Kannelmäen ostarin tilalle asuntoja ja uusia liiketiloja

Helsingin kaupunki suunnittelee Kannelmäen ostoskeskuksen alueelle asemakaavan muutosta, jonka tavoitteena on mahdollistaa alueella sijaitsevien vanhojen liikerakennusten purkaminen ja uusien liiketilojen ja asuntojen rakentaminen. Asemakaavan muutos valmistellaan kaupunkisuunnitteluvirastossa. Muutoksesta päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto.

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa on hankkeessa mukana yhdessä liikerakennusten nykyisten omistajien kanssa. Mikäli Helsingin kaupunki hyväksyy asemakaavan ja kiinteistöjen hallintaan liittyvät muutokset, tulee hankkeen toteuttaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaan tehtäväksi.

Kauppakeskus Kaari Kannelmäen eteläosassa on vienyt asiakkaita vanhalta ostoskeskukselta ja vähentänyt liiketilojen kysyntää, suuri osa liiketiloista on jo tyhjillään. Ostarin rakennukset ovat myös tulleet rakennusteknisesti elinkaarensa päähän.

– Pohjola Rakennus Oy Uusimaa havaitsi syntymässä olevan tilanteen ja sopi yhteistyön järjestelyistä kiinteistöosakeyhtiöiden nykyisten osakkaiden kanssa, sanoo toimitusjohtaja Kim Bono.

Alue sijaitsee keskeisellä paikalla Kannelmäessä, ja Kehäradan avaaminen parantaa liikenneyhteyksiä entisestään.

Yli 600 asukasta

Alue suunnitellaan noin 600 asukkaalle. Talot olisivat pääosin 5–6-kerroksisia. Osaan taloista on kaavailtu katutasoon liiketiloja muun muassa päivittäistavarakaupalle sekä erikoisliikkeille ja -palveluille. Asukkaiden ja liikkeiden työntekijöiden pysäköintipaikat rakennettaisiin pihakansien alle. Näin alueesta saataisiin viihtyisä ja turvallinen sekä pihoilla oleskeleville eri-ikäisille asukkaille että kevyen liikenteen väylien käyttäjille. Sekä rakennusten että pihojen yhteiset tilat tulisivat vahvistamaan alueen yhteisöllisyyttä.

Liikkeiden asiakaspysäköinti tulisi nykyiseen tapaan pääosin rakennusten väliselle aukiolle. Jalankulkuyhteys ostarin itäpuolisista kortteleista Vanhaistentielle säilyisi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

18.11.2022

Hypo ennustaa asuntojen hintoihin reipasta laskua

Asuntojen hinnat laskevat ensi vuonna enemmän kuin kertaakaan vuoden 1995 jälkeen, ennustaa asuntoluottoihin erikoistunut Hypo-pankki. Syynä tähän on inflaatio. Laskun ennustetaan kuitenkin olevan lyhytaikainen.

4.4.2022

Yksiöistä halutaan nyt eroon

Yksiöiden tarjonnan kasvu näkyy asuntojen myyntisivustolla. Etuovi.comissa oli tammi–maaliskuussa myynnissä yksiöitä 10 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan ja Helsingissä peräti 33 prosenttia enemmän. Kokonaisuudessaan asuntoja oli myynnissä 7 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

ARA-asuntorakentaminen

1.3.2023

ARA-asuntorakentaminen kääntyi viime vuonna laskuun

Rakennuskustannusten kallistuminen ja korkotason nousu vähensivät valtion tukeman kohtuuhintaisen ARA-asuntotuotannon aloituksia vuonna 2022. Aloitetuista kohteista puolet rakennetaan pääkaupunkiseudulle. Myös vapaarahoitteinen asuntorakentaminen väheni.

15.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kierrätys lisääntyi ja monipuolistui uusitun jätepisteen ansiosta

Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOASin kohteisiin uusittiin Molok-syväkeräyspisteet. Kierrätysaste nousi sen jälkeen kaikissa uusituissa kohteissa, ja osassa se tuplaantui.

Molok

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti