Helsinkiläinen Isännöitsijäunioni Oy liittyy REIM-ryhmään

Helsingin eteläisen kantakaupungin alueella toimiva Isännöitsijäunioni Oy liittyy 1.7.2016 alkaen yksityisessä omistuksessa olevan ja valtakunnallisesti toimivan isännöitsijäkonsernin REIM Group Oy:n toimintaan. Yrityskaupalla REIM Groupista tulee Isännöitsijäunionin enemmistöosakas.

Yrittäjä ja Isännöitsijäunionin toimitusjohtaja Ari Friman jää osakepohjan laajentamisen jälkeen vähemmistöosakkaaksi. Hän jatkaa Isännöitsijäunionin toimitusjohtajana sekä yh-tiön hallituksen jäsenenä. REIM Groupista hallituksen puheenjohtajaksi tulee Timo Multa-nen, varapuheenjohtajaksi Kai Kosunen ja jäseneksi Saija Toivonen.

Ari Friman on toiminut isännöitsijäalan yrittäjänä 30 vuotta Helsingissä. Hän kertoo käy-neensä useita myyntineuvotteluja viime vuosina, mutta vasta neuvotteluissa REIM Groupin kanssa palaset loksahtivat sillä tavalla kohdalleen, ettei oma hyväksi koettu toimintakon-septimme vaarannu. Frimanille jää yrittäjävastuun päätyttyä myös enemmän aikaa isän-nöintitoiminnan kehittämiseen.

”Vaikka tulemme osaksi valtakunnallista konsernia, toimintamme jatkuu entiseen tapaan Isännöitsijäunionin nimellä ja asiakkaillemme tutulla henkilöstöllä Kapteeninkadun toimiti-loissa. Olemme vahvasti paikallinen toimija myös jatkossa. Nyt meillä on ison konsernin tuki ja sitä kautta paremmat edellytykset kehittää toimintaamme ja hakea kasvua.”

REIM Group Oy:n omistaja ja hallituksen päätoiminen puheenjohtaja Timo Multanen on tyytyväinen yrityskaupasta ja konsernin rantautumisesta Helsingin isännöintimarkkinoille.

”REIM Groupin on syytä olla valtakunnallisena toimijana pääkaupungissa, jossa kiinteistö-markkina on merkittävä. Olemme mukana Helsingin ytimessä, jossa on vaativaa asiakas-kuntaa. Meidän pitää vastata palvelukysyntään ja kehittää toimintaamme edelleen.”

Multasen mukaan paikallisuudella on iso merkitys koko konsernin toiminnassa. ”Kaikki ty-täryhtiömme eri puolilla Suomea kehittävät toimintaansa ja palvelevat asiakkaitaan paikalli-sista lähtökohdista ison konsernin tuodessa apua ja lisäarvoa toimintaan.”

REIM Groupin toimitusjohtaja Saija Toivonen pitää yhtiön laajentumista Helsinkiin tär-keänä myös siksi, että siellä toimii valtaosa nykyisistä yhteistyökumppaneista. ”Olen iloi-nen, että tulemme Helsinkiin Isännöitsijäunionin kautta, koska se on vakavarainen ja isän-nöintityössään luotettavasti toimiva yritys.”

REIM Groupin hallituksen isännöintitoiminnan asiantuntija Kai Kosunen uskoo omistaja-pohjan laajentamisen tarjoavan Isännöitsijäunionille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä. ”Kauppa vahvistaa paikallisen yrityksen kehittämistä, mikä on selkeä tavoite ja tahtotila. Se avaa REIM Groupille myös uusia mahdollisuuksia koko toimialan puitteissa.”

 

 

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.7.2022

Omatoimi-isännöitsijä on paljon vartija

Omatoimi-isännöitsijällä eli oto-isännöitsijällä on paljon vastuuta. Hänen täytyy tuntea asunto-osakeyhtiölaki ja ymmärtää hallintoa, taloutta ja kiinteistön ylläpitoa. Oto-isännöitsijän tehtävään ei pidä lähteä kylmiltään.

1.2.2022

Kiinteistövakuutuksissa huimia korotuksia – vakuutusyhtiöt sanovat silti seuraavansa vain yleisiä indeksejä

Helsinkiläinen paritaloyhtiö sai tammikuussa vakuutusyhtiö Pohjolalta uudet vakuutusehdot. Nousua oli 21,3 prosenttia. Taloyhtiölle kerrottiin, että laskenta oli tehty yleisindeksikorotusten perusteella, vaikka yleiskorotukset jäävät noin kymmeneen prosenttiin.

Rakentamisen laatu

28.9.2022

Kuukauden kasvo: Rakentamisen laadun edistäjä

Rakentamisen Laatu RALA ry:n uusi toimitusjohtaja Kirsi Hautala kertoo, mihin suuntaan RALA tulee tulevina vuosina kehittymään. Varmaa on, että se tulee edelleen toimimaan kestävän ja laadukkaan rakentamisen edistäjänä.

3.3.2022

Valtava määrä taloyhtiöitä on vaihtanut isännöintitoimistoa

Taloyhtiöt vaihtavat isännöitsijää kiihtyvää tahtia, kertoo Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) data. Markkinoiden ylivoimaisesti suurimmat häviäjät ovat Realia ja Tahkola. Kun mukaan laskee REIM Isännöinnin, ovat kolmikon vuosimenetykset yhteensä yli 800 taloyhtiötä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti