Eurooppa-päivänä voi liputtaa EU-lipulla

Töölöläinen taloyhtiö liputti tänään Eurooppa-päivänä 9.5.2019 yhtenä harvoista EU-lipulla, kertoo Verkkouutiset. Varsinaisia EU-liputuspäiviä ei Suomessa ole, mutta sisäministeriön mukaan unioniin liittyvinä liputuspäivinä on perusteltua liputtaa myös EU-lipulla.

Eurooppa-päivä on vakiintunut (ei siis virallinen) liputuspäivä. Virallisia liputuspäiviä, jotka liittyisivät Euroopan unioniin, on muun muassa Euroopan parlamentin vaalipäivä. On syytä huomioida, että virallisina tai vakiintuneina liputuspäivinä voi liputtaa myös EU-lipulla, toisin sanoen tällöin liputetaan Suomen lipulla ja EU-lipulla. Tämä vaatii luonnollisesti taloyhtiöön vähintään kahta lipputankoa.

EU-lipun käytöstä ei ole kansallista lainsäädäntöä, mutta Suomen lipulla liputtamista koskevat laki Suomen lipusta ja sitä täydentävät liputusohjeet, joita on syytä noudattaa aina lippua käytettäessa.

Lue Verkkouutisten artikkeli ja sisäministeriön liputusohjesivut Liputus Euroopan unionin lipulla sekä Liputuspäivät ja ajat.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lopputarkastus

1.8.2023

Lopputarkastus turvaa vuokrasuhteen molempia osapuolia

Vuokrasuhteen päättyessä kannattaa tehdä lopputarkastus, jossa ovat läsnä sekä vuokralainen että vuokranantaja, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Näin voidaan arvioida, onko asunto hyvässä kunnossa ja välttää riitaisuudet.

sähkönsäästötalkoisiin

21.12.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiö mukaan Euroopan sähkönsäästötalkoisiin?

Pitkäikäinen valokuituverkko on viisas valinta niin kuluttajan kuin koko maailman energiansäästön kannalta. Kiinteä yhteys kuluttaa nimittäin huomattavasti vähemmän sähköä kuin mobiiliverkko.

Valokuitunen

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

akut ja paristot

3.11.2023

Käytetyt akut ja paristot aiheuttavat tulipaloriskin

Kotona lojuvat käytetyt paristot ja akut muodostavat suuren tulipaloriskin. Käytöstä poistetut akut ja paristot täytyy irrottaa laitteista ja niiden navat täytyy teipata oikosulun estämiseksi. Akut ja paristot voi kierrättää palauttamalla ne kauppaan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti