Fira Palvelujen putkiremonttimallissa asukas pääsee takaisin kotiinsa kahdeksassa viikossa

Asukaslähtöistä palvelunäkökulmaa korostavan Fira Palvelujen lähtökohtana on, että kaikkien putkiremonttihankkeiden asuntokohtainen haitta-aika on vastaisuudessa korkeintaan kahdeksan viikkoa. Aikaisempi yhden kodin putkiremonttiin kuluva aika on mahdollista puolittaa virtausajatteluun pohjautuvalla aikataulumallilla, jossa edetään kylpyhuone kerrallaan.

Kun perinteisesti putkiremontissa jokainen työvaihe aikataulutetaan viikko kerrallaan, Fira Palvelujen mallissa työ aikataulutetaan asukaslähtöisesti kylpyhuonekohtaisesti. Yhden kylpyhuoneen valmistumiseen kuluu noin 20 päivää. Asukasta koskeva haitta-aika muodostuu yhtä putkiremonttilinjaa eli 6–10 kylpyhuoneen kokonaisuutta vastaavasta ajasta, enimmillään kahdeksasta viikosta.

– Työmaiden toiminnassa on tehostettavaa, sillä kylpyhuoneet saattavat olla jopa 80 prosenttia ajasta tyhjillään putkiremonttityömailla. Halusimme muuttaa tämän ja kehittää asukaslähtöisen mallin, jossa samassa kylpyhuoneessa tehdään töitä jatkuvasti ja työvaiheiden virtaus on mahdollisimman sulavaa. Virtausmallin ansiosta vältytään hukka-ajalta ja eri vaiheiden osaoptimoinnilta, toteaa Fira Palvelujen toimitusjohtaja Sami Kokkonen.

Fira Palvelut on toteuttanut useita putkiremontteja, jotka ovat valmistuneet etuajassa. Tuorein esimerkki on Vantaalla sijaitsevan taloyhtiö Kaarenkeijun putkiremontti, jossa 12 viikon linjakohtainen tavoiteaika onnistuttiin puolittamaan 200 asunnon remontissa kuuteen viikkoon. Parhaimmillaan asukas pääsi takaisin kotiinsa kuusi viikkoa aikaisemmin.

– Putkiremontin pitää olla sekä asukkaille että taloyhtiölle hyvä palvelukokemus. Virtausajattelussa laatu pysyy ensiluokkaisena, ja työ organisoidaan uudella tavalla. Uusi toimintatapa palvelee asukasta parhaalla mahdollisella tavalla, kun kotiin pääsee jo kahdeksan viikon kuluttua, Kokkonen jatkaa.

Kahdeksan viikon linjakohtainen läpimenoaika on mahdollista putkiremontissa urakkamallista riippumatta. Projektinjohtourakassa valmiudet onnistua ovat paremmat, sillä tällöin Fira Palvelut vastaa projektinjohtamisesta, ja urakoitsija, suunnittelija ja taloyhtiö tekevät tiivistä yhteistyötä, mikä parantaa läpinäkyvyyttä ja osapuolten sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

1.12.2022

Taloyhtiöille lisää vastuuta palovaroittimista

Eduskunnan käsittelyssä oleva pelastuslaki on siirtämässä taloyhtiöille entistä enemmän vastuuta asuntojen paloturvallisuudesta. Pelastuslain muutosesitys tarkoittaisi sitä, että taloyhtiö olisi vastuussa palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta.

selkeä viestintä

15.2.2023

Selkeä viestintä opastaa asumisessa

Aktiivinen asukasviestintä säästää taloyhtiön hallitukselta aikaa ja rahaa. Joistakin asioista kannattaa muistuttaa joka vuosi, sillä asukkaat vaihtuvat ja monet asiat toistuvat vuosittain. Viestinnän selkeyteen kannattaa panostaa, sillä helppolukuiset viestit menevät varmimmin perille.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti