Hallitusohjelman asuntorakentamisen linjaukset erittäin tervetulleita

Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula on tyytyväinen siihen, että uusi hallitus aikoo edistää uusien asuntojen synnyttämistä ja poistaa asuntorakentamisen tämänhetkisiä esteitä ja hidasteita.

Mikko Mursulan mukaan hallitusohjelmaan kirjattu asuntorakentamisen ohjelma on eläkesijoittajan näkökulmasta enemmän kuin tervetullut.

‒ Olemme vedonneet, että työeläkeyhtiöille annettu määräaikainen mahdollisuus käyttää vierasta pääomaa asuntosijoituksissa muuttuisi pysyväksi. Nyt on saatu muutaman vuoden jatkoaika – tämäkin on askel eteenpäin. Asuntohankkeethan eivät käynnisty käden käänteessä, joten sijoittajana tarvitsemme useamman vuoden päästäksemme konkreettisiin rakennustoimiin.

Mursula kiittää myös hallitusohjelman linjauksia keventää rakennusalan sääntelyä sekä edistää toimisto- ja liiketilojen muuntamista asunnoiksi.

‒ Tämä on erinomainen asia. Ei ole kenenkään edun mukaista, että kasvukeskuksissa toimitilakiinteistöt ovat vuosikausia tyhjillään – niihin on näissä olosuhteissa järkevintä tehdä mahdollisimman pikaisesti asuntoja.

Mursula muistuttaa, että asuntojen lisärakentaminen kasvukeskuksiin hyödyttää koko yhteiskuntaa, mukaan lukien eläkejärjestelmää.

‒ Asuntojen rakentaminen työpaikkojen lähelle edistää kasvua ja työllisyyttä, mikä puolestaan luo verotuloja ja vahvistaa entisestään eläkejärjestelmän rahoituspohjaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

asiakasvaikuttaja-tiimin

5.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Tule kehittämään tulevaisuuden energiapalveluita kanssamme!

Vantaan energia haluaa kutsua asiakkaansa mukaan kehittämään energiapalveluita. Asiakasvaikuttaja-tiimin jäsenenä pääsee ideoimaan uudenlaisia ilmastoystävällisiä palveluita.

Vantaan Energia

asuntorakentamisen lasku

24.5.2023

Rakennusteollisuus RT: Asuntorakentamisen lasku vaatii toimia

Asuntorakentamisen poikkeuksellisen voimakas lasku uhkaa heikentää asuntojen saatavuutta, talouskasvua, työllisyyttä ja verokertymää, varoittaa Rakennusteollisuus RT. Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Aleksi Randell vaatii poliittisia päätöksiä asian korjaamiseksi.

6.10.2022

Vuokranantajat: Asuntorakentamista ei tule hyydyttää

Eduskunta käsittelee parhaillaan lakiesitystä kotitalouksien liialliseen velkaantumisen ehkäisemiseksi. Suomen Vuokranantajat kannattaa toimia, joilla hillitään kotitalouksien velkaantumista ja turvataan rahoitusmarkkinoiden vakautta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti