Jenni Kokander Vuoden Energiaperhe -kilpailun voittoon

Vattenfallin järjestämässä Vuoden Energiaperhe 2015 -kilpailussa kolme julkisuudesta tunnettua henkilöä haastettiin tarkkailemaan ja tehostamaan kotinsa energiankulutusta vuoden ajaksi. Vuoden Energiaperhe 2015 -tittelin nappasi näyttelijä Jenni Kokander perheineen. Viidettä kertaa järjestetyn kisan ratkaisi energiansäästön määrän lisäksi Jennin kekseliäisyys ja aktiivisuus.

”Tuomaristolle oli tärkeää, että kilpailun avulla nousee esiin se, että energiansäästö on tärkeää muissakin kuin sähkölämmitteisissä kodeissa. Jenni osoitti kekseliäisyyttä kaukolämmitteisen kodin energiansäästössä, ja näytti, miten energiaa voi säästää mukavuudesta tinkimättä”, Vattenfallin energia-asiantuntija Malkus Lindroos toteaa.

Kokanderin nelihenkinen perhe asuu Helsingin Tapanilassa 100 neliömetrin rivitaloasunnossa, jonka sähkönkulutus oli ennen kisaa naapureita korkeammalla.

”Kisa-aika oli inspiroivaa, ja hommasta tuli koko perheen hauska peli. Halusimme, että kaikilla on kivaa, ettei tarvitse alkaa syömään vain raakaruokaa pimeässä. Nyt 3-vuotias poikanikin osaa räpsäyttää märät sukat ennen kuin ne laitetaan kuivumaan, ja tytär on ruvennut vahtimaan meidän kaikkien valojen käyttöä”, Kokander nauraa.

Pienillä toimenpiteillä suuri merkitys

Jennin kilpakumppaneina olivat juontaja Ellen Jokikunnas ja koulutusyrittäjä Juhani “Tami” Tamminen. Ellen säästi vanhaan asemarakennukseen remontoidun kotinsa energiakuluista kisan isoimman summan, yli 1200 €. Tami kiitteli kisaa siitä, että kuusitasoisen omakotitalon lämpökäyriä saatiin säädettyä ja kodin sähkösyöpöt paikallistettiin. Tasaisen kisan jälkeen Jenni oli voitostaan yllättynyt.

”Lapset ovat onnessaan, kun ikuinen kakkonen kerrankin voittaa! Minulle tärkeintä on, että edes muutama ihminen löytäisi vinkeistäni uusia tapoja säästää energiaa. Säästökohteiden löytäminen tuntui aluksi vaikealta, mutta pian huomasimme esimerkiksi, että kylppärin lattialämmitys maksaa 500 euroa vuodessa! Tämä sähkösyöppö laitettiin kuriin säästeliäällä käytöllä”, Kokander kertoo.

Jenni Kokanderin tärppejä energiansäästöön:

  • Tarkista lattialämmityksen kulutus ja käytä sitä säästeliäästi
  • Kuivata pyykit kuivausrummun sijaan kuivaustelineessä
  • Säädä koneellista poistoilmanvaihtoa – tällaista Jenni ei tiennyt asunnostaan edes löytyvän!
  • Tarkista ja säädä pakastimen lämpötila ja ota tavarat pois jääkaapin ja pakastimen päältä ilmanvaihdon parantamiseksi.
  • Ota lapset mukaan säästämään energiaa!

Tuomariston puheenjohtajana toimi energia-asiantuntija Malkus Lindroos Vattenfallista, ja tuomaristoon kuuluvat myös viime vuoden Energiaperhe-kilpailun voittaja Olga Temonen, Jukka Paananen BaseN:stä ja Irmeli Mikkonen Motivalta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

aurinkovoimala

23.5.2022

Hietalahden Puistikossa otetaan kaikki aurinkosähkö hyötykäyttöön

Asunto-osakeyhtiö Hietalahden Puistikossa tehtiin linjasaneerauksen yhteydessä energiaremontti, jonka loppuvaiheessa rakennuksen katolle asennettiin aurinkopaneelit. Hyvityslaskennan ansiosta aurinkovoimalasta voitiin tehdä ajateltuakin suurempi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

asuntojen nousevat

16.2.2023

PTT: Asuntojen hinnat laskevat ja vuokrat nousevat

Talouden epävarmuus ja nousevat korot laskevat asuntojen hintoja myös tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Vuoden lopulla asuntomarkkinat alkavat taas toipua. Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa alueellisesti alkuvuonna.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti