Helsinkiläinen taloyhtiö keksi tavan tienata satoja tuhansia euroja

Kontulassa Keinutie 9:ssä asuu tällä hetkellä tyytyväistä väkeä. Taloyhtiössä on vastikään tehty putkiremontti, mutta sen maksujen lyhentämiseen käytettiin keinoa, joka on Helsingissä aiempaa yleisempi.

Vuonna 1966 valmistuneen kahdeksankerroksisen talon tontista osa lohkaistiin myyntiin. Myyntituotoilla lyhennettiin putkiremonttilaskua sekä varauduttiin ensi vuoteen ajoittuvaan parvekesaneeraukseen ja parvekkeiden ovien ja ikkunoiden uusimiseen.

Hanke alkoi jo vuonna 2015 ja se saatiin päätökseen viime vuonna. Lohkotulle tontille on nyt noussut Kojamon vuokratalo, johon ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan ensi vuoden toukokuussa.

– Lohkominen oli kieltämättä hyvä päätös. Myönteistä oli myös se, että lopulta kaikki olivat taloyhtiössä asiasta samaa mieltä, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mirja Sutinen.

Lue Helsingin Uutisten juttu tästä!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

energiatarkastus

29.7.2022

Helppo energiatarkastus taloyhtiöiden apuna

Kiinteistöjen energiatehokkuudella on iso merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja taloyhtiön taloudessa. Energiatehokkuus parantaa myös asumisen laatua. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aloittaa helpolla ja kustannustehokkaalla energiatarkastuksella.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti