Joulukalenteri-ikkuna ihastuttaa

Helsingin Pikku-Huopalahdessa Paciuksenkaari 12 kerhohuoneen ikkunaa koristaa toista joulua joulukalenteri-ikkuna.

Idea kalenteri-ikkunasta kehittyi reilu vuosi sitten. Viiden aktiivisen asukkaan avulla ja ideoilla seutua koristaa ainutlaatuinen joulukalenteri.

—Ideoita vain tulee jostain. Olemme ideoineet tätä yhdessä ja ensi vuoden teematkin ovat jo hahmottuneet aika hyvin, toteaa Tiina Laitinen, joka on yksi puuhanaisista.

Alueella on paljon lapsia ja nuoria, joita ikkuna kiinnostaa.

—Myös koiranulkoiluttajat tulevat illalla kuikuilemaan, joko seuraavan päivän luukku olisi valmis, Tarja Kesä-Heino naurahtaa.

Oivaltamisen iloa ja yhteisöllisyyttä

Kaikki luukuista löytyvät asetelmat kootaan yhdessä omista tavaroista. Välillä luukun asetelma syntyy kerralla, välillä pitää vähän mallata uudestaan. Muitakin asukkaita on houkuteltu mukaan, mutta toistaiseksi innostusta ei ole muista löytynyt.

—Huoneistoja meillä on yli 80, mutta vain me A-rapun asukkaat olemme tästä olleet aktiivisia, Liisamaria Palmroth kertoo.

Tiina, Tarja ja Liisamaria ovat kaikki samaa mieltä siitä, että kalenterin kokoaminen tuo oivaltamisen elämyksiä ja iloa.

—Se on hieno tunne, kun saa ahaa-elämyksen, näinhän se meneekin, naiset toteavat.

Taloyhtiössä on myös joka toinen keskiviikko järjestettävä Kierrätys-keskiviikko kerhohuoneessa, jonne asukkaat saavat tuoda tavaroita ja hakea veloituksetta itselleen tarpeellista tavaraa.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

ikkunoiden kunnostus

8.7.2022

Ikkunoiden kunnostus on historian säilyttämistä

Vanhoja ikkunoita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan ne voidaan kunnostaa. Kunnostus tulee pidemmän päälle taloyhtiölle edullisemmaksi kuin uusiminen. Se on myös ekologisempaa.

ikkunaremontti

8.7.2022

Ikkunaremontti tuo toimivuutta ja viihtyvyyttä

Vanhoissa taloyhtiöissä kannattaa olla hereillä ikkunoiden kunnon suhteen. Jos ikkunat ovat huonokuntoisia ja niistä vetää, on syytä selvittää kunnostusmahdollisuutta. Uusissa yhtiöissä ikkunat tulee uusia 40–50 vuoden välein.

23.11.2021

Kaupallinen yhteistyö

Paljon harmia päällesaumauksesta

Saumatiivistyksen tehtävänä on tiivistää kaksi rakenteen osaa siten, että lopputuloksena on kestävä ja tiivis sekä vettä, ääntä, ilmansaasteita ja kosteutta pitävä liitos. Saumatiivistyksen tavoitteena on pyrkiä aikaansaamaan kestävä liitos, joka mahdollistaa elementtien lämpötilan vaihteluista johtuvat liikkeet vaurioittamatta rakenteita. Erään päällesaumauksen tarina Asukas oli havainnut kosteusvauriojälkiä sisäseinässä loppuvuodesta 2020.

Saumalaakso

31.12.2021

Pidä kattoikkuna puhtaana lumesta!

Kattoikkunan talviaikaiset ongelmat johtuvat lähes aina siitä, että jossain vaiheessa, sulamisveden normaalin poistumisen estää jokin syy. Loivilla katoilla syynä on tyypillisesti ikkunan alapuolelle muodostunut jääpato, joka voi seisottaa sulamisvesiä ikkunan alareunassa. Jääpato voi muodostua kattoikkunan ympärille monesta eri syystä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti