Hallitusohjelman asuntorakentamisen linjaukset erittäin tervetulleita

Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula on tyytyväinen siihen, että uusi hallitus aikoo edistää uusien asuntojen synnyttämistä ja poistaa asuntorakentamisen tämänhetkisiä esteitä ja hidasteita.

Mikko Mursulan mukaan hallitusohjelmaan kirjattu asuntorakentamisen ohjelma on eläkesijoittajan näkökulmasta enemmän kuin tervetullut.

‒ Olemme vedonneet, että työeläkeyhtiöille annettu määräaikainen mahdollisuus käyttää vierasta pääomaa asuntosijoituksissa muuttuisi pysyväksi. Nyt on saatu muutaman vuoden jatkoaika – tämäkin on askel eteenpäin. Asuntohankkeethan eivät käynnisty käden käänteessä, joten sijoittajana tarvitsemme useamman vuoden päästäksemme konkreettisiin rakennustoimiin.

Mursula kiittää myös hallitusohjelman linjauksia keventää rakennusalan sääntelyä sekä edistää toimisto- ja liiketilojen muuntamista asunnoiksi.

‒ Tämä on erinomainen asia. Ei ole kenenkään edun mukaista, että kasvukeskuksissa toimitilakiinteistöt ovat vuosikausia tyhjillään – niihin on näissä olosuhteissa järkevintä tehdä mahdollisimman pikaisesti asuntoja.

Mursula muistuttaa, että asuntojen lisärakentaminen kasvukeskuksiin hyödyttää koko yhteiskuntaa, mukaan lukien eläkejärjestelmää.

‒ Asuntojen rakentaminen työpaikkojen lähelle edistää kasvua ja työllisyyttä, mikä puolestaan luo verotuloja ja vahvistaa entisestään eläkejärjestelmän rahoituspohjaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

17.6.2019

Hallitusohjelman asuntopolitiikka: paljon hyvää ja mahdollisesti yksi raju isku rakennusalan työllisyydelle

Rinteen hallitusohjelman asuntopoliittinen osio sisältää paljon hyviä tavoitteita. Yksityisten vuokranantajien merkittävää panosta tarvitaan, jotta tavoitteet voidaan saavuttaa. Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva löytää hallitusohjelmasta paljon hyvää ja yhden suuren kysymysmerkin. Hyvät kohdat: 1.

25.6.2018

Asunnonostajien kokemus laadusta on hyvä

Uuden asunnon ostaneiden tyytyväisyys rakennusyhtiöihin ja näkemykset tuotelaadusta ovat korkealla tasolla. Paras arvosana asiakkailta tuli aikataulussa pysymisestä, kun taas virheettömyyteen tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota. Asunnonostajien asiakastyytyväisyyttä on selvitetty EPSI Ratingin suurimmille asuntorakentajille tekemässä Uudisasuntorakentaminen-tutkimuksessa.

9.9.2014

Tilaajat tyytyväisiä pääurakoitsijoihin

Rakennushankkeet onnistuvat hankkeiden tilaajien ja rakennuttajien mielestä monella osa-alueella hyvin: projektinhallinta toimii, yhteistyö on sujuvaa, henkilöstöä pidetään osaavana ja turvallisuusasiat hoituvat. Tiedot käyvät ilmi Rakentamisen Laatu RALA ry:n tekemästä selvityksestä, jossa analysoitiin rakennusprojekteista annettua palautetta. Rakentamisen Laatu RALA ry on kerännyt vuodesta 2008 alkaen projektipalautetta rakennushankkeen eri osapuolten yhteisellä RALA-projektipalautejärjestelmällä.

27.2.2015

Asukkaiden mielestä sekajätteen hyödyntäminen energiana on hyvä asia

HSY:n kyselyyn vastanneista 92 % pitää jätteen energiahyödyntämistä joko erittäin hyvänä tai hyvänä asiana. Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukkaat suhtautuvat hyvin myönteisesti siihen, että sekajäte hyödynnetään Vantaan Energian jätevoimalassa. Tämä kävi ilmi Helsingin seudun ympäristöpalveluiden  TNS Gallupilla syksyllä 2014 teettämässä kyselyssä, johon vastasi 1004 pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukasta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti