Hiekoituskiviaineksesta pulaa Etelä-Suomessa

Kuntalehti kertoo keravalaisesta isännöintiyrityksestä, joka oli ilmoittanut taloyhtiöasiakkailleen hiekoituskiviaineksen loppuneen koko Etelä-Suomen alueelta.

– Pihoja hiekoitetaan sitä mukaa, kun hiekkaa saadaan. Tästä johtuen pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta pihalla kulkiessa, viestissä kerrottiin.

Kuntalehti kysyi tilanteesta Länsi-Vantaan alueesta vastaavalta tiemestarilta, Keijo Juntuselta.

– Pulaa on ollut pestystä hiekoitussepelistä, jonka raekoko on kolmesta kuuteen millimetriä. Mutta hiekoituksesta ei tarvitse tinkiä, vaan korvaavia kiviaineksia on saatavilla. Korvaavat hiekoitusainekset eivät ole lisänneet kustannuksia, mutta ne voivat lisätä katupölyn määrää. joissain tapauksissa.

Myös Tuusulan kunnan katujen ja yleisten alueiden kunnossapidon työnjohtaja Keijo Salminen vakuuttaa, että hiekoitus onnistuu tarkoituksenmukaisesti.

– Saatavuusongelmat ovat olleet ainakin osittain todellisia kuluneen talven aikana, sillä haluttua laatua ei ole välttämättä aina saatu. Mitä pohjoisemmaksi Etelä-Suomesta mennään, niin vastaavaa tilannetta ei ole tietääkseni ollut, Salminen tietää.

Tarvittavia määriä on vaikea ennakoida

Yksi markkinoilla olevista kiviainesten toimittajista on tuusulalainen Seepsula Oy, joka keskittyy pääkaupunkiseutuun ja sen kehyskuntiin.

Seepsulan myyntijohtaja Richard Lustig kertoo Kuntalehdelle, että tuotanto on toiminut jatkuvalla syötöllä kuluvankin talven aikana. Hän myöntää tiettyjä saatavuusongelmia olleen.

– Katupölyä vähentävää ja pestyä hiekoitustuotetta on ollut tarjolla rajallinen määrä. Sen tuotanto ajoittuu kesäkauteen ja sitä tuotetaan tilaajien arvioiden ja historiatietojen mukaisesti ja sen päällekin. Pari vuotta sitten oli sellainen talvi, että hiekoituskiviainesta ei mennyt juuri murustakaan, Lustig selventää.

Lustig painottaa, että turvallisuudesta ei ole kenenkään tarvinnut tinkiä. Jos jostain tietystä tuotteesta on ollut pulaa, niin se on voitu korvata toisella tuotteella.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.2.2017

Omakotitalojen hinnat pompahtivat isoissa kaupungeissa

Suomen kalleimmat omakotitalot sijaitsevat Espoossa, jossa viime vuoden kiinteistökauppojen keskiarvohinta oli 470 000 euroa (nousua 5 % edellisvuoteen verrattuna). Helsingissä omakotitalo maksoi viime vuonna keskimäärin 405 000 € (+12 %), Vantaalla 318 000 € (+/− 0 %), Tampereella 269 000 € (+9 %), Turussa 234 000 € (+13 %) ja Oulussa 179 500 € (+1 […]

17.6.2016

Suomessa opittavaa Itävallan asuntorakentamisesta

Asuntorakentaminen on Itävallassa huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa, käy ilmi tuoreesta asuinrakentamisen käytäntöjä ja kustannuksia vertailleesta selvityksestä. Maiden väliset kustannuserot johtuvat vertailussa useista eri tekijöistä, kuten rakennusmateriaalien hinnasta, säädöksistä sekä rakentamisen prosesseista ja kulttuurista. Nämä yhdessä selittävät Itävallan edullisemmat rakentamiskustannukset.

17.11.2016

Korjausrakentamisen kasvu jatkuu pääkaupunkiseudulla

Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometri ennakoi korjausrakentamisen kasvua pääkaupunkiseudulla ja eteläisessä Suomessa. Sen sijaan Itä- ja Pohjois-Suomessa odotukset ovat muuta maata heikommat. Kyselyyn vastanneista 2100 taloyhtiöstä joka kolmannella on kuluvana vuonna käynnissä korjaushanke, vaikka taloustilanteen katsotaan jarruttavan hankkeiden käynnistymistä.

20.4.2017

Voimakas positiivinen muutos asuntokaupassa tammi-maaliskuussa

Vanhojen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin maaliskuussa Suomessa lähes 5% enemmän kuin maaliskuussa 2016. Kauppamäärän nousu käytetyissä kerrostalohuoneistoissa on erittäin voimakas, kun verrataan maaliskuun kauppoja tammikuun kauppamäärään, johon verrattuna kasvua on yli 33% koko Suomen luvuissa.  Pääkaupunkiseudulla käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppamäärä nousi tammikuuhun vuoteen verrattuna yli 40 %. Kerrostalohuoneistojen kaupassa vahvoja kasvulukuja tammi-maaliskuu -vertailussa nähtiin mm.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti