Hallitusohjelman asuntorakentamisen linjaukset erittäin tervetulleita

Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula on tyytyväinen siihen, että uusi hallitus aikoo edistää uusien asuntojen synnyttämistä ja poistaa asuntorakentamisen tämänhetkisiä esteitä ja hidasteita.

Mikko Mursulan mukaan hallitusohjelmaan kirjattu asuntorakentamisen ohjelma on eläkesijoittajan näkökulmasta enemmän kuin tervetullut.

‒ Olemme vedonneet, että työeläkeyhtiöille annettu määräaikainen mahdollisuus käyttää vierasta pääomaa asuntosijoituksissa muuttuisi pysyväksi. Nyt on saatu muutaman vuoden jatkoaika – tämäkin on askel eteenpäin. Asuntohankkeethan eivät käynnisty käden käänteessä, joten sijoittajana tarvitsemme useamman vuoden päästäksemme konkreettisiin rakennustoimiin.

Mursula kiittää myös hallitusohjelman linjauksia keventää rakennusalan sääntelyä sekä edistää toimisto- ja liiketilojen muuntamista asunnoiksi.

‒ Tämä on erinomainen asia. Ei ole kenenkään edun mukaista, että kasvukeskuksissa toimitilakiinteistöt ovat vuosikausia tyhjillään – niihin on näissä olosuhteissa järkevintä tehdä mahdollisimman pikaisesti asuntoja.

Mursula muistuttaa, että asuntojen lisärakentaminen kasvukeskuksiin hyödyttää koko yhteiskuntaa, mukaan lukien eläkejärjestelmää.

‒ Asuntojen rakentaminen työpaikkojen lähelle edistää kasvua ja työllisyyttä, mikä puolestaan luo verotuloja ja vahvistaa entisestään eläkejärjestelmän rahoituspohjaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.12.2021

Kaupallinen yhteistyö

Älykäs lämmitysjärjestelmä ratkaisi asuntojen lämmityskiistat

Helsinkiläisessä taloyhtiö As Oy Oskelantie 5:ssä oli jo pidemmän aikaa painittu monelle taloyhtiölle tutun haasteen kanssa: energiankulutusta haluttiin tarkastella ja pienentää, mutta asuntojen lämpötiloja säädettäessä asukkailta tuli nopeasti kipakkaa palautetta. ”Lämmitystä tarkastaessa ja tasapainottaessa törmäsimme tilanteeseen, jossa niin sanotusti ihminen tuli vastaan. Kärjistetysti sanoen lämpötilan nostaminen oli monen mielestä hyvä asia, mutta laskeminen nosti nopeasti […]

Wattinen

29.3.2022

Taloyhtiöiden hallitusten jäsenet keskimäärin lähellä eläkeikää

Kiinteistöliiton selvityksen mukaan taloyhtiöiden hallitusten jäsenistä ainoastaan 12 prosenttia on alle 44-vuotiaita. 65–74-vuotiaita on 39 prosenttia, 55–64-vuotiaita 23 prosenttia ja yli 75-vuotiaita 13 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla keski-ikä on noin 60 ja muualla Suomessa 63 vuotta.

asiakasvaikuttaja-tiimin

5.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Tule kehittämään tulevaisuuden energiapalveluita kanssamme!

Vantaan energia haluaa kutsua asiakkaansa mukaan kehittämään energiapalveluita. Asiakasvaikuttaja-tiimin jäsenenä pääsee ideoimaan uudenlaisia ilmastoystävällisiä palveluita.

Vantaan Energia

6.10.2022

Vuokranantajat: Asuntorakentamista ei tule hyydyttää

Eduskunta käsittelee parhaillaan lakiesitystä kotitalouksien liialliseen velkaantumisen ehkäisemiseksi. Suomen Vuokranantajat kannattaa toimia, joilla hillitään kotitalouksien velkaantumista ja turvataan rahoitusmarkkinoiden vakautta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti