Joulukalenteri-ikkuna ihastuttaa

Helsingin Pikku-Huopalahdessa Paciuksenkaari 12 kerhohuoneen ikkunaa koristaa toista joulua joulukalenteri-ikkuna.

Idea kalenteri-ikkunasta kehittyi reilu vuosi sitten. Viiden aktiivisen asukkaan avulla ja ideoilla seutua koristaa ainutlaatuinen joulukalenteri.

—Ideoita vain tulee jostain. Olemme ideoineet tätä yhdessä ja ensi vuoden teematkin ovat jo hahmottuneet aika hyvin, toteaa Tiina Laitinen, joka on yksi puuhanaisista.

Alueella on paljon lapsia ja nuoria, joita ikkuna kiinnostaa.

—Myös koiranulkoiluttajat tulevat illalla kuikuilemaan, joko seuraavan päivän luukku olisi valmis, Tarja Kesä-Heino naurahtaa.

Oivaltamisen iloa ja yhteisöllisyyttä

Kaikki luukuista löytyvät asetelmat kootaan yhdessä omista tavaroista. Välillä luukun asetelma syntyy kerralla, välillä pitää vähän mallata uudestaan. Muitakin asukkaita on houkuteltu mukaan, mutta toistaiseksi innostusta ei ole muista löytynyt.

—Huoneistoja meillä on yli 80, mutta vain me A-rapun asukkaat olemme tästä olleet aktiivisia, Liisamaria Palmroth kertoo.

Tiina, Tarja ja Liisamaria ovat kaikki samaa mieltä siitä, että kalenterin kokoaminen tuo oivaltamisen elämyksiä ja iloa.

—Se on hieno tunne, kun saa ahaa-elämyksen, näinhän se meneekin, naiset toteavat.

Taloyhtiössä on myös joka toinen keskiviikko järjestettävä Kierrätys-keskiviikko kerhohuoneessa, jonne asukkaat saavat tuoda tavaroita ja hakea veloituksetta itselleen tarpeellista tavaraa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

ikkunoiden kunnostus

8.7.2022

Ikkunoiden kunnostus on historian säilyttämistä

Vanhoja ikkunoita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan ne voidaan kunnostaa. Kunnostus tulee pidemmän päälle taloyhtiölle edullisemmaksi kuin uusiminen. Se on myös ekologisempaa.

ikkunaremontti

8.7.2022

Ikkunaremontti tuo toimivuutta ja viihtyvyyttä

Vanhoissa taloyhtiöissä kannattaa olla hereillä ikkunoiden kunnon suhteen. Jos ikkunat ovat huonokuntoisia ja niistä vetää, on syytä selvittää kunnostusmahdollisuutta. Uusissa yhtiöissä ikkunat tulee uusia 40–50 vuoden välein.

uudetkin ikkunat

1.2.2023

Kuukauden kasvo: uudetkin ikkunat tarvitsevat huoltoa

Uudenaikaiset puu-alumiini-ikkunat ovat kestävämpiä kuin perinteiset puuikkunat, mutta niitäkin täytyy silti huoltaa. Huolto kannattaa tehdä ajoissa, eikä vasta sitten kun ongelmia ilmaantuu.

16.5.2022

Kuka vastaa ikkunoiden kunnossapidosta?

Ikkunoista kannattaa pitää huolta, niin asumismukavuuden kuin ympäristönkin takia. Vetoa voidaan vähentää ja vuotoja paikata pienillä korjaustoimenpiteillä tai isolla remontilla. Mutta kenen vastuulla nämä toimenpiteet ovat?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti