Joulukuun Kiinteistölehti kertoo koko korttelin yhteistyöstä ja älykkäistä lukoista

Töölöläisten taloyhtiöiden yhteistyö tarjoaa vertaisapua ja kenties tulevaisuudessa yhteisiä hankkeita. Yhteistyön avulla voidaan välittää tietoa jo ennakkoon tulevista remonteista naapuritaloyhtiöiden asukkaille.

Pian postiluukustasi putoavassa Suomen Kiinteistölehden joulukuun numerossa kerrotaan kahden artikkelin paketissa uusista lukitusratkaisuista. Avainnippujen kilinä saattaa piankin olla uhanalainen ääni. Kun talon lukitukset digitalisoidaan, voidaan samalla kehittää myös sähköistä viestintää.

Uusi aika tulee myös perinteikkääseen asunto-osakkeiden rekisteriin, kertoo Sari Putkonen. Osakekirjat löytyvät siirtyvät tulevaisuudessa sähköisestä rekisteristä.

Museokadulla Helsingin Töölössä toimii kymmenen taloyhtiön yhteistyö. Mervi Ala-Prinkkilän artikkelissa kerrotaan, että kun naapuritalojen hallitusten puheenjohtajat tuntevat toisensa, neuvoja voidaan kysyä helpommin.

Töölöstä löytyy myös energiaratkaisujen uuden ajan airut. Kivelänkadulla on maalämpö saatu sovitetuksi umpikorttelin taloon hyvin tuloksin alkuhankaluuksien jälkeen. Oulussa taas tuottavat sähköä rivitalon piharakennuksen katolle asennetut aurinkopaneelit.

Porrashuoneen värit ja myös maalityypit kertovat aikakaudesta, jolloin talo oli uusi. Remontissa voidaan alkuperäisen henki säilyttää tai palauttaa, kertoo Paula Herranen artikkelisarjan ”Remontoi ajan hengessä” päätösosassa.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

3.1.2017

Raja-aitoja kaatamaan

Töölöläiset taloyhtiöt ovat aloittaneet kortteliyhteistyön, joka tarjoaa vertaisapua ja mahdollisia yhteisiä hankkeita tulevaisuudessa. Kymmenen taloyhtiön yhteistyö sai alkunsa syksyllä 2013 As Oy Mechelinin hallituksen puheenjohtajan Kaarlo Sellin aloitteesta. Sitä ennen Sell oli jo yhteistyötä tehnyt naapuritalon puheenjohtajan kanssa.

10.8.2016

Vantaan Tikkurilaan uusi 16-kerroksinen maamerkki

YIT rakentaa puretun Anttilan tavaratalon tontille uuden viiden taloyhtiön korttelin, johon valmistuu yhteensä 371 asuntoa. Kielotien ja Talvikkitien väliin sijoittuvan Valon korttelin ensimmäinen asuintalo on 16-kerroksinen Vantaan Sarastus -tornitalo, jonka rakennustyöt käynnistyvät elo-syyskuussa. Valon kortteliin valmistuu vuosien 2016–2019 aikana tornitalon lisäksi kolme 7-kerroksista kerrostaloa.

21.11.2017

Suomessa on miljoona kotia ilman raitisilmaventtiilejä

Talviaikaan suomalaiset viettävät suurimman osan päivästä sisätiloissa. Terveysilma teetti lokakuussa kyselyn, jossa selvitettiin, mitä mieltä suomalaiset ovat kotinsa sisäilmasta. Kyselyyn vastasi 1000 iältään 18–86-vuotiasta.

20.6.2018

Airbnb majoitus koetaan luotettavana

Kolme supermajoittajaa kertoo, miksi kotimajoittaminen on antoisaa. Airbnb:n toiminta on heidän mielestään luotettavaa eikä isoja epäkohtia ole ilmennyt. Kuten kiinteistönvälityksessäkin, kannattaa Airbnb:ssä satsata hyviin ja totuuden mukaisiin kuviin vuokrattavasta asunnosta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti