Kalasatamaan rakennetaan kortteli, jonka kolmella talolla on yhteiset asukastilat

Hermannin rantatien ja Verkkosaarenkadun kulmassa on kolme kerrostaloa, jotka on rakennettu kiinni toisiinsa. Kolmen kahdeksankerroksisen vuokrakerrostalon kokonaisuuden erikoisuutena on kaikille taloille yhteiset asukastilat, kertoo Helsingin Sanomat.

Kiinteistöyhtiö Ars Longa, Setlementtiasunnot ja NAL Asunnot päätyivät yhteishankkeeseen todettuaan että resurssit yhdistämällä mahdollistettiin paremmat tilat asukkaille. Nyt yhteisiä tiloja on 266 neliömetriä.

– Taustalla on raha. Miksi jokainen tekisi esimerkiksi omat pienet saunansa, kun yhdessä saadaan isot hienot saunatilat, NAL Asuntojen toimitusjohtaja Samuli Killström sanoo.

Katutasossa talojen läpi kulkee yhdyskäytävä, joka palvelee samalla galleriana. Sen seinille on tarkoitus ripustaa asukkaiden taidetta. Käytävän varrelle tulee myös monikäyttöinen asukastila, jossa on yhteiset kokkailuhetket mahdollistava keittiö. Ensimmäisessä kerroksessa on myös toinen galleriaksi soveltuva tila.

Kerho- ja työskentelytilojen lisäksi rakennuskompleksiin tulee iso pesutupa, saunaosasto, liikuntasali ja kuntosali. Ykköskerroksen lisäksi yhteistiloja on ylimmässä kerroksessa. Siellä sijaitsevat muun muassa liikuntasali, saunatilat ja sen viereen rakennettava talvipuutarha.

Lue koko juttu täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korttelipiha

10.11.2022

Uusi opas auttaa taloyhtiöitä luomaan korttelipihoja

Helsingin kaupungin opas auttaa kerrostalokortteleiden yhteispihojen perustamisessa. Korttelipiha tuo asukkaille viihtyvyyttä ja kohentaa terveyttä, ja taloyhtiölle se tuo säästöä. Opas kertoo konkreettisia keinoja korttelipihan perustamiseen.

yhteiset tilat

18.5.2022

Yhteiset tilat yhteiseksi hyväksi

Kerhotilat, sauna, pyykkitupa, pyörävarasto, rappukäytävät. Nämä ovat taloyhtiöiden yhteisiä tiloja. Mutta kenellä niitä on oikeus käyttää?

31.3.2022

Hyvin hoidettu asunto ei takaa, että myös taloyhtiötä hoidetaan hyvin

Myynti-ilmoituksessa hehkutettu hyvä taloyhtiö ei aina vastaa todellisuutta. Ostajalta ja hyvin usein selvittämättä, millaisesta taloyhtiöstä hän on asuntoa lopulta ostamassa. Ei tiedetä korjausvelasta eikä naapureista.

3.10.2022

Isot työkalut käyttöön lainaamalla

Kymmenen helsinkiläistä taloyhtiötä kokeilee yhteistä tavaralainaamoa, josta voi noutaa tarvitsemansa laitteen lainaan sovelluksen avulla. Muun muassa höyrypuhdistimen ja tekstiilipesurin lainausmahdollisuus on kiinnostanut asukkaita.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti