Helsinki tarvitsee kipeästi lisää rakennusalan työntekijöitä

Helsingin kaupunki tarvitsee lisää rakennusalan ammattilaisia. Vuoden alusta kaupunki myönsi kaupunkiympäristön toimialalle 400 000 euroa vuodessa palkkojen tarkistukseen, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Rakentaminen on Suomessa ollut kiivasta usean vuoden ajan, ja osaajia siirtyy samaan aikaan eläkkeelle. Yksityiset rakennnusalan yrityksen ovat onnistuneet rekrytoimaan osaajia huomattavasti kuntia paremmin. Helsingissä on rakennettu ennätyksellisen paljon, ja osaajapulaa on jouduttu paikkaamaan konsulteilla.

Vuoden alusta kaupunki myönsi kaupunkiympäristön toimialalle yhteensä noin 400 000 euroa käytettäväksi palkkojen tarkistukseen tehtävissä, joissa on jääty palkkakuoppaan. Keskimäärin palkankorotus on 150 euroa kuukaudessa. Rakennuttamisyksikön päällikkö Erkki Nurmi kertoo, että palkankorotukset on otettu vastaan hyvillä mielin. Nurmen mukaan seuraava rekrytointi rakennuttamisyksikön täyttämättömiin tehtäviin alkaa kevättalvella.

Viime vuosina Helsingin kaupungilla on ollut erityisesti pulaa talonrakennusalan ammattilaisista ja insinööreistä sekä rakennusmestarin koulutuksen saaneista, jotka voivat toimia projektipäälliköinä ja rakennustöiden valvojina. Myös lvia-töiden rakennuttajia ja arkkitehtejä on kaivattu lisää.

Lue lisää täältä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Rakentamisen laatu

28.9.2022

Kuukauden kasvo: Rakentamisen laadun edistäjä

Rakentamisen Laatu RALA ry:n uusi toimitusjohtaja Kirsi Hautala kertoo, mihin suuntaan RALA tulee tulevina vuosina kehittymään. Varmaa on, että se tulee edelleen toimimaan kestävän ja laadukkaan rakentamisen edistäjänä.

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

6.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Koulutus ja laatu ovat Saumalaakson toiminnassa avainasemassa

Koulutuksella osaavia ammattilaisia työmaille Saumalaakso on ollut koko olemassaolonsa ajan vahvasti mukana kehittämässä alaa. Tunnistimme tarpeen kehittää saumaajien osaamista ja ammattitaitoa. Perinteisesti saumaajan työ on opittu tekemisen kautta, eikä alalle ollut omaa koulutusta.

Saumalaakso

tulipalo

30.11.2022

Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

Tulipalo- tai onnettomuustilanteessa taloyhtiön asukkaiden toiminnalla on suuri merkitys. Pelastussuunnitelman tulee olla asukkaiden saatavilla ja asukkaita voi opastaa toimimaan oikein vaaratilanteessa. Palomies-ensihoitaja Kasperi Ahtojää kertoo, mitä onnettomuustilanteessa tulee tehdä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti