Kaupunkielämää Jätkäsaaressa –asuntomessutapahtuma oli itsessään yhteisöllisen tekemisen esimerkki

Eilen päättyi yhdeksän päivää kestänyt Osuuskunta Suomen Asuntomessujen Kaupunkielämää Jätkäsaaressa –kaupunkitapahtuma. Koko kaupunginosaan levittäytynyt, yli 300 ohjelmanumeroa sisällään pitänyt tapahtuma mahdollistui lukuisten toimijoiden sekä satojen asukkaiden saumattomalla yhteistyöllä.

Suomen Asuntomessujen uudessa konseptissa nostettiin esille näkökulmia tulevaisuuden kaupunkiasumiseen. Tapahtuman keskustelutilaisuuksissa ja työpajoissa pohdittiin asumista palveluna, sekä puhuttiin kaupunkiviljelystä, yhteisöllisyydestä ja yhteisöasumisesta. Arkipäivisin pidetyissä seminaareissa käsiteltiin kansainvälisten asiantuntijoiden toimesta muun muassa kestävää kaupunkikehitystä yhdessä Ympäristöministeriön kanssa. Suuntaa kansainvälisten huippututkijoiden puheenvuoroissa haettiin esimerkiksi sille miten kaupungistuminen ja globaalit uudet palvelut muuttavat tulevaisuudessa elämäämme ja arkeamme.

Nyt ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtumakokonaisuus houkutteli yhteen tutkijoita, yritysmaailman toimijoita, kaupunkikehittäjiä, virkamiehiä, poliitikkoja sekä alueen asukkaita.

– Eri toimijoiden osallisuus todistaa erinomaisesti, miten asuminen on kaikkia koskettava teema. Aiheen käsittelyn ja tulevaisuuden suunnan hakemisen tulisi tapahtua demokraattisesti ja olla avointa, niin että myös kehitteillä olevan ympäristön tulevat asukkaat saisivat oman mielipiteensä esille, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

Kaikkiaan urbaani kaupunkitapahtuma tarjosi tekemistä, näkemistä ja kuulemista koko perheelle 300 ohjelmanumeron muodossa, yli 40 kohteessa eri puolilla Jätkäsaarta. Tapahtuman pääosassa olivat Jätkäsaari ja sen talot, korttelit, pihat, yhteistilat, kattosaunat ja -puutarhat sekä alueen asukkaat, asuinyhteisöt ja paikalliset yrittäjät, jotka avasivat oviaan ja tilojaan tapahtuman kävijöille. KIRA-digi ja Kojamo Oyj toteuttivat Kaupunkielämää-tapahtuman yhteydessä tietotekniikkaa ja liiketoimintaa yhdistävän Hackathon-kilpailun 7.-9.9.2018. Tapahtuman aikana vierailijat pääsivät vesibussiristeilyllä Kauppatorilta Hietalahden kautta Jätkäsaareen. Vesibussiliikenne järjestettiin yhteistyössä Forum Viriumin kanssa.

Tapahtumassa toteutettiin kävijätutkimus, jonka kautta saadaan tarkempaa tietoa kävijämääristä ja siitä, miten uudenlainen tapahtuma otettiin vastaan. Jatkoa konseptille on mahdollisesti luvassa, mutta tarkemmat toimenpiteet arvioidaan vasta kävijätutkimuksen analyysin valmistuttua.

Kaikille avoin tapahtuma toteutettiin tiiviissä koordinaatiossa yhdessä Helsingin kaupungin, Ympäristöministeriön ja lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Osuuskunta Suomen Asuntomessut kiittää kaikkia tapahtumaan eri tavoin osallistuneita yhteistyökumppaneita, toimijoita ja vieraita.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

maalämpöhanke

20.10.2023

Huolellinen suunnittelu vei maalämpöhankkeen maaliin

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva As Oy Melkonkatu 5 vaihtoi kaukolämmön maalämpöön. Projekti vei monta vuotta ja vaati huolellista suunnittelua ja hallituksen puheenjohtajan tiivistä valvontaa. Se oli kuitenkin kaiken vaivan arvoista, sillä yhtiö on nyt lähes nollaenergiatalo.

omatoiminen kiinteistönhoito

19.7.2023

Muista turvallisuus omatoimisessa kiinteistönhoidossa

Pienissä taloyhtiöissä asukkaat vastaavat usein itse kiinteistönhoidosta. Kaikkia töitä ei kuitenkaan voi tehdä itse, vaan jotkut työt on jätettävä ammattilaisille. Omatoimisen kiinteistönhuoltajan on tiedettävä, mitä tekee, jotta vahingot eivät ole säästöä suuremmat.

17.5.2023

Takausta ei ole tarkoitettu säännölliseen vuokranmaksuun

Korkein oikeus päätyi ennakkoratkaisussaan kohtuullistamaan yksityishenkilön vuokrasopimuksen velvoitteiden vakuudeksi antamaa takaussitoumusta. Vuokranantajien mukaan henkilötakaus on yhä varteenotettava vakuusmuoto.

huoltokirja

24.11.2023

Sähköinen huoltokirja tuo ryhtiä kunnossapitoon

Huoltokirja tuo suunnitelmallisuutta yhtiön hallintoon, kiinteistön huoltoon ja kunnossapitoon. Monessa taloyhtiössä sitä ei kuitenkaan ole koskaan otettu käyttöön. As Oy Meri-Kampissa huoltokirjan tiedot löytyvät sähköisestä järjestelmästä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti