Helsingin kaupungin oma asuntotuotanto ennätyslukemiin

Helsingin kaupungin ponnistukset kaupungin oman, kohtuuhintaisen asuntotuotannon nostamiseksi tavoitteiden mukaiseksi on tuottanut tulosta. Vuonna 2016 käynnistettiin 1 522 asunnon rakennustyöt. Määrä ylittää valtuuston asettaman 1 500 asunnon vuosittaisen tavoitteen. Kaupungin omaa tuotantoa on rakenteilla tällä hetkellä yhteensä 2 130 asuntoa.

Asunnot rakennetaan kaupungin vuokra-asunnoiksi, asumisoikeusasunnoiksi sekä Hitas-asunnoiksi eri puolille Helsinkiä.

”Tavoitteeseen pääsemiseksi yhteistyö kaupungin sisällä on toiminut erittäin hyvin. Olemme tehneet kumppanuuskaavoitusta ja meidän tarpeisiimme on varattu riittävästi tontteja”, kertoo Helsingin ATT:n toimitusjohtaja Sisko Marjamaa.

Asuntorakentaminen täydennysrakentamista

Yhä suurempi osa Helsingin asuntorakentamisesta tulee jatkossa olemaan täydennysrakentamista. Myös ATT toteuttaa täydennysrakentamiskohteita. Esimerkki onnistuneesta täydennysrakentamisen yhteistyöhankkeesta on Helsingin kaupungin asunnot Oy:n 178 asunnon vuokratalohanke Kirvesmiehenkadulla, jossa rakennustyöt ovat pian alkamassa.

”Olemme todella iloisia, että mahdollisuutemme asuntotuotannon lisäämiseen ovat parantuneet ja ATT pystyy omalta osaltaan vastaamaan suureen kohtuuhintaisten asuntojen kysyntään tarjoamalla uudet, laadukkaat kodit aiempaa useammille”, sanoo Sisko Marjamaa.

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT tuottaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasuntoja. Asuntotuotantotoimisto on Helsingin kaupungin organisaatio, jonka tehtävänä on vastata kaupungin oman asuntotuotannon rakennuttamisesta kaupungin tavoitteiden mukaisesti.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

omatoiminen kiinteistönhoito

19.7.2023

Muista turvallisuus omatoimisessa kiinteistönhoidossa

Pienissä taloyhtiöissä asukkaat vastaavat usein itse kiinteistönhoidosta. Kaikkia töitä ei kuitenkaan voi tehdä itse, vaan jotkut työt on jätettävä ammattilaisille. Omatoimisen kiinteistönhuoltajan on tiedettävä, mitä tekee, jotta vahingot eivät ole säästöä suuremmat.

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

väistöasunto

10.5.2023

Putkiremonttia voi paeta väistöasuntoon

Putkiremontin ajaksi ei kannata jäädä omaan asuntoon, vaan on järkevää hankkia väistöasunto. Väistöasunnon voi löytää monelta taholta, esimerkiksi AirBnB:stä tai vapaa-ajanasunnosta. Omia asumisen tarpeita on hyvä miettiä väistöasuntoakin hankkiessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti