Helsinkiläinen taloyhtiö keksi tavan tienata satoja tuhansia euroja

Kontulassa Keinutie 9:ssä asuu tällä hetkellä tyytyväistä väkeä. Taloyhtiössä on vastikään tehty putkiremontti, mutta sen maksujen lyhentämiseen käytettiin keinoa, joka on Helsingissä aiempaa yleisempi.

Vuonna 1966 valmistuneen kahdeksankerroksisen talon tontista osa lohkaistiin myyntiin. Myyntituotoilla lyhennettiin putkiremonttilaskua sekä varauduttiin ensi vuoteen ajoittuvaan parvekesaneeraukseen ja parvekkeiden ovien ja ikkunoiden uusimiseen.

Hanke alkoi jo vuonna 2015 ja se saatiin päätökseen viime vuonna. Lohkotulle tontille on nyt noussut Kojamon vuokratalo, johon ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan ensi vuoden toukokuussa.

– Lohkominen oli kieltämättä hyvä päätös. Myönteistä oli myös se, että lopulta kaikki olivat taloyhtiössä asiasta samaa mieltä, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mirja Sutinen.

Lue Helsingin Uutisten juttu tästä!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

2.11.2015

Taloyhtiön osakkaat eivät aina tunne oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan

Yli 2 miljoona suomalaisista asuu asunto-osakeyhtiössä. Osalle taloyhtiön toiminta on tuttua, mutta joillekin yhtiön toimintatavat ovat täyttä hepreaa. Uutuusopas Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä auttaa vähentämään osakkaiden epätietoisuutta ja murtamaan vääriä käsityksiä osakkaiden oikeuksista ja velvollisuuksista.

23.5.2017

Taloyhtiön hallitus ja tehtävät

Asunto-osakeyhtiön hallituksen tehtäväksi on säädetty huolehtia yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallituksella on siten taloyhtiön asioiden yleinen hoitovelvollisuus. Hallitus toimii toimeenpanevana toimielimenä ja voi lisäksi itsenäisesti päättää tehtäviinsä kuuluvista asioista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti