Hiekoituskiviaineksesta pulaa Etelä-Suomessa

Kuntalehti kertoo keravalaisesta isännöintiyrityksestä, joka oli ilmoittanut taloyhtiöasiakkailleen hiekoituskiviaineksen loppuneen koko Etelä-Suomen alueelta.

– Pihoja hiekoitetaan sitä mukaa, kun hiekkaa saadaan. Tästä johtuen pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta pihalla kulkiessa, viestissä kerrottiin.

Kuntalehti kysyi tilanteesta Länsi-Vantaan alueesta vastaavalta tiemestarilta, Keijo Juntuselta.

– Pulaa on ollut pestystä hiekoitussepelistä, jonka raekoko on kolmesta kuuteen millimetriä. Mutta hiekoituksesta ei tarvitse tinkiä, vaan korvaavia kiviaineksia on saatavilla. Korvaavat hiekoitusainekset eivät ole lisänneet kustannuksia, mutta ne voivat lisätä katupölyn määrää. joissain tapauksissa.

Myös Tuusulan kunnan katujen ja yleisten alueiden kunnossapidon työnjohtaja Keijo Salminen vakuuttaa, että hiekoitus onnistuu tarkoituksenmukaisesti.

– Saatavuusongelmat ovat olleet ainakin osittain todellisia kuluneen talven aikana, sillä haluttua laatua ei ole välttämättä aina saatu. Mitä pohjoisemmaksi Etelä-Suomesta mennään, niin vastaavaa tilannetta ei ole tietääkseni ollut, Salminen tietää.

Tarvittavia määriä on vaikea ennakoida

Yksi markkinoilla olevista kiviainesten toimittajista on tuusulalainen Seepsula Oy, joka keskittyy pääkaupunkiseutuun ja sen kehyskuntiin.

Seepsulan myyntijohtaja Richard Lustig kertoo Kuntalehdelle, että tuotanto on toiminut jatkuvalla syötöllä kuluvankin talven aikana. Hän myöntää tiettyjä saatavuusongelmia olleen.

– Katupölyä vähentävää ja pestyä hiekoitustuotetta on ollut tarjolla rajallinen määrä. Sen tuotanto ajoittuu kesäkauteen ja sitä tuotetaan tilaajien arvioiden ja historiatietojen mukaisesti ja sen päällekin. Pari vuotta sitten oli sellainen talvi, että hiekoituskiviainesta ei mennyt juuri murustakaan, Lustig selventää.

Lustig painottaa, että turvallisuudesta ei ole kenenkään tarvinnut tinkiä. Jos jostain tietystä tuotteesta on ollut pulaa, niin se on voitu korvata toisella tuotteella.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

syystalkoissa

18.8.2023

Syksy sopii hyvin uusien kasvien istutuksiin pihalle

Hyvä kasvu- ja istutuskausi jatkuu monin paikoin Suomea lokakuulle asti. Monet syksyllä istutetut kasvit ilahduttavat ensi keväänä, kun kasvit ovat ehtineet juurtua hyvin syksyn kosteassa ja lämpimässä maassa.

hissin

1.8.2023

Peruskorjaus ja huolto varmistavat turvallisen hissin

Helsingissä Kiinteistö Oy Eteläranta 6–Unioninkatu 7:ssä tehtiin kesällä 2020 hissin peruskorjaus. Korjaus kesti viisi viikkoa ja lopputuloksena oli talon henkeen sopiva hissi. Suomessa hissien korjausvelka on kasvanut viime vuosina.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

aurinkosähköjärjestelmä

1.8.2023

Aurinkosähköjärjestelmien asennuksissa virheitä

Aurinkosähköjärjestelmien asennuksissa tehdään paljon virheitä, varoittaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Asennuksia tehdään huolimattomasti ja joskus jopa ammattitaidottomasti. Vastuu asennustyön turvallisuudesta on aina asentajalla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti