Hiekoituskiviaineksesta pulaa Etelä-Suomessa

Kuntalehti kertoo keravalaisesta isännöintiyrityksestä, joka oli ilmoittanut taloyhtiöasiakkailleen hiekoituskiviaineksen loppuneen koko Etelä-Suomen alueelta.

– Pihoja hiekoitetaan sitä mukaa, kun hiekkaa saadaan. Tästä johtuen pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta pihalla kulkiessa, viestissä kerrottiin.

Kuntalehti kysyi tilanteesta Länsi-Vantaan alueesta vastaavalta tiemestarilta, Keijo Juntuselta.

– Pulaa on ollut pestystä hiekoitussepelistä, jonka raekoko on kolmesta kuuteen millimetriä. Mutta hiekoituksesta ei tarvitse tinkiä, vaan korvaavia kiviaineksia on saatavilla. Korvaavat hiekoitusainekset eivät ole lisänneet kustannuksia, mutta ne voivat lisätä katupölyn määrää. joissain tapauksissa.

Myös Tuusulan kunnan katujen ja yleisten alueiden kunnossapidon työnjohtaja Keijo Salminen vakuuttaa, että hiekoitus onnistuu tarkoituksenmukaisesti.

– Saatavuusongelmat ovat olleet ainakin osittain todellisia kuluneen talven aikana, sillä haluttua laatua ei ole välttämättä aina saatu. Mitä pohjoisemmaksi Etelä-Suomesta mennään, niin vastaavaa tilannetta ei ole tietääkseni ollut, Salminen tietää.

Tarvittavia määriä on vaikea ennakoida

Yksi markkinoilla olevista kiviainesten toimittajista on tuusulalainen Seepsula Oy, joka keskittyy pääkaupunkiseutuun ja sen kehyskuntiin.

Seepsulan myyntijohtaja Richard Lustig kertoo Kuntalehdelle, että tuotanto on toiminut jatkuvalla syötöllä kuluvankin talven aikana. Hän myöntää tiettyjä saatavuusongelmia olleen.

– Katupölyä vähentävää ja pestyä hiekoitustuotetta on ollut tarjolla rajallinen määrä. Sen tuotanto ajoittuu kesäkauteen ja sitä tuotetaan tilaajien arvioiden ja historiatietojen mukaisesti ja sen päällekin. Pari vuotta sitten oli sellainen talvi, että hiekoituskiviainesta ei mennyt juuri murustakaan, Lustig selventää.

Lustig painottaa, että turvallisuudesta ei ole kenenkään tarvinnut tinkiä. Jos jostain tietystä tuotteesta on ollut pulaa, niin se on voitu korvata toisella tuotteella.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

salaman sytyttämä tulipalo

15.7.2022

Salaman sytyttämä tulipalo on harvinainen mutta tuhoisa

Suomessa salamoi lähinnä kesäisin ja silloinkin harvoin, mutta Suomessakin syttyy silti joka vuosi salaman aiheuttamia rakennuspaloja. Ne ovat yleensä todella tuhoisia. Viime kesänä salama sytytti savonlinnalaisen kerrostalon palamaan.

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.

22.2.2022

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Julkisivujen ja niihin liittyvien liitosten huolto kuuluu osana normaaliin kiinteistönpitoon, joka tulee ohjeistaa rakennuksen huoltokirjassa. Huollon tarve riippuu oleellisesti käytetyistä rakenneratkaisuista sekä erityisesti julkisivujen saamasta säärasituksesta. Rannikolla ja eteläjulkisivuilla auringonpaisteen ja viistosateen aiheuttama rasitus on suurinta koko Suomessa, joten eteläjulkisivuja pitää myös huoltaa useammin kuin suojaisempia pohjoisjulkisivuja.

19.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Unelmatyö viemärialan yrityksessä

Kun suomalainen Katja Lindy ylioppilaaksi päästyään hakeutui au-pairiksi Ranskaan, ei hänen mieleensä juolahtanutkaan, että hän tulevaisuudessa markkinoisi suomalaista viemäriosaamista maailmalla ylpeänä ja innoissaan. Työ Picote-yhtiöissä on kuljettanut häntä eri mantereille ja hän on ollut perustamassa yrityksiä Yhdysvaltoihin ja Englantiin, ja syksyllä 2021 oli vuorossa yrityksen perustaminen Itävaltaan. Opiskeluvuosien jälkeen Katja muutti Yhdysvaltoihin ja suoritti ensin […]

Picote

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti