Fira Palvelujen putkiremonttimallissa asukas pääsee takaisin kotiinsa kahdeksassa viikossa

Asukaslähtöistä palvelunäkökulmaa korostavan Fira Palvelujen lähtökohtana on, että kaikkien putkiremonttihankkeiden asuntokohtainen haitta-aika on vastaisuudessa korkeintaan kahdeksan viikkoa. Aikaisempi yhden kodin putkiremonttiin kuluva aika on mahdollista puolittaa virtausajatteluun pohjautuvalla aikataulumallilla, jossa edetään kylpyhuone kerrallaan.

Kun perinteisesti putkiremontissa jokainen työvaihe aikataulutetaan viikko kerrallaan, Fira Palvelujen mallissa työ aikataulutetaan asukaslähtöisesti kylpyhuonekohtaisesti. Yhden kylpyhuoneen valmistumiseen kuluu noin 20 päivää. Asukasta koskeva haitta-aika muodostuu yhtä putkiremonttilinjaa eli 6–10 kylpyhuoneen kokonaisuutta vastaavasta ajasta, enimmillään kahdeksasta viikosta.

– Työmaiden toiminnassa on tehostettavaa, sillä kylpyhuoneet saattavat olla jopa 80 prosenttia ajasta tyhjillään putkiremonttityömailla. Halusimme muuttaa tämän ja kehittää asukaslähtöisen mallin, jossa samassa kylpyhuoneessa tehdään töitä jatkuvasti ja työvaiheiden virtaus on mahdollisimman sulavaa. Virtausmallin ansiosta vältytään hukka-ajalta ja eri vaiheiden osaoptimoinnilta, toteaa Fira Palvelujen toimitusjohtaja Sami Kokkonen.

Fira Palvelut on toteuttanut useita putkiremontteja, jotka ovat valmistuneet etuajassa. Tuorein esimerkki on Vantaalla sijaitsevan taloyhtiö Kaarenkeijun putkiremontti, jossa 12 viikon linjakohtainen tavoiteaika onnistuttiin puolittamaan 200 asunnon remontissa kuuteen viikkoon. Parhaimmillaan asukas pääsi takaisin kotiinsa kuusi viikkoa aikaisemmin.

– Putkiremontin pitää olla sekä asukkaille että taloyhtiölle hyvä palvelukokemus. Virtausajattelussa laatu pysyy ensiluokkaisena, ja työ organisoidaan uudella tavalla. Uusi toimintatapa palvelee asukasta parhaalla mahdollisella tavalla, kun kotiin pääsee jo kahdeksan viikon kuluttua, Kokkonen jatkaa.

Kahdeksan viikon linjakohtainen läpimenoaika on mahdollista putkiremontissa urakkamallista riippumatta. Projektinjohtourakassa valmiudet onnistua ovat paremmat, sillä tällöin Fira Palvelut vastaa projektinjohtamisesta, ja urakoitsija, suunnittelija ja taloyhtiö tekevät tiivistä yhteistyötä, mikä parantaa läpinäkyvyyttä ja osapuolten sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

13.1.2022

Kaupallinen yhteistyö

Monimutkainen kulkeminen tuo mukanaan suuret vuosikustannukset

Kun taloyhtiön asukas tarvitsee viisi eri kulkemisen tunnistetta päästäkseen liikkumaan kotitalossaan, jotakin on mennyt pieleen. Tällainen on kuitenkin arkipäivää joissakin taloyhtiöissä. Lisäksi kulkemiseen liittyvät ylläpito- ja elinkaarikustannukset saattavat yllättää melkoisesti.

CERTEGO

17.3.2022

Parkkipaikkojen puute ja polttoaineen kallistuminen lisäävät yhteiskäyttöautojen suosiota

Seuraavina vuosina on tulossa merkittäviä muutoksia kaupunkien pysäköinnin ratkaisuihin ja -hintoihin. Asukaspysäköinnin lisäksi myös kadunvarsipaikkojen tuntihinnoittelu tulee kallistumaan huomattavasti. Polttoaineen hintakin nousee kovaa vauhtia.

4.4.2022

Kadunvarsilatauspisteiden puute hidastaa sähköautojen yleistymistä

Suomessa latausta tarvitsevien autojen määrä kasvaa latauspisteitä rivakammin. Kun vuoden 2020 lopussa täyssähköautojen määrä yhtä pika- ja suurteholatauspistettä kohti oli 27 autoa, niin vastaava vertailuluku viime vuoden lopussa oli 33 autoa. Tiedot ilmenevät Sähköinen liikenne -yhdistyksen keräämistä tiedoista.

hankesuunnittelu korjaushanke

27.5.2022

Hankesuunnittelu säästää kuluja

Kun taloyhtiö valmistautuu korjausurakkaan, kannattaa ennen urakan aloittamista tehdä hankesuunnitelma. Kiinteistöliitto Pirkanmaan neuvontainsinööri Kaisa Kettunen kertoo, mitä hankesuunnittelussa kannattaa muistaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti