Isännöitsijöille tulee pätevyysjärjestelmä – nyt etsitään oikeaa nimeä

Isännöitsijän henkilökohtaisen pätevyyden osoittaminen alkaa loppuvuodesta 2015. Keksi nimi pätevälle isännöitsijälle ja osallistu kilpailuun.

Isännöintiliiton valmistelema henkilöpätevyysjärjestelmä otetaan käyttöön loppuvuodesta 2015, jolloin ensimmäiset isännöitsijät voivat hakea henkilöpätevyyttä. Pätevöityvällä isännöitsijällä on oltava koulutusta ja työkokemusta sekä näyttöjä isännöintityöstä.

Järjestelmän periaatteet on hyväksytty Isännöintiliiton, Kiinteistöliiton ja Isännöinnin auktorisointi ISA:n hallinnossa keväällä 2015.

Ehdota nimeä pätevöityneelle

Pätevyyden valmistelu on loppusuoralla, ja on aika keksiä nimi pätevälle isännöitsijälle. Hyvä nimi on lyhyt ja kuvaa osaamisen tasoa, jota pätevöityneeltä vaaditaan. Anna oma ehdotuksesi nimikilpailuun 15.8.2015 mennessä osoitteella: kaisa.leiwo@isannointiliitto.fi.

Kaikkien ehdottaneiden kesken arvotaan yksi iPad Air 2 sekä 5 kpl Kotitalo-lehden vuosikertoja. Nimi julkistetaan Isännöintipäivillä Turussa syyskuussa 2015. 

Tavoitteena helpottaa osaajapulaa

Niin isännöintiyritykset kuin isännöinnin asiakkaatkin ovat peräänkuuluttaneet osaaville isännöitsijöille henkilökohtaisen pätevyyden osoittamismahdollisuutta yritysten ISA-auktorisoinnin rinnalle.

Uusi järjestelmä auttaa isännöitsijää osoittamaan ammattitaitonsa ja isännöintiyritystä hallitsemaan henkilöstönsä osaamista. Pätevöityminen sitouttaa kokeneen isännöitsijän jatkuvaan kehittymiseen ja toimii aloittelevalle isännöitsijälle osaamisen kehittämispolkuna. Asiakkaille pätevöitymiseen kannustava yritys näyttäytyy laadukkaana ja kehityshaluisena.

– On hienoa, että ammatti-isännöitsijät saavat järjestelmän kautta laatuleiman osaamiselleen, toteaa Isännöinnin auktorisointi ISA ry:n asiamies Jarmo Asikainen.

Kriteerinä jatkuva parantaminen

Pätevöityäkseen isännöitsijällä on oltava isännöintialan koulutus sekä vähintään kolmen vuoden päätoiminen työkokemus isännöinnistä. Pätevyyteen vaaditaan myös näyttöjä työstä sekä hyväksytysti suoritettu osaamista mittaava pätevyyskoe.

Pätevyys on voimassa kuusi vuotta kerrallaan, ja kouluttautumiset tulee raportoida kolmen vuoden välein. Näin varmistetaan, että pätevöitynyt isännöitsijä myös huolehtii osaamisensa ylläpitämisestä.

– Isännöitsijän henkilökohtainen osaaminen ja pätevyys on asiakastaloyhtiöiden kannalta erittäin tärkeää isännöintiyrityksen toiminnan laadun lisäksi, korostaa Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

Toteuttajaksi Isännöinnin auktorisointi ISA ry

Järjestelmän toteuttaa Isännöinnin auktorisointi ISA ry, jolla on pitkä kokemus isännöintialan yritysten ja henkilöiden pätevyyksistä.

Pätevöitymisen kriteerejä ja järjestelmän toimintaperiaatteita valmisteli kaksi Isännöintiliiton kokoamaa työryhmää, joihin kuului Isännöintiliiton, Kiinteistöliiton, Isännöinnin auktorisointi ISA ry:n, oikeusministeriön, alan palveluntarjoajien sekä kouluttajien edustajia.

– Yksimielinen näkemyksemme oli, että riman pitää olla korkealla, jotta järjestelmän tavoitteet saavutetaan, sanoo johtaja Kaisa Leiwo, joka vastaa pätevyysjärjestelmän valmistelusta Isännöintiliitossa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

asentaa remontti

18.5.2022

Onko osakkaalla oikeus asentaa ilmalämpöpumppu parvekkeelle?

Eräässä oikeustapauksessa korkein oikeus katsoi, että osakkaalla oli oikeus asentaa ilmalämpöpumppu parvekkeelleen. Päätös on yllättävä, sillä yleensä muutostöistä täytyy ilmoittaa taloyhtiölle. Ilmalämpöpumpun asentamiseen liittyy kerrostaloissa muitakin erityisseikkoja, jotka täytyy muistaa.

aurinkopaneelien asennus

19.8.2022

Vältä virheet aurinkopaneelien asennuksessa

Aurinkopaneeleihin kannattaa perehtyä huolellisesti ennen niiden hankkimista. Muuten asennuksessa voi ilmetä ongelmia. Aurinkopaneelit kannattaa asentaa kattoremontin yhteydessä, ja sähköasennukset tulee jättää alan ammattilaiselle.

hinnankorotus

16.6.2022

Taloyhtiö, tarkkana sopimushintojen korotusten kanssa

Hyödykkeiden ja palvelujen kustannukset ovat nousseet Ukrainan sodan myötä. Myös taloyhtiö voi saada sopimuskumppaneiltaan hinnankorotusilmoituksia. Ne kannattaa tarkastaa huolella, sillä aina korotukselle ei ole perustetta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti