Hypolta ja Lähitapiolalta rahasto kasvukeskusten asuntotonteille

Lähitapiola-yhtiöt ja Hypo ovat perustaneet kasvukeskusten asuntotontteihin sijoittavan rahaston. Asuntotonttirahasto tavoittelee alkuvaiheessa tonttivarallisuutta, joka mahdollistaa lähes 4 000 uuden asunnon rakentamisen kasvukeskuksiin lähivuosien aikana.

Rahasto hyödyntää Hypon tonttikonseptia, jossa asunnon ostaja voi lunastaa oman tonttiosuutensa sitten, kun hän näkee sen itselleen parhaaksi oman taloutensa näkökulmasta. Kynnys omaan asuntoon muodostuu tavallista matalammaksi, kun tonttiosuus ei sisälly kauppahintaan. Tonttiosuuden hinta sidotaan vuokrasopimuksen allekirjoitushetkeen ja se määräytyy elinkustannusindeksin kehityksen mukaan.
Hypon tonttikonsepti on rahoitusneuvos Matti Inhan luoma, ja RS-järjestelmään sovitettuna se on nykyään yksi useimmin käytetty tapa toteuttaa uusia asuntoja kasvukeskuksiin. Konseptia hyödyntävät lähes kaikki merkittävät Suomessa toimivat rakennusyhtiöt. Vuodesta 2005 käytössä olleen konseptin avulla on rakennettu jo lähes 10 000 kipeästi kaivattua uutta asuntoa kasvukeskuksiin eri puolille maata. Malli on yksi esimerkki siitä, mitä asuntomarkkinoiden erikoistoimija Hypo on kehittänyt asumisen olosuhteiden parantamiseksi.
– LähiTapiola ja Hypo ovat osaltaan tarttuneet edessä olevaan, koko maata koskettavaan kaupungistumisen haasteeseen käytännöllisellä tavalla. Asuntotonttirahasto mahdollistaa kipeästi kaivattua työtä, hyvinvointia ja velattoman uuden asuntovarallisuuden kasvattamista pitkälle tulevaisuuteen, sanoo toimitusjohtaja Ari Pauna Hypo-konsernista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tilinpäätös

8.3.2023

Näin tulkitset taloyhtiön tilinpäätöstä

Taloyhtiön tilinpäätös voi nyt hetkellisesti painua miinukselle. Sen perusteella ei kannata tehdä hätiköityjä ratkaisuja, jos vain vastikerästit pysyvät kurissa, yhtiöllä on kolmen kuukauden talouspuskurit ja kasvaneille menoille löytyy pitävä selitys.

8.4.2022

Nordea ennustaa vastikkeisiin usean prosentin korotusta

Venäjän hyökkäys Ukrainaan näkyi Nordea Kiinnitysluottopankin toimitusjohtajan Jussi Pajalan mukaan asuntolainatiskeillä noin 20 prosentin notkahduksena hakemusten määrässä helmi–maaliskuun vaihteessa. − Puhuttiin 2–3 viikosta. Ei ole selvää, johtuiko notkahdus suoraan sodasta vai sattuiko samaan aikaan jotain muuta, Pajala sanoo.

16.9.2022

Vuokra-asujat haluavat tietää talonsa hiilijalanjäljen

Puolet vuokralla asuvista haluaisi tietää oman kotitalonsa hiilijalanjäljen. Useampi kuin joka toinen olisi valmis maksamaan korkeampaa vuokraa, jos se auttaisi taloyhtiötä pienentämään hiilijalanjälkeään. Sijoittajien kannattaa siis investoida kestävyyteen sijoituksissaan.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Hanna Kosonen / Keskusta

Keskustan Hanna Kososen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti