Kerrostalot 1960–1975

Neliosainen Kerrostalot-kirjasarja esittelee eri vuosikymmenten kerrostalotyyppejä ja niiden rakenneratkaisuja. Kirjasarjan kaikki osat ovat jälleen saatavilla, sillä nyt ovat ilmestyneet uudet painokset vuosia 1940–1975 käsittelevistä kirjoista.

Kerrostalot 1960–1975 -kirjassa esitellään yksityiskohtaisesti tuolle aikakaudelle tyypilliset kerrostalot rakenteineen. Jälleenrakennusaikaa seuranneina ”rakentamisen hulluina vuosina” rakennustekniikka kehittyi nopeasti, uusia rakentamistapoja kokeiltiin ja muun muassa elementtitalojen rykelmiä alkoi nousta kaupunkien liepeille.

Kirjassa on monipuolisesti tietoa -60–70-lukujen kerrostalojen arkkitehtuurista, runkotyypeistä, rakenteista sekä LVI- ja sähkötekniikasta. Talojen ominaispiirteet selviävät kirjan tarkoista selostuksista ja piirustuksista. Lisäksi kirjassa tutustutaan aikakauden rakentamista ohjanneisiin määräyksiin ja ohjeisiin sekä rakentamisen trendeihin (mm. massiivinen asuntotuotanto, kaupunkirakentaminen, elementtitalot).

Kirja on näköispainos vuonna 1994 ilmestyneestä kirjasta. Sen ovat kirjoittaneet Erkki Mäkiö, Esko Tähti, Jukka Saarenpää, Risto Mäenpää, Maarit Malinen, Petri Neuvonen ja Kari Vikström. Kustantaja on Rakennustieto Oy.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.3.2022

Venäläisten omistamat kerrostalot herättävät huolta Hangossa

Kerrostalon asukkaista tuli yllättäen pakotteiden uhreja Hangossa: asukkaat ovat huolissaan, kun sähköt ovat olleet poikki eikä omistajiin saa yhteyttä. Sekä USA:n että EU:n pakotelistalla olevien Boris ja Roman Rotenbergin omistamissa kahdessa kerrostalossa Hangon Lappohjassa on yli 60 asuntoa, mutta asukkaita on vain vajaassa 20 huoneistossa. Asukkaiden pelkona on mm.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

14.2.2022

Putkiremonttien kiivain vaihe on jo hellittämässä – nyt korjataan 1980-luvun rivitaloja

Tilastokeskuksen asiantuntijan, Eetu Toivasen, mukaan näyttää siltä, että putkiremonttibuumi saavutti huippunsa vuonna 2017. Vuonna 2020 putkiremontteihin käytettiin 790 miljoonaa euroa, kun niihin vuonna 2017 käytettiin 880 miljoonaa euroa. Väliin mahtuu kaksi vielä laihempaa vuotta Putkiremontteihin käytetystä rahamäärästä ei kuitenkaan voida suoraan päätellä putkiremonttien määrää.

kaukokylmän avulla

25.5.2022

Kerrostaloja jäähdytetään kaukokylmän avulla

Vanhat kerrostalot kuumenevat kesällä ison rakennusmassan vuoksi uudempia enemmän. Niitä on kuitenkin mahdollista viilentää kaukokylmän avulla. Mutta milloin kaukokylmä kannattaa asentaa taloon?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti