Katolla kannattaa käydä ennen lumentuloa

Katto on talon viides julkisivu ja siitä huolehtiminen on tärkeää koko rakennuksen pitkälle elinkaarelle. Ja jos kattomuoto kyllästyttää, sen voi kenties vaihtaa.

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden marraskuun numero. Siinä luodaan katse kattoon. Ennen uutta lumenpudotussopimusta on taloyhtiön syytä tarkistuttaa katon nykyiset vauriot, sanoo tavarantarkastaja Juhani Leijamaa. Toisessa artikkelissa kerrotaan onnistuneesta kattoremontista, jossa samalla muutettiin tasakatto pulpettikatoksi. Ja marraskuun Kasvo on kattojen tiivistämisen ammattilainen Markus Saano.

Joskus parasta peruskorjausta on purkaa koko talo ja tehdä uusi, johon tulee enemmän asuntoja. Niiden myynnillä rahoitetaan osa remontista. Tällaisen kannattavuus edellyttää kuitenkin, että kaupunginosassa on riittävästi kysyntää asunnoille tarpeeksi hyvään hintaan. Esimerkistä Oulussa ja asiantuntijoiden näkemyksistä kertoo Pirkko Koivun artikkeli.

Digitalisaatio tulee isännöintiinkin, ja tuo säästöjä taloyhtiöille – tai ainakin sen pitäisi, todetaan Matti Vallin artikkelissa. Julkisivuja voi korjata talvellakin, rohkaisee puolestaan Toni Pakkala  Tampereen teknillisestä yliopistosta – mutta huolehditaan samalla paloturvallisuudesta, sanovat asiantuntijat Dakota Lavennon artikkelissa.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

aurinkovoimalan hankinta

5.10.2023

Ota nämä huomioon aurinkovoimalan hankinnassa

Taloyhtiöiden asukkaat voivat hyödyntää aurinkopaneeleiden tuottamaa sähköä omassa taloudessaan energiayhteisön avulla. Energiayhteisö tarkoittaa taloyhtiön osakkaiden yhteenliittymää, joka perustetaan yhteistä sähköntuotantoa varten.

taloyhtiöriidat

18.1.2023

Taloyhtiöriidat kannattaa ratkoa sopimalla

Taloyhtiössä voi syntyä riitoja muun muassa remonteista, maksulaiminlyönneistä ja häiriökäyttäytymisestä. Riidoissa kannattaa pyrkiä aina ensisijaisesti sopuratkaisuun, ja oikeusprosessiin lähteä vasta huolellisen harkinnan jälkeen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti