Jenni Kokander Vuoden Energiaperhe -kilpailun voittoon

Vattenfallin järjestämässä Vuoden Energiaperhe 2015 -kilpailussa kolme julkisuudesta tunnettua henkilöä haastettiin tarkkailemaan ja tehostamaan kotinsa energiankulutusta vuoden ajaksi. Vuoden Energiaperhe 2015 -tittelin nappasi näyttelijä Jenni Kokander perheineen. Viidettä kertaa järjestetyn kisan ratkaisi energiansäästön määrän lisäksi Jennin kekseliäisyys ja aktiivisuus.

”Tuomaristolle oli tärkeää, että kilpailun avulla nousee esiin se, että energiansäästö on tärkeää muissakin kuin sähkölämmitteisissä kodeissa. Jenni osoitti kekseliäisyyttä kaukolämmitteisen kodin energiansäästössä, ja näytti, miten energiaa voi säästää mukavuudesta tinkimättä”, Vattenfallin energia-asiantuntija Malkus Lindroos toteaa.

Kokanderin nelihenkinen perhe asuu Helsingin Tapanilassa 100 neliömetrin rivitaloasunnossa, jonka sähkönkulutus oli ennen kisaa naapureita korkeammalla.

”Kisa-aika oli inspiroivaa, ja hommasta tuli koko perheen hauska peli. Halusimme, että kaikilla on kivaa, ettei tarvitse alkaa syömään vain raakaruokaa pimeässä. Nyt 3-vuotias poikanikin osaa räpsäyttää märät sukat ennen kuin ne laitetaan kuivumaan, ja tytär on ruvennut vahtimaan meidän kaikkien valojen käyttöä”, Kokander nauraa.

Pienillä toimenpiteillä suuri merkitys

Jennin kilpakumppaneina olivat juontaja Ellen Jokikunnas ja koulutusyrittäjä Juhani “Tami” Tamminen. Ellen säästi vanhaan asemarakennukseen remontoidun kotinsa energiakuluista kisan isoimman summan, yli 1200 €. Tami kiitteli kisaa siitä, että kuusitasoisen omakotitalon lämpökäyriä saatiin säädettyä ja kodin sähkösyöpöt paikallistettiin. Tasaisen kisan jälkeen Jenni oli voitostaan yllättynyt.

”Lapset ovat onnessaan, kun ikuinen kakkonen kerrankin voittaa! Minulle tärkeintä on, että edes muutama ihminen löytäisi vinkeistäni uusia tapoja säästää energiaa. Säästökohteiden löytäminen tuntui aluksi vaikealta, mutta pian huomasimme esimerkiksi, että kylppärin lattialämmitys maksaa 500 euroa vuodessa! Tämä sähkösyöppö laitettiin kuriin säästeliäällä käytöllä”, Kokander kertoo.

Jenni Kokanderin tärppejä energiansäästöön:

  • Tarkista lattialämmityksen kulutus ja käytä sitä säästeliäästi
  • Kuivata pyykit kuivausrummun sijaan kuivaustelineessä
  • Säädä koneellista poistoilmanvaihtoa – tällaista Jenni ei tiennyt asunnostaan edes löytyvän!
  • Tarkista ja säädä pakastimen lämpötila ja ota tavarat pois jääkaapin ja pakastimen päältä ilmanvaihdon parantamiseksi.
  • Ota lapset mukaan säästämään energiaa!

Tuomariston puheenjohtajana toimi energia-asiantuntija Malkus Lindroos Vattenfallista, ja tuomaristoon kuuluvat myös viime vuoden Energiaperhe-kilpailun voittaja Olga Temonen, Jukka Paananen BaseN:stä ja Irmeli Mikkonen Motivalta.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.2.2022

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Julkisivujen ja niihin liittyvien liitosten huolto kuuluu osana normaaliin kiinteistönpitoon, joka tulee ohjeistaa rakennuksen huoltokirjassa. Huollon tarve riippuu oleellisesti käytetyistä rakenneratkaisuista sekä erityisesti julkisivujen saamasta säärasituksesta. Rannikolla ja eteläjulkisivuilla auringonpaisteen ja viistosateen aiheuttama rasitus on suurinta koko Suomessa, joten eteläjulkisivuja pitää myös huoltaa useammin kuin suojaisempia pohjoisjulkisivuja.

2.2.2022

Vuoden putkiremontti- ja linjasaneerauskilpailu käynnistyi

Putkiremontti/linjasaneerauskilpailun tavoitteena on kertoa ja jakaa tietoa mahdollisimman laajasti hyvistä toimintatavoista ja -menetelmistä tulevien urakoiden tilaajille, osakkaille, asukkaille, suunnittelijoille ja urakoitsijoille. Vuoden 2022 kilpailun pääteema on tulevaisuussuuntautuneisuus, jotka liittyvät parannuksiin kiinteistön energiatehokkuudessa tai varauksiin tuleville energian säästöpotentiaaleille sekä kyberturvallisuustoimenpiteiden huomioimiseen. Valintakriteereissä otetaan erityisesti huomioon tavoitteellinen strategialähtöisyys ja miten se näkyy prosessissa: tarveselvitys, hankesuunnittelu, rahoitusvaihtoehtojen selvitys, […]

aurinkovoimala

23.5.2022

Hietalahden Puistikossa otetaan kaikki aurinkosähkö hyötykäyttöön

Asunto-osakeyhtiö Hietalahden Puistikossa tehtiin linjasaneerauksen yhteydessä energiaremontti, jonka loppuvaiheessa rakennuksen katolle asennettiin aurinkopaneelit. Hyvityslaskennan ansiosta aurinkovoimalasta voitiin tehdä ajateltuakin suurempi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

7.4.2022

OP: Mökkilainojen kysyntä yhä korkealla – myrskyjen aiheuttamat vahingot lisääntyneet viime vuosina

Koronapandemiaa edeltävään aikaan verrattuna mökkilainan suosio on edelleen korkealla, sillä vapaa-ajan asuntojen lainoja on haettu kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 13 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2020. Viime vuoden huippulukemiin verrattuna vapaa-ajan asuntojen ostoon ja rakentamiseen haettujen lainojen määrä kuitenkin laski alkuvuonna lähes kolmanneksella. – Viime vuoden ensimmäisinä kuukausina vapaa-ajan asuntoihin haettujen lainahakemusten määrä oli […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti