puolesta puhuvat asukkaiden lisäksi myös arkkitehdit ja rakentajat, kertoo omataloyhtio.fi-sivusto. Lasituksen avulla parvekkeiden käytettävyys ja kalustettavuus parantuu, mikä lisää asumisviihtyvyyttä. Lasitettua parveketta voidaan käyttää sisätilojen tavoin, viihtyisänä lisähuoneena lähes ympäri vuoden.

taloyhtiön turvallisuus

2.3.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Varautuminen tulipaloihin ja muihin vaaratilanteisiin on asumisturvallisuuden perusta. Pelastussuunnitelma toimii taloyhtiöiden suunnittelun työvälineenä turvallisuuden rakentamisessa. Sen sisällön määrittävät pelastuslaki ja -asetus.

varomaton ruohonleikkuri

2.8.2022

Varomaton ruohonleikkurilla ajo aiheuttaa tapaturmia

Varomaton ruohonleikkurin käyttö aiheuttaa joka vuosi kymmeniä tapaturmia ja satoja esinevahinkoja. Ruohonleikkuria käyttäessä onkin syytä lukea käyttöohje huolellisesti, pitää varpaat ja sormet poissa koneen läheltä sen ollessa käynnissä, ja siivota esineet pois leikkurin tieltä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti